Kunstnerisk eksistens i en verden, der forandrer sig

Kunstnergruppen Kunstudstilling LF afholder for sjette gang kunstudstilling i det store Ridehus-kompleks i Reventlowparken på Lolland.

Foto: Klagesang

Kunstnergruppen viser egne værker og har igen i år inviteret gæster fra det øvrige Danmark – og i år syv kunstnere fra Gdansk, Polen og to kunstnere fra Berlin, Tyskland.

Kunstnergruppen rækker igen i år ud over Østersøen til Gdansk, hvor den fortsat holder forbindelsen til dens kunstakademi. I år har den inviteret syv kunstnere, som alle er tilknyttet akademiet – nogle som er professorer, og alle som er elever af nu afdøde prof. Jackiewicz, som var med på udstillingen sidste år. Krzysztof Polkowski, en af de kunstnere som udstiller, er den nuværende rektor ved samme akademi. Titlen for i år er hentet fra Sramkiewicz – fra hans refleksioner over egen kunst og kunst i det hele taget.

Læs også: Vildt og varieret program på den 6. Lyrik og Visefestival i Nysted

En anden polsk gæst, Z.Gorlak er allerede kendt af de mennesker, der har besøgt Legoland, hvor han er repræsenteret med to store akrylmalerier. Han har skrevet disputats om begrebet ”Legoisme”, som han selv har opfundet. I Ridehuset kan bl.a. ses hans maleri ”Kejserens LE Hær”. Denne forbindelse giver os mulighed for at vise publikum billedkunst af kunstnere fra Gedansk området i Polen, og med tilknytning til et af Polens i alt fem akademier.

Gæster fra Gdansk: Henryk Czesnik, Roman Gajewski, Zbigniew Gorlak, Grazyna Kreczkowska, Waldemar Marszalek, Andrzej Sramkiewicz og Krzysztof Polkowski. Fra Berlin deltager de to unge tyske kunstnere, Janko Göttlicher og Corinna Weiner, som begge har været gæster på Kunstudstilling LF flere gange. Gæster fra Danmark er: Jørgen Tang Holbek, Per Baagø, Anders Kirkegaard, Alexander Kosmala, Ole Prip Hansen og Palle Rud Christoffersen. Der vil være en særudstilling af Ingemann Andersens værker.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hjertelig tak til vores sponsorer: Brebølfonden, Lolland Kommune og Guldborgsund Billedkunstråd.

Kunstnergruppen Kunstudstilling LF se: www.kunstudstillinglf.dk


Fotos: Gorlak

FERNISERING LØRDAG DEN 20 MAJ 2017 KL. 14.00 – 17.00 I RIDEHUSET REVENTLOW-PARKEN, PEDERSTRUPVEJ 124, 4943 TORRIG.

UDSTILLINGEN ER ÅBEN SØNDAG 21. MAJ – SØNDAG DEN 18. JUNI
DAGLIGT KL. 11.00 – 16.00
LUKKET MANDAG
ÅBEN GRUNDLOVSDAG MANDAG 5. JUNI
RUNDVISNING SØNDAG DEN 28. MAJ KL. 14 og LØRDAG DEN 10. JUNI KL 14
Kunstudstilling LF er en sammenslutning af professionelle billedkunstnere fra Lolland og Falster

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Toggle Sliding Bar Area
  Abonnér på mit nyhedsbrev
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så får du fremover besked i din indbakke, når der er nye, positive historier fra Lolland og Falster
PS: Din email er helt sikker hos os - vi deler den ikke med nogen!
×