Kunstnerkollektiv søger kollegaer…

Billedtekst: Anja Kurek fra Hudplejeklinikken og repræsentant for St. Kirkestræde handelsstandsforening ses her sammen med Glas og smykkekunstner Lis Ekmann, samt tovholder på butikken billedkunstner Lisbeth Nymand, som mødtes på Cafe Snik Snak til et opstartsmøde for lige at få fordelt roller og ideer for det kommende samarbejde.

I St. Kirkestræde i Nykøbing F. er der en lille forening, der arbejder for at strædet er fuldt af liv og at der sker noget i denne del af Nykøbings handelsliv. De har deres egen lille Handelsstandsforening, som dækker St. Kirkestræde, området rundt om Klosterkirken samt det sidste stykke af langgade der vender ud til St. Kirkestræde. Dette område kaldes i det daglige for ”Latinerkvarteret”.

Anja Kurek fra Hudplejeklinikken er en af de personer i foreningen, som er initiativtager til at få dette kunstnerkollektiv op at stå. ”Vi vil gerne have at der er liv i vores ”stræde”, så kunderne har lyst til at besøge vores hyggelige ”Latinerkvarter”, fortæller Anja og fortsætter: ”Da vi fik at vide at butikken blev ledig, talte vi i foreningen om, hvad vi kunne gøre for at få noget aktivitet ind i vores område. Her kom ideen med et Galleri eller andre former for kunst, som ud over at sælge deres produkter også kunne vise hvordan de arbejdede. Vi har haft et super godt møde med udlejer, som var med på ideen. Og vi har fået hjælp og ideer af Thomas Rasmussen fra Business LF, som understøtter initiativet og projektet, til hvordan vi kan få alt det praktiske skruet sammen, så der kan være flere lejere sammen om butikken”. Herefter fik man bl.a. kontakt til billedkunstner Lisbeth Nymand, som var med på ideen om at åbne et kunstnerkollektiv”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Lisbeth Nymand bliver tovholder på butikken og selve projektet og hun forklarer, at man gerne vil have fokus på nøgleord som: Seriøs, kvalitet og fleksibilitet. ”Vi håber at kunne være 4-6 kunstnere sammen i butikken, hvor vi hver især har en dag, hvor man står med ansvaret for butikken”. Der skal være åbent 5-6 dage om ugen. Tanken er, at kunstnerne dels skal arbejde med deres kunst og samtidig kunne sælge de produkter der er i udstillingen, uanset om det er egne eller kollegaernes produkter. Der er masser af ideer og muligheder mht. arrangementer ved late night, workshops, kurser mm.


Lis Ekmann og Lisbeth Nymand foran den kommende butik, der skal indeholde et kunstnerkollektiv, med både udstilling, salg og arbejdende værksted.

Ud over Lisbeth Nymand har Lis Ekmann, som er Glas og smykke kunstner også meldt sig klar til fællesskabet, og Lis kan også se masser af spændende perspektiver i dette samarbejde: ”Jeg tror at vi kunstnere vil få meget mere opmærksomhed ved at have en fysisk butik, hvor vi kan vise vores kunst frem direkte i gadebilledet. Det vil give os mange flere muligheder når vi går sammen om opgaven, og økonomien vil selvfølgelig blive langt bedre fra start, når vi er flere om at bidrage”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Alle type kunstnere er meget velkomne til at henvende sig, men man håber på at kunne have 4 – 6 forskellige kunstner ”typer” i butikken. Det vigtigste er dog at kemien mellem kunstnerne er i top, da man indgår i et tæt samarbejde, og man skal have lyst til at være sammen med andre og kunne stå inde for deres produkter på en professionel måde.

Tøv ikke med at henvende dig hvis du er kunstner, og synes dette lyder spændende. Planen er at åbne hurtigst muligt, så man når at får turistsæsonen med, som starter lige om hjørnet…

Er du interesseret i at være en del af – eller høre mere om dette kunstnerkollektiv, så kan du kontakte Lisbeth Nymand på 5135 9830 eller på mail lisoe@privat.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top