Løber med far og shopper med mor

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Mulle – Kristina Kristiansen – går ikke efter pengene i sportens verden. Hun vil være der, hvor hun har hjertet med – og det har hun hos sin familie og i NFH.

Som fjortenårig stod Mulle over for et svært valg. Siden hun var en lille pige har hun spillet både fodbold og håndbold. Hun elskede begge sportsgrene lige meget, men hun indså, at man ikke kan være rigtig god til begge dele. Så hun måtte træffe et valg.

I dag er hun professionel håndboldspiller og er på kontrakt hos NFH.

Bolden har været i centrum i hele Mulles 28-årige liv så længe hun kan huske tilbage. Bolden og træning, løb og fitness, har været og er i dag det, som fylder mest i hendes tilværelse. Hun kan i det hele taget godt lide at presse sig selv og se, hvor grænsen går. Hun er vild med fysisk aktivitet, nogen gange er hun så ivrig, at hendes holdkammerater udtrykker bekymring for, om hun nu har energi til aftenens kamp. Men det skal de ikke bekymre sig om, bedyrer hun – hun har tjek på det med at økonomisere med sine kræfter.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

 
Kan godt lide at bygge ting op
Mulle bor i København sammen med sin kæreste og hunden Pølse. Mulle og kæresten spiser ofte ude og de træner sammen. Mulle er et familiemenneske. Hun løber med farmand og shopper med sin mor. Mandag og tirsdag træner hun med NFH i Nykøbing, de øvrige dage i Brøndby, hvor træningen foregår af hensyn til holdets professionelle spillere.

Hun går i fitnesscenter hver dag, nogen gange to gange om dagen, hun løber 10 km om dagen på løbebånd – også når hun har kamp om aftenen. Mulle er uddannet i en sportsbutik. Tidligere var det hendes drøm at få sin egen sportsbutik, når hun en dag ikke længere kan spille håndbold. Men den drøm har hun ikke længere. ”I dag har jeg et ønske om at gøre noget for børn. Jeg vil give mig tid til børn, hjælpe børn til et aktivt liv. Jeg vil gerne tilknyttes Julemærkehjemmet. Jeg kan godt lide at bygge ting op, se børn blive glade”, fortæller Mulle.

Og det med at bygge ting op, se ting vokse, det optager hende. Det er et gennemgående træk hos hende. Det gælder i familielivet og at arbejde med børn, der har problemer – og det gælder i håndbold. Mulle brænder for sammen med kammeraterne at bygge NFH op til noget helt særligt. ”Jeg vil gøre sporten sjovere. Håndbold behøver ikke at være så stift. Jeg synes, det er sjovt at gøre tingene anderledes. Skyde bag om ryggen. Jeg er god til løbeskud og underhånd. Jeg er god til at aflæse spillet og se det, som vil ske om et øjeblik”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Spiller håndbold fordi det er sjovt
Mange professionelle sportsfolk lader sig friste af en udenlandsk karriere og mange penge. Det gælder ikke Mulle. ”Jeg er ikke en type, der spiller håndbold for at tjene penge. Jeg spiller håndbold, fordi jeg synes det er sjovt. Jeg kan ikke se mig selv sidde på en reservebænk som total anonym spiller i et andet land og vente på at blive kaldt ind på banen bare for pengenes skyld. Jeg vil spille der, hvor jeg har hjertet med. Og det har jeg i NFH. Jeg giver mig et hundrede procent der, hvor jeg er”, siger Mulle og tilføjer: ”Jeg er som sagt et familiemenneske. Og det er her jeg har min familie”.

Mulle er en eftertragtet foredragsholder. Virksomheder og sportsklubber har bud efter hende. Og hvilke emner foredrager hun så om? ”Emnet er mig”, siger hun og smiler, inden hun fortsætter:    ”I begyndelsen var jeg nervøs. Men i dag synes jeg, det er sjovt. Jeg er ikke til bøger. Jeg skal ud og møde mennesker”.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top