Lokal erhvervsmand kan fejre dobbelt jubilæum

Tekst: Tim R. Larsen, foto: Patrick Kirkby
Tekst: Tim R. Larsen, foto: Patrick Kirkby
Tag med på den spændende rejse tilbage til begyndelsen

Ole Schulz fra Schulz Biler på Herningvej 11 i Nykøbing kunne her den 3. februar fejre 35 års jubilæum som bilforhandler. Samtidig har han også 25 års jubilæum i samarbejdet med bilmærket Nissan. Til sammen giver det 60 år, nøjagtig som Oles alder.

At Ole er en driftig erhvervsmand og altid har været det, er der vist ingen, som kender Ole, der er i tvivl om. Han er en slags iværksætter og det der driver ham er at skabe noget. Ole Schulz er ikke en der ligger under for janteloven. Som Ole forklarer det: ”Hvis jeg tror på projektet, så går jeg i gang og jeg er ikke bange for at tænke stort og gå efter mit mål”. Selvfølgelig skal benarbejdet først været gjort ordentligt inden han kaster sig over et projekt.

Startede som selvstændig
Auto og pladeværkstedet i Kraghave åbnede dørene for første gang 3. februar 1984, hvor Ole reparerede og solgte biler. Specielt Poloer var der rigtig mange af i starten. Sidst på året i 88, fik Ole sit første bilmærke i huset. Det var Suzuki.  Pladsen blev snart for trang og i 1990 byggede Ole Schulz et nyt bil hus på adressen Herningvej 18, på hjørnet ud til Stubbekøbingvej. Her var der 1000 m2 under tag på en 3200 m2 stor grund, og herfra er Schulz Biler bare vokset stille og roligt siden.

1. januar 1994 erstattede Nissan så Suzuki, fordi dengang havde man typisk ikke mere end et bilmærke. Så her har Ole netop haft sit 25 års jubilæum med forhandling af Nissan. ”Det har været et fantastik samarbejde jeg har haft med Nissan fra dag et”, fortæller Ole og forklarer, at pga. traditionen med Nytårskur hos bilforhandlerne først i januar, så udskyder Ole sit Nissan-jubilæum til lidt senere på foråret så jubilæet bliver fejret på behørig vis.

I 1998 kom Daewoo/Chevrolet så til som et ekstra bilmærke. Daewoo var et koreansk bilmærke som i 2007 skiftede navn til Chevrolet. I sommeren 2005 kom Honda ind hos Schulz Biler og i maj 2011 kom der endnu et bilmærke ind, nemlig Seat. Så nu var der hele 4 bilmærker hos Schulz Biler: Nissan, Chevrolet, Honda og Seat. Pladsen blev selvfølgelig for trang med hele 4 bilmærker under et tag og 12-14 ansatte, så Ole begyndte at kikke på nye muligheder. Det var en lang hård proces, med masser af møder med advokater, revisorer og banken. Ole havde store planer og der var gang i forretningen og i bilsalget generelt, så tiden var rigtig.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Krisen kommer

I oktober 2008 kunne Schulz Biler så flytte ind i det nye kæmpestore flotte bil hus på Herningvej 11 i Nykøbing. Her var 3.000 m2 under tag på en 10.000 m2 stor grund. Hvor han samtidig oprettede en ren erhvervsafdeling under navnet Nissan Erhvervscenter. Men fra at byggeriet gik i gang i foråret 2006 og til Ole og hans stab kunne flytte ind, så var krisen begyndt at kradse ude i Europa og i 08 og 09 var krisen på sit højeste. ”Det var virkelig en hård tid for os. Det er det hårdeste jeg nogensinde har været igennem. Rutcheturen fra at det går super godt og man er i gang med at skabe noget kæmpe stort. Til at krisen hang med kæmpe store sorte skyer over hovedet. Der var mere end en nat hvor jeg ikke fik lukket et øje pga. spekulationer”, fortæller en hudløs ærlig Ole Schulz om sit livs krise.

Men med en fantastisk indsats af alle i bilhuset, familie og venner, så lykkedes det som bekendt at komme igennem krisen. Da Erhverv og Kultur spørger om der var nogle forudsætninger, som var med til at bære hele projektet igennem denne svære tid lyder svaret:

Honda kom et helt nye koncept: ”Privatleasing”, og det blev stort. ”Det var en kæmpe succes for os”, fortæller Ole Schulz og fortsætter: ”Honda Accorden nærmest fløj ud over disken. Krisen var begyndt ude i Europa, og der blev hevet biler hjem fra andre lande som blev solgt her i Danmark. Det var et helt nyt koncept og kunderne var vilde med det”.

Derudover solgte Ole 45 biler med service aftaler til Guldborgsund kommune og 25 biler til den lokale entreprenør MSE. Det hjalp selvfølgelig gevaldigt at lande de 2 store aftaler. Samtidig fik Ole udlejet sine tidligere lokaler på Herningvej 18 ud. Alt sammen var med til at Schulz Biler kunne overleve og faktisk kunne holde skindet på næsen ud af 2009.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Oprustningen fortsætter
1. maj 2015 kom Peugeot så ind i bilhuset på Herningvej 18, hvor Seat så valgte at trække sig. Nu var det ikke planen at bilhuset skulle være større, bl.a. fordi Peugeot var et stærkt og meget eftertragtet bilmærke på markedet. ”Vi er hele tiden meget obs. på vores service”, forklarer Ole. ”Vi har altid arbejdet på at yde den bedste service for vores kunder, det er så vigtigt at folk får en super god service uanset hvem de møder i huset, om det er sælgeren, mekanikeren, ved indskrivningen eller pladesmeden der retter buler ud. Alle SKAL yde en super service. Det har vi altid og har stadig fokus på. Ellers kommer kunderne ikke igen, og det er en forudsætning for at drive forretning i dag, det tror jeg er noget der gælder alle brancher”.

I 2017 kom der så alligevel et ekstra bilmærke ind under Ole vinger. Han købte Engberg Biler da de desværre gik konkurs, som havde Hyundai og Mitsubishi på Herningvej 2. Hyundai blev overtaget af en anden bilforhandler i byen, men Mitsubishi blev hos Ole. Alle pladeværkstedsopgaver blev flyttet til Herningvej 2, samt salget af Mitsubishi biler og brugte biler blev så samlet på denne adresse.

Ole har desuden opbygget et moderne Dæk-hotel, hvor der er ca. 700 sæt dæk der er opmagasineret for kunder på adressen Herningvej 15. Så det er let for kunden når der skal skiftes fra vinter til sommer dæk og omvendt og de skal ikke finde plads derhjemme til opbevaring.

Forbereder generationsskifte
Oles er 60 år og hans søn Andreas Schulz er stille og roligt ved at blive kørt i stilling til at overtage firmaet Schulz Biler. ”Den 3. februar havde jeg 35 års jubilæum med salg af biler”, fortæller Ole og siger: ”Jeg trækker mig ikke bare fra dag til dag. Vi har startet en proces og den kører som den skal. Jeg er enormt glad for at Andreas vil fortsætte i mine spor. Han har flair for det og er meget engageret og har allerede opbygget et rigtig stort netværk, som er vigtigt i vores branche”.

Der er i dag 4 lærlinge i huset og der bliver hele tiden sørget for kurser og uddannelse.  Man sørger for at følge med teknologien, så hele huset kan servicere vores kunder. Schulz Biler beskæftiger i dag 42 medarbejdere.


Fremtiden ser lys ud trods udfordringer

”Når politikerne snakker om at ændre afgifterne, så er de med til at bilsalget går i stå. Så enkelt kan det siges”, forklarer Ole Schulz. ”Det er noget der virkelig kan give grå hår i hovedet, dels afventer kunderne hvad der skal ske, om de skal købe diesel, benzin, hybrid eller ren el-biler afhængig af hvilken aftale politikerne indgår. Stilstanden koster os penge og skaber usikkerhed hos kunderne, og det værste er når beslutningerne så trækker i langdrag, så ved vi forhandlere heller ikke hvilken vej vi skal satse på”.

Men generelt ser Ole Schulz meget lyst på fremtiden. Han føler at firmaet har fået en vis volumen og har nogle stærke og populære bilmærker. ”Vi har rigtig mange faste kunder som kommer igen, og det er vi taknemmelige for, og det vi skal kvittere med, er god service, til en stærk pris, samt være gode til at finde den rette bil til kunden, så de får en dejlig og positiv oplevelse når de handler hos os. Min søn Andreas er godt på vej ind i firmaet og har viljen, lysten og de rette kompetencer, så jeg glæder mig faktisk til at kunne overlade mere af ansvaret til ham i fremtiden, og til sidst at kunne overrække ham nøglerne”, slutter Ole fra Ole Schulz Biler ApS.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top