Lokal transportvirksomhed udvider terminalen

- og fordobler arealet under tag.

Sax-Trans har i mange år været inde i en rivende udvikling og både mandskabet og vognparken er gennem årene vokset støt og roligt. Terminalen hvor pakker og gods distribueres og fordeles fra, er stille og roligt blevet for lille, og forholdene for de ansatte for besværlige. Det er man nu i gang med at gøre noget ved.

”Lolland-Falster står overfor nogle kæmpe byggeprojekter og det vil under alle omstændigheder give en masse arbejde, og der vil være masser af transport opgaver der skal løses. Så det prøver vi også at forberede os på, så vi er klar til det”, fortæller direktør hos Sax-Trans, Flemming Werner Jensen, som henviser til en Femern konference der fandt sted i mandags 18. november på Globen i Holeby. Her påpegede man, at det første spadestik bliver taget i april 2020 og det håber Flemming holder stik. ”Vi har ventet i 10 år nu, tunnelen skulle faktisk have været færdig sidste år ifølge den første plan, da Femern forbindelsen i sin tid blev underskrevet. Så vi er SÅ KLAR nu!” slår Flemming fast.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Med en placering på en industrigrund med næsten 300 m skel direkte ud til motorvejen, og en ret markant terminalbygning, så mener han nok at der skal blive lagt mærke til transportvirksomheden. ”Vi er selvfølgelig også medlem af flere netværksgrupper bl.a. FESPA og FB Suppliers”, tilføjer han. Flemming mener i øvrigt også, at forbindelsen vil give Sydhavsøerne en masse muligheder i femtiden, fordi vi ligger lige i ”smørhullet” som han udtrykker det.

 

8 nye portsluser er med til at forbedre arbejdsmiljøet
Gennem lang tid har ”mere plads”, stået højt på ønskelisten hos indehaverne af Sax-Trans i Sakskøbing, Karin og Flemming Werner Jensen. ”Vi har længe gået med ønsket og ideen i hovedet og i foråret blev beslutningen truffet. Derfra kørte hele processen med at kikke på selve mulighederne for at bygge til ovre i vores eksisterende terminal. Der er jo mange forhold at tage højde for når man skal udvide. Vi kører med en del modulvogntog, og det kræver meget plads, når de skal bakke til rampen, og så er der jo forskellige størrelser og højder på lastbilerne. Om det er en sættevogn eller en transporter gør jo en forskel”, forklarer Flemming Werner Jensen.

I den nye afdeling er der ikke mindre end 8 nye ”portsluser” med højdejusterbare ramper, så de passer til alle typer lastbiler uanset størrelse. ”De 8 sluser er konstrueret sådan, at de tætner omkring lastbilen, så det ikke blæser ind. Det betyder at vores indeklima bliver meget bedre”, og ikke mindst arbejdsmiljøet for vores folk, har været en vigtig årsag til denne udvidelse. Medarbejderne kan se frem til at få nogle meget bedre arbejdsforhold, når den nye hal står færdig. Der er også lavet en kæmpeport i dobbelt bredde, så man kan håndtere langgods ud og ind i terminalen.

 

Udvidelsen fordobler indendørs arealet
”Vi havde 1.100 m2 terminal i forvejen, men en del at det var åbne overdækkede ramper, så reelt var der kun godt 700 m2 lukket bygning.  Nu får vi 2200 m2 under tag, og 1800 m2 lukket bygning. Så det bliver meget lettere for vores folk at komme rundt, både når de laster og losser deres biler”, fortæller en forventnings glad Flemming.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Det er den lokale entreprenør Troels Jørgensen fra Kettinge der står for byggeriet og der knokles på, så byggeriet kan blive færdigt hurtigst muligt. ”Vi synes det har været et godt samarbejde indtil nu og folkene fra Troels Jørgensen gør et godt stykke arbejde, så vi er glade og tilfredse”, siger Karin og Flemming næsten samstemmigt. Sax-Trans er i forvejen kendt for selv altid at bruge lokale folk, det gælder også i dette tilfælde hvor der bliver bygget en ny terminal.

Lokale folk der bor på Lolland-Falster og betaler skat her
Hos transportfirmaet gør man en dyd ud af at bruge danske, og aller helst lokale folk som chauffører. ”Vi kører kun med danske biler, på danske nummerplader. Dansk overenskomst. Danske chauffører. Dansk løn. Dansk skat…. og så sover de alle sammen i deres egen seng, bruger penge i lokale butikker når de har fri, og betaler skat her på Lolland-Falster”, slår Flemming fast. Karin tilføjer at de faktisk har 2 bosniere ansat, men de er bosat lokalt med deres familier igennem mange år, fuldt integreret og taler begge dansk.

Sax-Trans har i dag 90-100 ansatte hvoraf der hele tiden er ca. 4 lærlinge. ”Vi vil gerne hjælpe de unge med en uddannelse og på den måde også bidrage til, at de unge kan blive på Sydhavsøerne”, fortæller Karin. Vognparken tæller ca. 70 biler, der primært er tilknyttet vognmandsforretningen. Men er dog inklusiv de biler der kører for Flytteforretningen OB Flytning, som holder til i Nykøbing F. Udover at Sax-Trans har distribution, har de også Lagerhotel, Møbelopbevaring, Containerudlejning, Kran og Grab, Entreprenørkørsel samt levering af Grus og Sten med afdelinger i Nakskov, Sakskøbing og Nykøbing F.

Her ses Jacob Leisten og Flemming Werner Jensen fra Sax Trans ved en af de 2 EXPRESS-biler, der kører rundt med hjertestarter i bilen.

Hjertestartere med rundt på Lolland-Falster hver dag
I september indgik Danske Fragtmænd Express et samarbejde med Hjertepiloterne og udstyrede mere end 100 biler med førstehjælpsudstyr. Sax-Trans var en af de første fragtmandsvirksomheder, der blev en del af projektet og de har dagligt 2 Express biler med faste hjertestartere i. Den ene dækker Vest- og Midtlolland og den anden bil har rute på Østlolland og Falster. Flemming fortæller, at de nogle gange ankommer før ambulancen og andre gange lige efter. Og uanset hvad, så starter de op med det de har lært, ellers går de til hånde i det omfang der er brug for dem. ”Jeg er stolt af, at vores medarbejdere og vi som lokal vognmandsforretning kan hjælpe hvis uheldet er ude,” slutter Flemming W. Jensen.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top