Kringelborg Gentlemen´s Club oktober 2017


Smukke toner blandede sig med historiens vingesus på Fuglsang Herregård
Fredag 15. september oplystes efterårsmørket af luende lys fra herregården Fuglsangs vinduer. De højloftede haller stod på den anden ende, for Kringelborgs gentlemen havde sat hinanden stævne og inviteret fruerne med – til en storslået soiré, hvis mage ikke er set i århundreder. Et større antal artister var indforskrevet, bl.a. fra Tyskland til at gøre stuerne levende. Iført datidens klædedragter skabte de en magisk stemning omkring de heldige fremmødte. Klubbens gentlemen og deres fruer nød champagne og kager, bagt efter originale 1800-talsopskrifter mens de interesseret hørte historiker extraordinaire Kaare Johannesen berette om folks gøren og laden omkring 1880. Vi fik lidt gode historier om tiden, om stedet og om folkene dengang i den altid fornøjelige og fabelagtige stil, som er Kaares. Som aftenens festlige finale havde vi fornøjelsen af et klassisk ensembles musiceren. De bød på stykker af Carl Nielsen og Edvard Grieg, som begge i deres levetid nød godt af herregården Fuglsangs gæstfrihed. Samme gæstfrihed har været en udsøgt glæde at opleve her i det Herrens år 2017.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Spændende emner og smørrebrød i verdensklasse
Frokosterne på Kringelborg har altid været en køretur værd, og nu har de fået en tand til på kvalitetsskruen – to faktisk. I den nye sæson lancerer vi dagens emne, og allerede nu har vi haft gode diskussioner om emner, der vedkommer alle medlemmer af klubben, nemlig finansiering og leasing. Vi har haft folk med særlig viden på de nævnte områder til at give gode råd og vejledning, ligesom vi har delt erfaringer og kastet spørgsmål rundt. Formatet er ganske uformelt – det er ikke så meget oplæg og emnesnak, som det er en bevidst og kvalificeret drejning af den snak, der i forvejen flyder frit over frokosten, i en bestemt retning. En gentleman-nik til Lance for at søsætte dette nye tiltag, der med få midler giver stort udbytte. Et andet nik sender vi til Flamez, der ud over at være blandt de nyest tilknyttede til klubben også er ny leverandør af frokostherlighederne. Der var bred enighed blandt de fremmødte herrer om, at man skal lede længe efter bedre smørrebrød. Et tredje og – i denne omgang – sidste nik går til vor butler, John som er vendt tilbage fra hospitalet. John har været savnet på Kringelborg, og vi er alle glade for at han atter er fit for fight.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Stilfulde tekstiler til herrerne
Så oprandt endelig dagen, mange har ventet på. Som den trofaste læser vil erindre, havde Kringelborg Gentlemen’s Club besøg af den dygtige skrædder Danni Sajnani og dennes søn, som assisterede mester med opmålingen af den fremmødte gentlemen. Der blev vurderet og valgt mellem utallige tekstiler og designs, og ordrer samt mål blev sendt til hr. Sajnanis systuer – og nu er der endelig post fra Østerland med alle de herlige klæder. Så hvis en og anden i den kommende tid synes, at bybilledet i Nykøbing ser særligt velklædt ud, så er der en god forklaring på det. Der skal store kvaliteter til at gøre en mand til en gentleman. På Kringelborg mener vi ikke, at klæder skaber folk – men de pynter, især hvis der er tale om et velsyet jakkesæt. God stil mine herrer.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top