Museum Lolland-Falster bidrager aktivt til vækst i turisme

Pressemeddelelse

Med den ny turisme-app, CulturePoint, bidrager Museum Lolland-Falster aktivt til at øge turismen på Lolland-Falster.

Det er blevet nemmere at være kvalitetsbevidst kulturturist på Lolland-Falster. Takket være hjemmesiden og app’en ”CulturePoint”, der har Museum Lolland-Falster som medudvikler, kan turister nu lettere finde kvalitetstilbud inden for kultur, gastronomi og overnatning på Lolland-Falster og i Sydsjælland.

Direktør for Museum Lolland-Falster Ulla Schaltz er stolt over, at museet bidrager aktivt til at fremme kulturturismen og øge kendskabet til Lolland-Falster som rejsemål. “På Museum Lolland-Falster er vi glade for at spille en aktiv rolle i promoveringen af Lolland-Falster, og vi ser det som en glædelig pligt at bakke op om turismeerhvervet med kulturoplevelser, som giver turisterne en god grund til at besøge os og holde deres ferie her”, siger Ulla Schaltz.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Projektleder Vibeke Knöchel Christensen fra Museum Lolland-Falster forklarer, at CulturePoint er et fællesskab for kulturinteresserede, som leder efter rabatter og tilbud på højkvalitets oplevelser på landsdelens museer og attraktioner. Og som noget ret usædvanligt forener CulturePoint de offentlige og kommercielle aktører i en og samme app, hvilket gør det til en stærk platform for markedsføring. “Fællesnævneren er kvalitet. App’en giver turister og borgere den bedste oversigt over kulturtilbud med kvalitet, gastronomiske oplevelser og stemningsfulde overnatningssteder, fordi vi har samlet det hele ét sted”, siger Vibeke Knöchel Christensen.

Hun fortæller, at brugerne kan blive medlemmer af CulturePoint og gennem deres brug af app’en optjene point, som de kan veksle til rabatter på nye oplevelser. De får også tilbud om særarrangementer for medlemmer, og til efteråret inviteres de blandt andet med på en særrundvisning i succes-udstillingen Museum Obscurum.


CulturePoint handler også om at gøre resten af landet og udlandet opmærksom på, at Lolland-Falster rummer unikke kulturoplevelser, der matcher og visse steder overgår det, turister kan opleve i København. “Vi har enestående kultur- og kunstoplevelser på Lolland-Falster, der har et stort og uudnyttet potentiale, som vi og vores samarbejdspartnere forløser med CulturePoint, fordi sammen står vi stærkere”, siger Vibeke Knöchel Christensen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

En af partnerne, som nyder godt af appen og Museum Lolland-Falsters aktive turismeindsats, er turistchef i Lolland Kommune Marie Louise Friederichsen. “Vi er meget afhængige af, at Lolland-Falsters kulturoplevelser er let tilgængelige for turisterne. Derfor er jeg glad for, at vi er partnere i CulturePoint og med til at gøre det lettere for turisterne at planlægge det, de vil opleve, og hvor de skal spise og overnatte”, siger Marie Louise Friederichsen, der roser øernes museer og kulturinstitutioner for deres høje kvalitet.

CulturePoint er udviklet af Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark og Østsjællands Museum i samarbejde med VisitLolland-Falster og VisitSydsjælland og Møn. Den har været i luften siden 1. januar og udvides løbende med nye tilbud.

Se mere på www.culturepoint.dk eller hent appen i App Store eller Google Play.

Billedtekst: CulturePoint er en app, der forener kulturtilbud til turister med overnatning og spisesteder.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top