Middelaldercentret åbner ny attraktion

Pressemeddelelse

Se den spændende intro video her:

 

Pr. 1. juli 2019 åbner Middelaldercentret en ny attraktion for skoler og Middelaldercentrets almindelige gæster


På et isoleret område langt væk fra Middelalderbyen åbner Middelaldercentret en ny museumsattraktion. Centret ser på middelalderens fabeldyr og sære væsner gennem en 1900-tals professors øjne. Professoren og hans assistenter bor i en nærliggende skov, hvor de studerer disse fantastiske væsner. I skoven er der skabt en forrygende og spændende verden og Middelaldercentret glæder sig til den 1. juli at invitere alle indenfor i professors Griffenholms univers.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


På Madam Knubs Venge, lidt nord for Nykøbing Falster, blev der for længe siden anlagt en lille by – Griffenholm – på position 54.47° 32’ N, 11.50° 26’ Ø.

I Griffenholm bor professor Julius Abraham Griffenholm og hans assistenter. Deres mission er at finde og indsamle viden om middelalderens fabeldyr og andre mystiske og overnaturlige væsner.

Nord for byen strækker sig et stort og ukendt skovområde, som kun meget få mennesker vover sig ind i. Lokale myter beretter om tilstedeværelsen af besynderlige og frygtindgydende væsner og om folk, som har begivet sig ind i skoven og aldrig er vendt tilbage. Professor Griffenholm valgte at slå sig ned og forske netop i dette område på grund af de mange lokale myter og fortællinger.

Arbejdet på Griffenholm har stået på i mange årtier, og professoren og hans assistenter har på utallige ekspeditioner dybt ind i skoven, fået et indgående kendskab til de lokale fabeldyr. Du kan besøge Griffenholm og hjælpe professoren og han assistenter i deres arbejde med at finde og beskrive middelalderens fabeldyr. “


Med støtte fra Nordeafonden bygges der i disse dage en hel lille by i skoven ved siden af Middelaldercentret.

Griffenholm er et 1900-tals miljø, hvor boliger er bygget og indrettet så tidstypisk som muligt. I disse omgivelser ser centret nærmere på myter og overtro i middelalderen, men vi gør det gennem en anden tidsperiodes øjne. I 1900-tallet var det stadig mørke punkter på verdenskortet – steder som intet menneske endnu havde besøgt og hvor spredte beretninger og historier nærede fantasien og skabte fantastiske billeder og fortællinger – steder som mennesket for en hver pris ville opdage som de første og høste ære og anerkendelse.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Vedlagte jobannonce fra polarforkeren Ernest Shackelton mere end noget rammer tidsånden og det er denne stemning man vil møde på griffenholm – men med et tvist ! – På Griffenholm er Middelaldercentrets formidlere “Steampunked” og de enkelte huse og miljøer har ligeledes fået en dose fra Steampunkmiljøet for på denne måde at hylde 1900-tallets første store “fremtidsforfattere” som Jules Verne og H.G.Wells og hermed skabe en eventyrlig verden for de mange skoleklasser og almindelig gæster som forhåbentlig vil besøge denne nye og andeledes museumsattraktion.

Vi glæder os til at byde indenfor 1. Juli 2019.

Yderligere oplysninger:
Museumsinspektør Thit Birk Petersen, thit@middelaldercentret.dk, tlf 42 14 93 74
eller formidler Carsten Oksen, carsten@middelaldercentret.dk, 26 33 77 06.

www.middelaldercentret.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top