Kunstneren og forfatteren Grethe Bull Sarning udgiver bog om sin tid med kunstneren og professoren Richard Winther.

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther

Det er søndag den 22. juli. Forfatteren og kunstneren Grethe Bull Sarning præsenterer sin nye bog ”Den Richard jeg kendte” i Richard Winthers Hus i Vindeby på Vestlolland.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Den store stue i Richard Winthers Hus er den søndag eftermiddag tæt pakket af gæster fra nær og fjern. Den 82-årige Grethe Bull Sarning læser brudstykker fra sin bog, der omhandler hendes tid med kunstneren og professoren Richard Winther, der døde i 2007.

I et interview til Magasinet Erhverv og Kultur i februar 2015 fortalte Grethe Bull Sarning om sit forhold til Richard Winther: ”Han har betydet meget for mig. Han gav mig stor indsigt og viden om kunst. Han havde ”skatkamre”, han kunne øse af, han var utrolig belæst. Vi har haft mange diskussioner, og vi var ofte meget uenige. Han var en ærlig mand, han har givet mig meget”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Ved præsentationen af sin bog, ”Den Richard jeg kendte”, havde Grethe Bull Sarning sin søn, Gorm Bull Sarning, ved sin side. Gorm har hjulpet sin mor med tilblivelse og udgivelse af bogen. Den er morens tanker omkring sin tid med Richard Winther, 14 år med oplevelser og lærdom, et mentor/elev forhold som gjorde et stort indtryk og satte aftryk.

Bogen er en personlig beretning – et sammensurium af citater, anekdoter, billeder og tanker om et kompromisløst liv.


Bogomslaget – (kun forsiden og bogens ryg).

Tekster

Side 14 – WAGNER

Side 16 – SEDLER

Side 20 – SNEGLE

Side 62 UDVEKSLING

Den Richard jeg kendte er udgivet på forlaget SNIKSNAK – Yderligere information GORMBULL.DK – gorm@gormbull.dk +45 40 27 28 70

Bogen kan også købes i Richard Winthers Hus, Marrebækvej 6, 4913 Horslunde tlf. 30 61 03 01

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top