Lokale ”Råvarer” underholder

Tekst: Tim R. Larsen, foto:
Tekst: Tim R. Larsen, foto:
Sådan lyder titlen på et stort lokalt underholdningsshow, der afholdes på Nykøbing F. Teater Lørdag 30. marts 2019 kl. 20.00

I artiklen sætter vi lidt fokus på manden bag selve arrangementet. Hvem er han, hvad arbejder han med og hvad får han fritiden til at gå med? Samt selvfølgelig forklarer hvad der menes med ”Lokale Råvarer”.

Bag arrangementet står Musiker og Entertainer Lars Sørensen, han fejrer nemlig sit 25 års jubilæum som musiker i år. Ideen til dette store arrangement er faktisk startet for et godt stykke tid siden, og med tiden er ideen gået fra at holde sit eget 25 års jubilæum som musiker, til at ville gøre det større og ændre det til: ”Noget for de lokale – af de lokale”, forklarer Lars Sørensen. Han har formået at samlet nogle af de store lokale underholdningsnavne og sammensat et spændende og bredt show.


Men hvem er denne Lars Sørensen egentlig?

Erhverv og Kultur har en aftale med Lars Sørensen og mødes hos Car-Center på Randersvej 8 i Nykøbing F. Her er Lars forretningschef i det daglige og har været her i 3 år. Car-Center har også en afdeling i Næstved og de 3 ejere der står bag, har også ”Den Digitale Servicebog. Lars er en høj flot mand og altid med et altid bredt smil på læben når man møder ham. Lars tager imod med et godt fast håntryk. Han er altid frisk for en god bemærkning og altid i godt humør, det hører vi mere om lidt senere…

Lars er født og opvokset i Nykøbing F. og har på den måde aldrig forladt området. Han er uddannet mekaniker på I&H skolen i Nykøbing (I dag CELF), kom i lære i 1996 og blev udlært mekaniker i 2000 hos Brdr. Dalsgaard, som var et bilfirma der lå på hjørnet ved Slotsgade og Rosenvænget i Nykøbing F. Der hvor der i dag er Designa køkken. I forretningen var bilmærkerne Peugeot, Simca og Talbot. Her var Lars svend et år inden han blev forfremmet til en af landets yngste værkførere i en alder af bare 21 år, med 12 mand under sig. Senere blev han værkstedschef og var i forretningen i 16 år. Så han har allerede haft et langt liv i bilbranchen.

Erhverv og Kultur spørger om hvordan Lars Sørensen ser på udviklingen i bilbranchen generelt. Lars tænker sig lidt om og svarer så: ”Jeg synes faktisk at det med årene er blevet mere kompliceret”, og uddyber det: ”I gamle dage, der kom man hos en bilforhandler for at køb eller sælge en bil, få et serviceeftersyn eller en reparation. I dag kan man købe, sælge, låne, leje, lease, ja endda på flere forskellige måder og betingelser. Der er mange flere ting vi som bilforhandlere i dag skal sætte os ind i end tidligere, fordi mulighederne er blevet så mange flere”.

Lars elsker sit arbejde, fordi han er med hele vejen rundt, salget, administrationen, kundeservicen osv. ”Det er alsidigt og man skal have det store helikopter overblik, samtidig med at man kommer tæt på kunderne, fordi man gerne vil sørge for, at de får den rigtige og gode service der gør, at de har lyst til at komme her igen, og det er noget af det ejerne har lagt stor vægt på, skal kendetegne vores forretning, og det trives jeg rigtig godt med”; forklarer Lars. Der dog også sender et lille, eller snarere et stort øf til politikerne, om at når de udsender en melding om, at nu vil man kikke på afgifterne, så får det hele salget til at gå i stå indtil der er kommet noget konkret på skrift. Folk ved jo ikke om det bliver billigere eller dyrere for dem, og derfor venter de med at købe eller sælge, og det samme gælder bil forhandlerne. ”Træf en beslutning, udsend ændringen og så lad os komme videre derfra”, lyder opfordringen fra Lars Sørensen.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Hvor stammer interessen for musikken fra?

På dette spørgsmål svarer Lars med et glimt i øjet. ”Min storesøster havde på et tidspunkt en kæreste, som var god til at spille guitar og den havde han tit med når han var hjemme hos os. Så til min 10 års fødselsdag stod en almindelig guitar aller øverst på min ønskeliste”. Den blev dog ikke rigtig brugt i et lille års tid, før moderen en dag spurgte, om ikke Lars ville prøve at gå på musikskole og lære at spille rigtigt. Lars gik i et års tid, men det var mest ”klassisk musik” de spillede og det var bare ikke lige ham, som han udtrykker det. Han ville noget andet med musikken.

Lars havde altid været meget kreativ og god til at bruge sine hænder, hvorimod sport ikke sagde ham noget. Når de andre kammerater løb og spillede bold i skolegården, så gik Lars op i AV rummet og sad og øvede på en gammel slidt elguitar på Ejegodskolen hvor han gik i sin ungdom. Han tog på biblioteket og lånte bøger og plader, og på den måde lærte sig selv at spille. ”Da jeg først knækkede koden, ville jeg mere”, siger Lars og fortsætter: ”Lige pludselig kunne man 10 sange, så 20 og det greb om sig”.

Det første musiker job som bare 14 årig
”Jeg husker tydeligt mit aller første musiker job. Det var på Nr. Alslev Bodega. Jeg var 14 år. Jeg havde lejet et anlæg i den lokale musikshop og kan faktisk huske at det kostede mere at leje end det  jeg fik for at spille”, griner Lars højt. Dette var før at Lars havde sin egen mobiltelefon, så han havde fået penge med, så han kunne gå til en telefonboks og ringe når han var færdig. Lars elskede 60`er musik, men havde generelt en bred musiksmag og havde efterhånden et bredt repertoire af musiknumre. Han synes selv at det blev en rigtig god aften og det gav ham for alvor blod på tanden. Musikken skulle være hans følgesvend i fremtiden.

Efter det første musik job tog han telefonbogen og ringede til alle Værtshuse, Caféer og restauranter, og fik lavet sit eget lille kartotek. Igen måtte mor og far køre ham rundt i landsdelen, fordi ”kunderne” ville jo gerne lige høre hvad han kunne og hvad det var for noget musik. Så Lars tog ud og spillede 3 numre for dem, og fik en del gode jobs ud af anstrengelserne. Dette stod på i alderen 14-18 år.


Ikke kun musik men også entertainer genet forløses

”Folk i dag vil ikke bare høre musik. De vil faktisk gerne underholdes og have følelsen af at have oplevet noget. Jeg ønsker ikke bare at sidde over i et hjørne og spille. Jeg elsker at gå rundt i mellem publikum og på den måde komme helt tæt på folk og forhåbentlig ”røre” noget i folk”, fortæller Lars Sørensen. Der gennem tiden stille og roligt har tillagt sig entertainer genet også. En sjov lille anekdote eller joke hjælper også tit på at løsne lidt op hos folk. ”Et godt grin, folk der er glade, folk der synger med, det er det der giver en det kick og følelsen af, at det går godt”, siger Lars.

”Jeg spiller det jeg føler for”, forklarer Lars og fortsætter: ”Musikken, teksten og melodierne jeg spiller, passer til mig. Ja der kommer jo masser af folk op, som gerne vil høre den ene og anden melodi, og her er det meget nemt, fordi hvis jeg kan dem, så vil jeg også gerne spille dem, fordi så er det noget jeg kan stå inde for og har det godt med at spille”.

I starten var Lars selvfølgelig nervøs når han skulle optræde, men han følte at han rimelig hurtigt kom over det, fordi han jo selv nød det han leverede, og det mener han også at publikum har kunnet mærke. ”Selvfølgelig skal der være lidt sommerfugle i maven når man skal optræde, men det må ikke være nervøsitet, da det tit både kan ses og høres”, forklarer Lars Sørensen.

”Jeg spiller til alt, lige fra fødsel til begravelse – og alt herimellem”, griner Lars og fortsætter: ”Dog har jeg ikke nået at spille til en fødsel – endnu! Men jeg har altid mit musik udstyr med i bilen, så skulle telefonen en dag ringe og en sige, at vandet nu er gået, så svarer jeg, at jeg er på vej”. Smilet er bredt og humøret er højt hos Lars. Det er også sådan Erhverv og Kultur kender ham fra utallige netværksmøder og arrangementer rundt om i landsdelen. Han er vellidt og har et rigtig stort netværk.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Dårlige og positive oplevelser som musiker og entertainer
På spørgsmålet om den værste oplevelse i forhold til musikjobs, går der en rum tid før Lars Sørensen svarer. ”Jeg har faktisk ingen, han ligger tryk på JEG, jeg kan jo ikke vide hvordan andre opfatter mine shows, men generelt får jeg en dejlig feedback når jeg er ude at spille”. Efter lidt tanke, kommer der alligevel et par oplevelser frem, men de er egentlig mere lidt spøjse, end de er dårlige. At stå i et telt med plads til 800 mennesker, og der så er måske 40, er jo ikke nødvendigvis den mest vandvittige optur Lars har prøvet. Men når nu det var søndag middag kl. 12 på et kræmmermarked, dagen efter en kæmpe koncert, med 40 grader udenfor, ja så kan det vel ikke være anderledes, nævner Lars.

En anden oplevelse, der også tog fusen lidt på Lars var et job på 3 x 40 min, som var bestilt af en Sjællands kommune, der havde lejet en restaurant i Karrebæksminde. ”Mine forventninger var en mellem 50 og 200 mennesker. Der var 9! Lad os bare sige at det var en intim koncert, og det blev faktisk en fantastisk god, sjov og hyggelig oplevelse. Vi lærte hinanden rigtig godt at kende og inden vi gik hjem, var vi alle på fornavn”, griner Lars og man kan se at han mindes oplevelsen i hans indre, mens han ryster lidt på hovedet med et bredt smil på læben.

Et af de største øjeblikke Lars har haft var til Nykøbing Festuge for et par år siden. Her var 8-9.000 mennesker og Lars var bl.a. konferencier til et modeshow og optrådte så senere på torvet også. Det var faktisk stort og en super aften fortæller Lars Sørensen. ”Men jeg nyder altså lige så meget at gå rundt mellem et publikum på 30, fordi det giver en anden form for nærhed, som jeg også rigtig godt kan lide.


Lars Sørensen personligt

”Jeg er bare positiv af natur og det vil jeg gerne have at det smitter lidt af på mine omgivelser, fordi jeg tror på at vi mennesker trives bedst når vi er positive og har ja hatten på, så meget som det nu er muligt”, siger Lars. Han er meget social og nyder at være sammen med andre mennesker. På den private front er han gift og har 2 piger på hhv. 10 og 14 år. Familien har til huse i Nordbyen, nord for Nykøbing F., men de har også et sommerhus på Marielyst, hvor de opholder sig det meste af tiden fra maj til september. Hjemme hos Lars er det hans kone Susi der klarer det praktiske og sørger for at pigerne kommer afsted til deres hobbyer når Lars er ude at spille, men når ikke der er jobs, så er Lars selvfølgelig på derhjemme og med ude sammen med familien.

Tilbage til det store underholdningsshow
Som skrevet i starten af artiklen, så foregår det store underholdningsshow på Nykøbing F. Teater Lørdag 30. marts kl. 20.00 under titlen: Lokale ”Råvarer” underholder. Det bliver en aften med kongen af Falster – Flemming Krøll, og manden der gør Kim Larsen stolt aka Jan Carlsen med hans fantastiske fortolkninger der går lige i hjertet. Krydret med lækker musik fra No Juice feat. den fantastiske sanger Bobo Moreno. Sten Ibka Jørgensen og Claus Frandsen sørger for at ingen mangler guf til ørene til langt ud på natten, og så selvfølgelig musiker og entertainer Lars Sørensen. Alt sammen er en del af at Lars Sørensen ønsker at fejre sit 25 års jubilæum som musiker, med en kæmpe lokal fest for alle interesserede. Dørene åbnes kl. 19.30 og festen stopper ikke før folk er gået hjem lover Lars Sørensen.

”Jeg håber, at folk vil bakke op om arrangementet og bliver det en succes, så vil vi gerne lave en gentagelse i fremtiden med – lokale råvarer”, slutter Lars Sørensen.

Der vil være plads til ca. 600 gæster, så skynd dig at få bestilt billetter inden de er væk.
Billetter købes hos sten@musikogspas.dk eller Ticketmaster.dk og prisen er kr. 275,- + gebyr.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top