Kunderne skal have bedre råd til livet

Sådan lyder den klare mission for virksomheden VKST ved Nykøbing F


Direktør i VKST Gert Klitgaard og Direktør i VKST Revision Henrik Pedersen

VKST er rådgivning til landbrug samt små- og mellemstore virksomheder. VKST (skrives VKST, men udtales vækst) – er en fusion mellem DLS og Gefion fra foråret 2017. To af øernes store landbrugsforeninger slog deres rådgivning sammen og har i dag kontorer i Sorø og på Agrovej 1 i Nykøbing F. Sammen vil man styrke rådgivningen på flere områder i hele Østdanmark samtidig med, at man er lokal.

Huset rummer rigtig megen ekspertise
”I VKST Revision er vi rigtig dygtige til at rådgive om selskabskonstruktioner og hele det økonomiske set-up omkring et selskab. Og så har vi et meget stærkt hold i ryggen i kraft af vores kolleager i VKST, som kan hjælpe kunderne med alt omkring HR, Landbrugs-, Bygge- og Ledelsesrådgivning, Advokatbistand samt Økonomi- og Finansiering, ja vi kommer hele vejen rundt”, fortæller Direktør i VKST Revision Henrik Pedersen og fortsætter:  ”Når vi siger, at vi vil give vores kunder bedre råd til livet, så mener vi det på den måde, at vi kan varetage mange af de daglige opgaver, så kunderne kan bruge tiden på det de er dygtige til og det de brænder for. Samtidig med, at vi kan hjælpe dem med rådgivning på alle fronter. Vores kompetencer i huset er rigtig store efter fusionen”.

Direktør i VKST Gert Klitgaard supplerer: ”Vi har et meget fleksibelt bagland og ca. 300 ansatte, hvoraf de 70 sidder i Nykøbing. Vi kan sammen med kunden hjælpe med at se muligheder – er der nye investeringer, nye afsætningsmuligheder eller skal vi have lagt en mere klar strategi for fremtiden”. Et eksempel på et meget vigtigt emne specielt indenfor landbruget er generationsskifte af et landbrug eller en virksomhed. Gennemsnitsalderen for en landmand er forholdsvis høj, og det er en rigtig god ide at få tænkt tanken og få lagt en plan, da et godt generationsskifte kan tage flere år.

”Vi er jo nok mest kendt for at være en landbrugsrådgivningsvirksomhed”, siger Henrik Pedersen: ”Men en del af vores nye strategi er, at få mange flere smv´er (små og mellemstore virksomheder) ind i huset. Før fusionen havde vi ca. 10 % af det vi kalder ”By-kunder”, som ikke er landbrug. Håndværkere, mekanikere, butikker, ja kort sagt alle virksomheder med op til ca. 20 medarbejdere er vores målgruppe”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler
Nye kundesegmenter
Gert Klitgaard fortæller, at man godt har været klar over at mange har troet at DLS – nu VKST, kun var for landbrugskunder. ”Det er en del af den nye strategi, at vi netop skal ud og rådgive os overfor de andre kundesegmenter. Vi har adgang til unikke data fra erhvervslivet fra hele Danmark. Her kan vi hente alle de analyser vi ønsker. For eksempel hvis vi sidder med en håndværker kunde, så kan vi trække oplysninger fra SEGES, og herved sammenligne vores kundes udgifter til kørsel, indkøb af materiel, bank aftaler mm., med andre lignende virksomheder i resten af landet. Ud fra de oplysninger kan vi se om vores kunde kan optimere på det ene eller andet parameter”.

VKST vil i 2018 også afholde flere ”Gå hjem møder”, som netop har temaer der kan relatere til diverse kundegrupper, og herigennem vil man gerne invitere eksisterende og nye kunder med, så de kan få indsigt i hvad VKST kan levere af service, som i sidste ende gerne skulle kunne give kunden – ”bedre råd til livet”.

”Vi vil gerne lette dagligdagen for vore kunder. Bogføring, Løn, APV (Arbejdspladsvurdering), hjælp til Mus-samtaler osv., der er mange procedurer, der skal varetages hver dag, som ejeren mere ser som en byrde end som en glæde”, forklarer Direktør i VKST Gert Klitgaard og fortsætter: ”Vi vil gerne give kunden et overblik over virksomhedens økonomi og muligheder for eventuel vækst, så kunden kan tage sig af det han brænder for, og så i sidste ende få ”bedre råd til livet”.

”Kort sagt: Vi gør din hverdag nemmere og mere tryg”, supplerer direktør i VKST Revision Henrik Pedersen.
På matriklen er der udover VKST også en afdeling, der tager sig af rengøring og praktisk bistand til borgerne – DLS Service. Her er der 17 medarbejdere ansat. Firmaet har eksisteret i 20 år og flere af de ansatte har været med fra starten. Via fritvalgsordning kan borgerne vælge at tage en anden leverandør end kommunen selv. ”Vi har et højt service niveau, både i VKST og i DLS Service og det er det vi vil markedsføre os på”, slutter Gert Klitgaard.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Faktaboks:
VKST er:
– Danmarks 3. største rådgivningsvirksomhed i Dansk Landbrugsrådgivning
– Ca. 300 medarbejdere fordelt på 2 adresser i Sorø og Nykøbing F.
– 225 mio. kr. i årlig omsætning
– Medejer af VKST Revision, Plexus Advokaterne, VKST Ejendomsmæglerne, DLBR Forsikringsmæglerne
– Uafhængig af andre økonomiske interesser
– Ejet af landboforeningerne Dansk Landbrug Sydhavsøerne (DLS) og Gefion

Læs mere på www.VKST.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top