Kvalitet – vejen til et godt ry

Tekst & foto: Tim R. Larsen
Tekst & foto: Tim R. Larsen

Dette ”slogan” bruger Ringtved as, som håndterer Tømrer – Snedker – Murer og Anlægsgartnerarbejder. Firmaet Ringtved as holder til i Maribo på C.E. Christiansens vej 3 og har over 60 års solid håndværkshistorie bag sig. Nuværende direktør Claus Ringtved er barnebarn af den daværende murermester, der startede Ringtved som et murerfirma i sin tid.

I dag er der ca. 30 mand med 3 tømrer lærlinge og en flexjobber og ud over de nævnte faggrupper har Rintved as også 3 mand der udfører malerarbejde, samt en der er specialiseret i jord og beton. ”Vi kan selv stort set det hele selv, men vi har også nogle rigtig gode samarbejdspartnere afhængig af de opgaver vi får ind”, fortæller direktør Claus Ringtved. ”Vi har travlt! Vi løser ca. 600 – 800 forsikringssager hvert år, ud over alle de almindelige opgaver der kommer fra private og lokale virksomheder”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Vi dækker primært Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster og vi trives ganske godt med at være ”lokale”, forklarer Claus, der også er en lokal ildsjæl i sin fritid. Han sidder med i bestyrelsen i håndboldklubben TSØ, hvor han også er sponsor, ligesom han også bakker op om NFH håndboldpigerne i Nykøbing. ”Man kan ikke være alle steder, men jeg har valgt at være med i de 2 store netværk, som hver især har et stærkt setup, både sportsligt og på netværks siden i forhold til sponsorerne. Og vi nyder godt af at være med i netværket, men jeg har også den holdning, at vi skal afsætte tiden og bruge netværket. Det virker i alle tilfælde for os”, siger Claus.

I firmaet har Byggelederformand Erling Jensen været ansat siden 1980. Erling har valgt at gå på nedsat tid indtil han går på pension. Erling og Claus har aftalt denne løsning for et godt stykke tid siden, så Claus kunne begynde at søge efter en ny mand på posten som Byggelederformand. ”Vi brugte de officielle job kanaler samt vores netværk, og herigennem fik jeg fat i Nikolaj Lorentzen, som var Bygningskonstruktør hos arkitekt firmaet Friis-Andersen i Nykøbing F”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”Jeg bor i Sakskøbing og da jeg fik tilbuddet om at komme til Ringtved, som hovedsalig har lokale opgaver, så var jeg ikke længe om at sige ja tak til de nye spændende udfordringer hos Claus”, forklarer Nikolaj. Han blev i øvrigt udlært tømrer i marts 2009 i netop Ringtved as, så han kendte jo firmaet indefra i forvejen. Efterfølgende læste han til bygningskonstruktør.

Med Nikolajs kompetencer, har Ringtved as nu flere strenge at spille på. Nu kan man bl.a. vise kunderne 3D tegninger fremfor 2D og begge tror på at dette vil være med til at præge tingene i fremtiden. Kunderne får endnu bedre mulighed for at se det færdige resultat, om det er et nyt hus, tilbygning eller bare en udestue så kan de se det færdige resultat på en ny måde.

Claus Ringtved ser meget positivt på fremtiden: ”Der er travlt alle steder og vi har masser af mindre opgaver, men jeg savner lidt de store opgaver i vores lokalområde”. Men det håber han at både Storstrømsbroen og Femern tunnelen hjælper lidt på. Claus forventer at afkørsel 48 ved Maribo og generelt erhvervsområderne langs motorvejen vil få nye virksomheder til at bosætte sig, fordi vores område bliver meget attraktivt de næste 10 år.

Claus ser dog en stor udfordring: Kvalificeret arbejdskraft! ”Der skal handles og gøres noget nu, fordi vi kan i dag ikke få en dygtig håndværker og det mener jeg er et kæmpe problem for vores område, så her skal der virkelig gøres en ekstraordinær indsats”, slutter Claus Ringtved.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top