NFC eSport har set dagens lys, og ”skydes” nu for alvor i gang

I første omgang er der fokus på skydespillet CS:GO

NFC eSport har fornylig overstået et vellykket Åbent hus arrangement. Det foregik lørdag 10. august 2019. Hvor der var pænt med besøgende og dagen forløb helt efter planen, fortæller Mathias Nymand Nielsen.


Mathias Nymand Nielsen er intern kommunikationschef og har været en tur forbi til et interview om den nye forening NFC eSport. Selvom NFC eSport netop har holdt åbent hus og officielt først starter op nu, så startede processen faktisk helt tilbage til sommeren 2018. Mathias fortæller at Jan Pedersen fra NFC bestyrelsen og Frederik Magnusson fra Papir og Kontorlageret faktisk talte sammen for lidt over et år siden.

”Jan Pedersen havde gået lidt med tankerne og luftede dem for Frederik Magnusson og således startede de med nogle møder og en masse brainstorming”. Mathias fortæller at han på daværende tidspunkt var i praktik hos Papir og Kontorlageret, og Frederik præsenterede ham for ideen: ”Jeg var vild med ideen og ville gerne være med. Så her mange møder senere har vi afholdt vores første åbne hus, og jeg synes vi har fået en super start, med en masse positive tilbagemeldinger”, fortæller Mathias.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ledelsesudvalget
Det selvstyrende udvalg under fodboldklubben NFC, består af formand Dennis Henriksen, Næstformand Frederik Magnusson, Sekretær og intern kommunikationschef Mathias Nielsen, Igangsætteren Jan Pedersen og bindeleddet til selve NFC samt hjælpetræner og Facebook administrator Simon Hornhaver.


Foto fra Åbent hus dagen…
”Vi holder til i Ungdomsskolens lokaler på Thorsensvej 11 i Nykøbing F. Her har vi lånt 2 lokaler 2 gange om ugen. Fremtidsplanen er, at når Campus bliver bygget ude på Østre Alle, så flytter vi med derud og får nogle lokaler på selve Campus”. Men indtil da er NFC eSport på Thorsensvej 2 gange om ugen og Mathias forventer at der bliver åbent om fredagen og lørdagen, men tidspunkterne og dagene er ikke 100 % på plads endnu.

Målsætninger for fremtiden
”Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Selve opstartsprocessen er jo altid meget spændende, men at få startet nogle hold og spillere op er bare lige prikken over i`et”, slår Mathias fast.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Erhverv og Kultur spørger om der er nogle målsætninger eller om det bare er ren hygge med cola, energidrik og chips hver fredag og lørdag? ”Nej og Ja”, svarer Mathias prompte: ”Nej til cola, energidrikke og chips, og ja til at vi har en målsætning. Vores mål består selvfølgelig også af en hel masse delmål: Et af de første mål vi går efter er at få 40 medlemmer. Heraf skal 10 udgøre en slags førstehold hvor der stilles store krav til den enkelte spiller, ligesom hvis man spiller fodbold og vil på førsteholdet i NFC. Det bliver lige så seriøst. De skal træne tit og aktivt hver dag. Et af de andre store fremtids mål er at komme med i skoleligaen fra 14-18 årige. Drømmen på den lange bane er at få et hold med i eSport superligaen”, forklarer Mathias Nielsen.

Ligesom i fodbold findes der forskellige niveauer og eksempelvis har Mathias lige bestået C-Træner kurset, og kan derved træne andre på det man kalder niveauet over begyndere. I klubben har man også en B-Træner, så man er allerede godt på vej, og Mathias vil også gerne højere op på træner stigen. Så organisationen er på plads, nu skal man bare have en masse medlemmer ind og være med.


Foto fra Åbent hus dagen…
Derudover vil man selvfølgelig også have bredden med, og der skulle gerne være et hyggehold, som vægter fællesskab og det at spille- og dele en passion sammen, og i samme lokale! Samt en masse spillere derimellem. Det er også vigtigt at påpege at man ønsker at få etableret et samarbejde med CELF – HTX om en Game designer uddannelse. ”Vi er klar over at det er noget der kan tage tid at få stablet på benene, men det vil vi arbejde hårdt på”, slår Mathias fast.

Du kan altid følge med på https://www.nfcesport.dk/ eller Facebook: https://www.facebook.com/nykfcesport/
Her vil dage og tider blive offentliggjort hurtigst muligt.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top