Muuuuuhligvis – det bedste trykkeri i byen

- tryk her, der og alle vegne

Så er der allerede en del der ved at det handler om trykkeriet CoPrint på Københavnsvej 11 B i Nykøbing F. Direktør Flemming Olsen og hans stab er i maj flyttet fra Tværgade til Erhvervsområdet i den nordlige del af Nykøbing F.

Flemming byder indenfor i de nye lokaler og vi starter med en rundtur i bygningen, så jeg lige får et indblik i hvad CoPrint er og hvad de kan levere. Efter rundturen går vi ind på Flemming nyindrettet kontor. Det skal lige nævnes, at jeg var her et par dage efter at CoPrint var begyndt at flytte, og der er selvfølgelig en verden til forskel. Dengang viste Flemming mig også rundt og forklarede hvad der skulle stå hvor og hvad der skulle være her og der. Man må bare sige, at de er kommet rigtig rigtig langt, men som Flemming selv udtrykker det: ”Der er et stykke vej endnu, men det vigtigste for os har været, at produktionen ikke har ligget stille, vi har max haft 2 ”nede” dage fordi vi har flyttet en maskine ad gangen, og på den måde kunne levere tryksager, foldere eller skilte hele tiden”. Her roser Flemming også sin faste medarbejder Mikala Balling, for at være meget fleksibel under flytningen, hvor der var nogle hårde dage imellem.


Nu begynder det at ligne noget

”Vi er langt fra på plads, men det begynder alligevel at ligne lidt af vores færdige plan”, fortæller Flemming Olsen fra CoPrint. ”Vi startede selvfølgelig med at få maskinerne på plads, så ikke produktionen skulle stå stille. Så vi er sluppet med et par dages ”stille tid”, lyder det fra en glad og meget tilfreds ejer. Der ligger byggematerialer flere steder, både i form af ”samle selv kontorer”, hylder, metal reoler mm. Meningen er at der bygges ind i mellem tryk opgaverne, så der er ikke nogen fast deadline om f.eks. en måned at alt skal stå færdigt. ”Nej, sådan bliver det ikke”, konstaterer Flemming: ”Heldigvis har vi hele tiden tryk opgaver i alle afskygninger, så vi bygger når der er tid, og noget af det der nu står højt på listen er et konference/mødelokale, som også kan bruges til kantine. Men jeg synes selv at vi er kommet langt og er fuldt ud tilfreds med det vi har nået indtil nu”.

I Tværgade havde Flemming og Co ca. 380 m2 at brede sig på, fordelt på mange mindre rum. Her på Københavnsvej er der 810 m2 fordelt på 2 store haller kan man nærmest sige, samt optimale P-forhold lige uden foran døren, så lastbiler let kan komme til og fra med materialer. Der er pt. opsat 2 færdige kontorer. Et til Flemming selv og et til Vektra Grafisk ved Mogens Olsen, som har lejet sig ind på adressen og flyttede med fra Tværgade hvor han også sad som freelance grafiker hos CoPrint. ”Det er en win-win for os begge”, forklarer Flemming og fortsætter: ”Fordi hvis der kommer en kunde ind med en opgave, hvor der måske lige mangler noget grafisk snilde inden det kan trykkes, så klarer Mogens opgaven med det samme, og får Mogens en opgave der skal trykkes, ja, så klarer vi den opgave hurtigt og snildt”.

Der er TRYK på hos CoPrint
På spørgsmålet om der er travlt i trykkeri branchen, går der lidt før svaret kommer. ”Vi har haft travlt i 2019. Det går altid lidt op og ned i perioder, men maj har været fantastisk. Der er selvfølgelig pga. EP- og folketingsvalget. Vi har f.eks. trykt 17.000 valg plakater i standard størrelsen 60×80 cm”. Hver plade tager 1 min at trykke forklarer Flemming og der bliver trykt direkte på pladen og standset huller i top og bund til ophængning. Det svarer tidsmæssigt til at tryk maskine kører i næsten 12 dage uafbrudt. Flemming fortæller, at der ud over selve valgplakaterne også er trykt bannere, flyers, visitkort og meget andet i forbindelse med valget. ”Står det til mig, må de gerne afholde valg hvert år”, siger Flemming Olsen med et stort smil på læben.

”Som svar på dit spørgsmål generelt set fra tryk-branchen, så tror jeg stadig vi kommer til at se nogle fusioner eller lukninger i vores branche. Den udvikling har stået på i en årrække og jeg tror den vil fortsætte indtil vi er nede på 2-3 trykkerier i vores landsdel”, lyder det fra Flemming Olsen.


CoPrint kan stort set det hele i eget hus

CoPrint har maskiner til alle mulige former for tryk. Som Flemming også tit siger: ”Vi kan trykke på alt, bare det kan ligge stille”. På rundvisningen viste Flemming bl.a. en maskine der kan håndtere en bredde på 2,50 m og en tykkelse på det, der skal trykkes på, på op til 6,4 cm. Og så kan den have den længde man ønsker… Det er stort!

I dag er CoPrint leveringsdygtige i digitalprint, brochure, folder, hæfter, brevpapir, visitkort, bøger, plakater, skilte, klistermærker, roll up, wire O, spiralbind, limbinding, laminering, kachering, falsning og buk af print. Kunderne i butikken er Hr. og fru Jensen, der kommer ind fra gaden og bestiller brevpapir og tryksager. Der er den studerende, der ønsker en eksamensopgave scannet og måske samlet i en mappe – og så er der de mange erhvervsvirksomheder, små som store.

Nystartet projekt i samarbejde med fotografer
I december fik man en ny 12 farvet maskine, som hæver niveauet på selve print produktet. Flemming er i gang med at samle de lokale fotografer i et nyt projekt under navnet ”Postworld”. Der er i øjeblikket 12 lokale fotografer der er med. Her vil fotograferne kunne uploade deres billeder og kunder kan købe/bestille direkte fra hjemmesiden. Kunden kan selv vælge det matr. billedet skal trykkes på. Om det er Postkort, glitterpapir, fotopapir, børstet stål, træ eller lærred, ja – alt er muligt!

Siden er under opførsel og kommer til at hedde: www.plakatverden.dk
Så er du fotograf, så kontakt endelig Flemming og hør mere om dette spændende projekt.


Nyeste tiltag på produkt hylden hos CoPrint

Nu kan du også få ”wrappet” din bil ind i plastfolie hos CoPrint. Om det er hele bilen eller kun en side, taget eller andet. Igen, alt er muligt. ”Klistermærker, Bildekoration eller One Way Vision folie til bil- eller butiksruder klarer vi også”, fortæller Flemming og fortsætter: ”Og så kan du få dit logo, slogan eller noget helt tredje, trykt på noget lærred eller stof til en liggestol, som du kan tage med dig på stranden eller hvor du ellers har lyst”.

Der arbejdes også på at få lagt det nyeste CoPrint katalog på hjemmesiden, som er fyldt med 80 siders inspiration på alle de Muuuuuuligheder CoPrint kan tilbyde…

Du kan læse mere om CoPrint ved at klikke her: http://www.co-print.dk/Del denne historie: vælg platform

Go to Top