Nakskov Mill Foods A/S i Nakskov udvider med ny produktion

Bioøkonomi august 2018


Før i tiden var fabrikken kendt for produktionen af OTA-solgryn, men i dag er Nakskov fabrikken mest kendt for sine økologiske morgenmadsprodukter, som sælges både nationalt og i udlandet. ”Vi producerer ”grønne” sunde produkter og den profil vil vi stadig beholde, selvom vi selvfølgelig også hele tiden kikker på nye muligheder”, forklarer direktør Dan Jensen og fortsætter: ”Vi klarer os fint både herhjemme og internationalt, men vi ved at forbrugerne også hele tiden søger nye produkter, og derfor gør vi en stor indsats for hele tiden at udvikle vores produktion og kikke på nye muligheder”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ny produktion
Direktør Dan Jensen forklarer at Nakskov fabrikken fremover skal være ”Råvare” leverandør til industrien. ”Rent praktisk køber vi ærter bl.a. fra lokale dyrkere fra Lolland-Falster og forarbejder dem, og sælger dem derefter til industrien, som så producerer plantefars, som er meningen, at det skal erstatte noget af forbrugernes kød vaner”. Det kommer til at foregår i et Joint Venture samarbejde og man har stiftet et nyt selskab som hedder Nisco A/S, hvori forarbejdningen af ærter til plantefars kommer til at foregå. Det gælder både produktion og salg.

Dan fortæller at det nye samarbejde med det norske firma AM Nutrition, helt sikkert vil åbne nye muligheder for nye produktioner. ”Selve forarbejdningen af ærterne giver ikke et stort antal nye arbejdspladser her og nu, men lige pludselig kan tingene gå stærkt. Vores nye produkt af plantefars vil indeholde et meget højt proteinindhold, som er naturligt, fordi der ikke er tilsat proteiner, ligesom det er fri for allergener”.

Tendensen hos forbrugerne i fremtiden vil generelt være, at man vil spise mindre kød og Dan Jensen tror at markedet for plantefars produceret af ærter vil vokse rigtig meget de kommende år, samtidig med at den økologiske bølge fortsætter med at vokse. ”Her har vi været meget målrettet i vores satsning og det har givet rigtig gode resultater på eksport markedet. Det vil være med til at sikre de nuværende arbejdspladser i Nakskov i fremtiden”, er Direktør Dan Jensen meget sikker på. Der er i dag over 70 medarbejdere på fabrikken i Nakskov.

Nakskov Mill Foods er med på den kommende Bioøkonomikonference 27. september på Sakskøbing Sukkerfabrik, hvor Dan Jensen og en kollega skal holde et oplæg om: Plantefars – Ny værdiskabelse med danske proteiner. ”Det glæder jeg mig meget til, fordi jeg tror at der ligger en masse spændende projekter i fremtiden, hvor man kan blive endnu bedre til at udnytte alle de ressourcer der er i Biomasse,” slutter Dan Jensen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

FAKTA
I BIOCAS arbejder i alt 18 partnere fra Holland, Belgien, Tyskland og Danmark på vha. vidensdeling, nye pilot-analyser og tætte samarbejder med virksomheder, at skabe nye bæredygtige produkter og produktioner. Der arbejdes lokalt bl.a. med restbiomasse fra presning af frugt og insektdyrkning. Projektet favner meget bredt og der arbejdes f.eks. også med biokomposit til at bygge en cykelbro, blanding af halm og husholdningsaffald til biogasproduktion og på at dokumentere et forventet reduceret CO2-fodaaftryk for pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture byg (til ølbrygning).


Om Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund

Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund arbejder for at skabe ny viden og realisere nye projekter inden for bioøkonomi, herunder en række forprojekter, der kortlægger værdikæder baseret på biomasse. Formålet er at skabe lokale arbejdspladser og samtidig skabe grundlaget til bæredygtige løsninger til glæde for hele Danmark. Vækstcentret arbejder blandt andet på et projekt sammen med Teknologisk Institut, hvor formålet er at udtrække eksempelvis proteiner og aminosyrer fra larver dyrket på tang og ålegræs, der er opskyllet på kommunens 328-kilometer kyst.

For yderligere oplysninger kontakt: Programkoordinator, bioøkonomi, Guldborgsund Kommune Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833

Dansk Bioøkonomi Konference 2018 27. september på Sukkerfabrikken i Sakskøbing. Meld dig til her:
Læs mere her: www.bioguldborgsund.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top