Mindre og mellemstore virksomheder har for meget administrationsbøvl

Det skal være nemmere at være butiksejer, tømrer- og murermester, arkitekt, elektriker, VVS’er, rengøringsvirksomhed mv. Beierholm vil forenkle virksomhedernes hverdag med ny online-service og direkte adgang til rådgivning.

Slut med bilag og boner på bagsædet i bilen, slut med at glemme feriepenge, nye indberetningsregler og momsindbetaling. Administrationshverdagen skal være meget nemmere. Drift og udvikling skal samtidig være smartere, ifølge Beierholm, som vil reducere bekymringerne og strømline forretningsudviklingen hos kunderne.

Et menneske i den anden ende
Ikke kun skal administrationsbesværet ned, drift og udvikling skal op på et højere niveau og bare være smartere, ifølge Beierholm. ”Som mindre- og mellemstor ejer-ledet virksomhed, skal du ofte være tusindekunstner og kunne det hele selv fra A til Å – bogføring, rapportering til myndigheder, overblik over deadlines, indberetningsregler og beløbsgrænser, styring af likviditet, momsregnskab mm. Den byrde skal forenkles og samtidig skal vi ændre præmissen for at drive og udvikle virksomheden,” siger Henrik Roed Hansen fra Beierholm i Nykøbing Falster.

Ifølge Beierholms egen interne temperaturmåling blandt 300 virksomhedsejere, angiver hver fjerde, at de gerne vil af med administrationsopgaver, der generelt koster for meget i tid og ressourcer. Lederne og ejerne efterlyser en enkel hverdag, så de kan koncentrere sig om forretningsdelen med udvikling og salg. Samtidig er det super vigtigt, at de altid har adgang til personlig og lokal rådgivning – ikke kun fra en offentlig tillidsrepræsentant med en statsautorisation, men også i form af økonomisk rådgivning i store og små anliggender. Og helst fra en person, som kender deres forretning.

”En ejer sidder tit alene med alle spørgsmål, hvorfor vi oplever et stigende pres på vores rådgivere og generelt har temmelig travlt – både her i Nykøbing F og i de andre af vores 28 kontorer landet over. Det kan godt være, at det digitale er smart, nemt og hurtigt, men adgang til kompetente mennesker i den anden ende fra en revisor eller rådgiver, er stadig meget højt på ønskelisten blandt ejerne,” fortsætter Henrik Roed Hansen.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Med fejekost og håndsrækning
Henrik Roed Hansen påpeger også, at selvom lovgivningen undsiger revisionsdelen for mindre og mellemstore virksomheder, så kan det give god mening for mange at holde fast i revisor for overblikkets skyld og for ikke at begå unødvendige fejl, der er ærgerlige på den lange bane.

”Der er ganske enkelt mange love og regler, der løbende ændrer sig, senest de nye GDPR-regler, hvilket giver meget administration i hverdagen. Du kan sige, at vi tager fat i fejekosten med den ene hånd og tager ejerne i den anden hånd digitalt gennem administrationsjunglen,” siger Henrik Roed Hansen.

Der findes i dag flere apps og muligheder med at scanne fakturaer og bilag, så de bliver gemt og kategoriseret det rigtige sted med et par tryk. Men, ifølge Henrik Roed Hansen, afhjælper Beierholm FOKUS med at håndtere flere administrative byrder – og ikke mindst overlades ledelsen ikke til sig selv, men får adgang til hjælp og rådgivning. Beierholm FOKUS tilpasses virksomhedernes individuelle behov, så de administrative opgaver, der fylder mest, forenkles digitalt.

Se evt. mere på www.beierholm.dk/fokus

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hvad er Beierholm FOKUS

 • Ny online service, der overtager administrative byrder for SME-virksomheder – fra scanning og bogføring af bilag, håndtering af løn, overblik over finansielle deadlines og tilhørende opgaver, overblik over virksomhedens hovedtal og direkte adgang til hjælp, sparring og kompetent rådgivning fra revisoren.
 • Serverer overblik over hovedtal med opdateringer over virksomhedens økonomi, giver vejledninger med aktuelle tal og målrettede nyheder og inspirerende ideer fra andre virksomheder eller offentlige myndigheder
 • Beierholm FOKUS håndterer workflow for lønberegningen, så den korrekte løn udbetales til tiden.
 • Indeholder chat-funktion på farten og direkte adgang til rådgivning og sparring.
 • Motoren i Beierholm FOKUS har en åben API, så der kan tilkobles 3-parts systemer af afgørende betydning for virksomhedens drift.
 • Anvendelig til flere virksomheder på én gang via computer, tablet og mobil
 • FOKUS lanceres ultimo november.

Kort om Beierholm

 • Beierholm er et revisionspartnerselskab ejet af 103 revisorer
 • Det er Danmarks femte største revisionsvirksomhed målt på omsætning og beskæftiger cirka 1.200 medarbejdere fordelt på 29 kontorer i hele Danmark
 • Ved seneste regnskab (30/4 2018) var omsætningen på 888 mio. kroner mod 806 mio. kroner året før, svarende til en vækst på 10,2 procent.
 • Beierholm har en målrettet strategi om vækst via opkøb sideløbende med organisk vækst. Senest er fire revisionskontorer opkøbt pr. 1. august i år og fusioneret ind i Beierholm
 • De seneste fem år har Beierholm ligget i top-tre hos Great Place To Work, når det gælder medarbejdertilfredsheden og trivselsmålinger
 • Ifølge Aalund Business Research har Beierholm gennem en årrække opnået topplacering ifm kundetilfredshedsmålinger.Henrik Roed Hansen
Partner, Beierholm
Telefon 40 19 40 82
Mail: hrh@beierholm.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top