Lollandsk øl vinder guld ved Europas største prisuddeling

Pressemeddelelse

For kort tid siden blev det officielt; Europas bedste stout bliver brygget på Lolland! Det er nærmere bestemt Krenkerup Bryggeri ved Sakskøbing, der har vundet europas største og mest anerkendte øl-konkurrence. Smilene er ekstra store hos medarbejderne på det lokale bryggeri i disse dage.


Onsdag eftermiddag fik Brygmester, Alexander Ennen, overrakt det der har udløst smilene; en guldmedalje ved den prestigefyldte konkurrence ‘European Beer Star 2018’. Overrækkelsen fandt sted på Brau Beviale i Nürnberg, Tyskland, hvor hele holdet bag øllen var tilstede. Det er bryggeriets øl ‘Krenkerup Stout’ der har vakt begejstring hos de 144 jury-medlemmer, der i begyndelsen af oktober blindsmagte de mange indsendte øl. Mere end 2.344 registrerede øl (9 % mere end i 2017) fra 51 lande på tværs af alle kontinenter blev smagt, og der blev uddelt bronce, sølv og guldmedaljer til de absolut bedste. Og guldmedaljen for bedste Stout tilfaldt altså det 10 år gamle bryggeri ved Sakskøbing på Lolland.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

“Vi er naturligvis utrolig glade og stolte over, at modtage en så fornem pris”, siger Thomas Glæsner Henriksen der er Salgs- og Marketingchef på bryggeriet, og fortsætter “at vinde guld ved European Beer Star er et kæmpe skulderklap, og er en anerkendelse af, at vores vedholdenhed omkring kvalitet og det klassiske og traditionelle øl-håndværk bærer frugt. Vurderingen fra den stærke ekspertjury bekræfter tydeligt, at vi sender øl af meget høj kvalitet ud til de danske øl-drikkere.”

Hård konkurrence fra hele verden Ved European Beer Star evaluerer en særligt udpeget jury øllene ud fra kriterier, der også er væsentlige for den almene forbruger, nemlig: Farve, aroma, krop og selvfølgelig smag. Det foregår ved blindsmagning, hvor dommerne kun ved, hvilken type øl de skal smage, men ellers intet får at vide om de pågældende øl. At dommernes favorit blev ‘Krenkerup Stout’ er bryggeriets brygmester, Alexander Ennen, stolt over, og at guldmedaljen faldt i netop stout-kategorien er en enorm stor anerkendelse: “Stout er en af de mest populære øltyper, og der findes enormt mange udgaver over hele verden.


I år var konkurrencen sværere end nogensinde før pga. de mange indsendte øl, og derfor er det endnu vildere, at det blev os der løb med sejren. Vores Stout er en ægte kvalitetsøl uden Enumre,
konserveringsmidler og tilsætningsstoffer! Det mener vi bestemt gavner det endelige resultat, og det synes dommerne heldigvis også”, fortæller den stolte brygmester. Det er tredje gang, at bryggeriet får en guldmedalje med hjem til Lolland fra den prestigefyldte konkurrence. I 2011 vandt bryggeriet guld for deres ‘Rauch’ og i 2012 var det ‘Krenkerup Doppel Bock’ der fik den eftertragtede guldmedalje.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Europa-mesteren fejres med en guldfest Ingen guldmedalje uden en guldfest! Bryggeriet har derfor stablet en guldfest på benene allerede lørdag den 17. november, hvor alle er velkomne. Den nyudnævnte europamester hyldes klokken 12-16 på Krenkerup Traktørsted, hvor den præmierede øl naturligvis serveres. Derudover er der gratis kage til de første 100 besøgende, og hele dagen vil der kunne købes mad – naturligvis tilberedt med ‘Krenkerup Stout’. Brygmesteren på Krenkerup Bryggeri vil være tilstede under fejringen, så der bliver rig mulighed for at høre mere om arbejdet med at skabe europas bedste stout.

Læs mere om arrangementet på Facebook og på www.krenkerupbryggeri.dk

PRESSEKONTAKT
Louise Berling Brun, Kommunikationsansvarlig
Krenkerup Bryggeri Tlf. 21 58 53 73, lbb@krenkerup.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top