Madens Folkemøde

Debatten om fremtidens fødevaredanmark bliver afholdt på Engestofte Gods ved Maribo 10.-11. maj 2019

Storstrømsbroen er i gang. Femern tunnelen er lige på trapperne. Nu kommer endnu et projekt der har et kæmpe potentiale hvis vi formår at skrue det rigtig sammen. Et projekt som i fremtiden vil kunne samle hele Danmark og vore nabolande.

Fredag 9. november bød Mette Egeskov fra Engestofte Gods velkommen til Madens Folkemøde i den ny istandsatte lade, der dannede de perfekte rammer om dette velbesøgte arrangement. Alle var budt indenfor til at deltage og komme med gode input. Første punkt på programmet var en paneldebat om: Hvorfor et Madens Folkemøde? Hvor Mette Egeskov fra Engestofte Gods, John Brædder, Borgmester i Guldborgsund Kommune, Claus Meyer, kok, iværksætter og foredragsholder, Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, Lisbeth Olsgaard, brandingchef for Landbrug & Fødevarer, samt Henrik Høegh, viceborgmester i Lolland Kommune og fhv. fødevareminister kom med input til hvorfor det er vigtig at få skabt mere fokus på hvad vi spiser generelt.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Efterfølgende var der et indspark fra kendiskokken Nikolaj Kirk, som ikke var bange for at ruske op i de mange fremmødte. ”Folk kan jo ikke selv lave mad mere, de køber færdigretter, fastfood, ja selv salaten er færdiglavet og det er helt forkert”, mente Nikolaj, der håber at Madens Folkemøde også tør tage fat i debatten om de store mademner, som plejehjem, sygehuse og skoler, om den mad der bliver opvarmet og serveret direkte fra mikroovnen, er det vi alle ønsker i fremtiden?

Målsætningen er, at Foreningen Madens Folkemøde skal arbejde på, at etablere et nationalt tematisk folkemøde om maden, måltidet og fødevarerne. Samt at skabe den ideelle ramme om en åben, ambitiøs og fremadrettet debat om, hvad Danmark skal være som madland.

Hvis Lolland-Falster står sammen og bakker op om dette arrangement kan det blive rigtig stort, og der var også en livlig debat om hvad folkemødet egentlig skulle indeholde. Der er en kompetent bestyrelse bag, og der er et professionelt sekretariat der allerede er i gang, så her er virkelig mulighed for at gøre Lolland-Falster kendt, vi må bare ikke forfalde til at sige: ”Hvad får vi så ud af det?”

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

VI skal turde, at smide al forsigtighed over bord og så sørge for, at det er os der er med til at sætte dagsordenen i fremtiden, om hvad der skal på middagsbordet, både i de danske private hjem og på offentlige institutioner. Vi skal stille politikerne til ansvar og turde stille spørgsmål om det kun skal handle om økonomi eller om vi kan hæve standarden betydeligt ved fælleshjælp. Vi skal gå i front for et bedre ”mad-miljø” i Danmark og meget gerne på sigt kunne invitere vore nabolande og for den sags skyld resten af verden med til bordet.…

Læs mere på www.madensfolkemoede.dk

Det her bliver godt… rigtig godt!

God læsning
Redaktionen.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top