Nøglerne til en fantastisk verden…

Finder du både i Maribo og Sakskøbing

I Maribo midtby, nærmere bestemt i Østergade 18A, ligger en lille butik fyldt med alverdens skønne sager. Butikken hedder ”Nyt-Brugt-Smukt”. OK – her er måske knapt så meget nyt, men der er masser af brugte smukke ting. Det nye kunne ligge i, at det er nyt for dig når du køber noget i denne spændende butik der rummer så meget nostalgi. Hvor man er nysgerrig og spændt på, hvad man kan finde i det næste rum, og næste rum, og næste rum…


Erhverv og Kultur er på besøg hos Janne Bie og Michael Roepstorff, som ejer og driver butikken Nyt-Brugt-Smukt. Vi sidder i butikken omgivet af nostalgi og lad os bare sige, at pladsen er udnyttet maksimalt. Absolut på den gode måde, fordi hver enkelt figur, kop, glas, nips mm. kommer stadig til sin ret. Når man kikker rundt er der også tænkt på farve spil mellem genstandende. F.eks. de rødlige farver, som en rød dug, røde vaser, spisestel med røde blomster osv. er samlet i en lille oase. Små detaljer, som Janne Bie, der styrer butikken i åbningstiden har øje for. ”Vi vil gerne have vores ting bliver præsenteret flot og tager sig godt ud. Det giver ikke kun større mulighed for kunderne at se dem, men det øger selvfølgelig også salget. Og forhåbentlig giver det også af og til lidt inspiration som kunderne kan tage med hjem”, forklarer Janne Bie der elsker når kunderne spørger ind til de ting der er i butikken. ”Det giver en god relation til hinanden og vi kommer tit til at tale om alt mulige andre ting også”, griner Janne.


I 2009 købte de huset vi sidder i nu. Det var faktisk en almindelig beboelses ejendom på ca. 100 m2., som de valgte at indrette til butik i stedet for en bolig. Dørene blev åbnet for kunder 1. juli samme år, nogle dage før Jazz festivallen. ”Vi satte et skilt i vinduet om at vi ville åbne, og gjorde ellers ikke noget ud af markedsføring, fordi vi gerne ville i gang først. Første dag stod der ikke mindre end 50 mennesker i kø foran døren, som gerne ville ind og se hvad det var for en butik”, fortæller Michael Roepstorff og Janne tilføjer med et stort smil på læben: ”Folk tog så godt i mod os. Det var helt fantastisk dejligt. Man kunne mærke, at de var glade for at der var åbnet en butik i bylivet, og de var også nysgerrige på hvem vi var, og de elskede at høre at vi også var tilflyttere”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Tilflyttere der elsker Sydhavsøerne
Janne Bie og Michael Roepstorff er gift og kommer hhv. fra København og Nordsjælland. De bor i dag i deres hus i Vigsnæs, nord for Guldborg på Lolland siden. Her har de skøn udsigt og flot natur lige uden for døren. Janne Bie er fra København med stort K fortæller hun med et stort smil. Michael er fra Nordsjælland og fortæller, at de mødte hinanden en sommer, for ”en del år siden” som han udtrykker det, med sit stille humør og et glimt i øjet. ”Om sommeren tog Københavnerne typisk til Nordsjælland, til de gode badestrande og det hyggelige fritidsliv, som der er oppe i det område. Og her mødte vi hinanden. Vi kendte faktisk hinanden fra barndomstiden af, men det var først senere at vi fandt sammen som par”. Janne boede på dette tidspunkt i Tisvilde på Sjællands nordkyst og efter noget tid flyttede Michael ind.


Jannes opvækst

Jannes far var antikvitetshandler, så man skulle tro at det lå i kortene at Janne skulle føre denne interesse videre. Men det var det ikke i begyndelsen. ”Jeg var selvfølgelig tit i butikken, men min passion var Ballet”. Janne fortæller, at hun tog ballet uddannelsen på det kongelige teater. Hun var lidt det man kaldte et vidunderbarn indenfor balletten og havde et super talent. Hun blev trænet af de bedste og blev en af de aller bedste i landet. ”Der søgte ca. 500 ind på balletskolen, men kun 10 blev optaget”, fortæller Janne og man kan fornemme stoltheden i stemmen: ”Jeg følte nok ikke selv, at jeg var blandt de aller bedste, jeg elskede bare at danse og nød alle timerne, også de hårde. Fordi det ikke er noget man kommer sovende til, skal jeg hilse og sige”.

Dengang tog man på sommerturné rundt om i landet sammen med det kongelige teater, og det var på en sådan tur, at Janne kom til Maribo for første gang. De optrådte på friluftscenen i Bangs Have. Hun mindes, at det var en af de flotteste scene hun optrådte på, under hele deres rundtur. Der var bare så smukt hernede. Senere efter balletten blev Janne driftsleder i ISS og var der i 17 år. Hun har også stået i forskellige butikker gennem tiden.


En tid var Janne ansat i ”Den Permanente”. Her var der ”nips” i alle afskygninger af Dansk design, Danske designmøbler, samt mange andre finere ting og der blev solgt både til USA og Caribien. Janne fik en masse viden, og fik den del med ind under hunden.

Michaels familie var i kontormøbel branchen
Michaels farfar havde et kontormøbel firma, hvor de både solgte og producerede kontormøbler. Efter krigen, i 1947, startede familien fabrik i Glostrup og kunne snart udvide med afdeling i Holbæk. Michael kom ind i firmaet efter skolen og kom til at stå for eksporten.   I mens det gik aller bedst til, havde man også fået oparbejdet en butik i London, og på dette tidspunkt var man oppe på ca. 500 ansatte i familieforetagendet. Hver uge røg der 3-4 stk. 40 fods containere afsted til England fyldt med kontormøbler, så der var kanon travlt forklarer Michael.

”På et tidspunkt vælger min familie at sælge foretagenet, og så startede min far og jeg op for os selv. Når vi havde solgt nye møbler, så blev de gamle fjernet og kørt direkte på lossepladsen. Det har jeg altid syntes var synd, og derfor startede min far og jeg en møbelbutik der hed ”KontorEksperten”. Hvor vi solgte gode brugte kontormøbler”. I 2001 startede Michael så sit helt eget ”Kontorlageret”, med adresse i Gentofte og senere åbnede han også en afdeling ude på Guldborgvej ved Sakskøbing. I dag har Michael samlet det hele på Guldborgvej.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Der er faktisk hele to butikker
På spørgsmålet om der er noget specielt Janne og Michael vil fremhæve i butikken i Maribo lyder svaret: ”Jeg synes ting fra 70`erne, farvet glas, lysestager, billeder og så elsker jeg personligt specielle ting, både i udseende og brug”, siger Janne og Michael supplerer: ”Keramik fra Michael Andersen, Hjort, Kähler og Dybdahl. Porcelæn fra Aluminia og Royal Copenhagen. Samt Snurrepiberier”. Michael forklarer at det betyder små sjove ting, som de bl.a. har en masse af i butikken. Michael nævner også, at de har en del Grønlandske ting, men de står ude på Guldborgvej fordi der simpelthen ikke er plads i butikken i Maribo, hvor der er ca. 100 m2 til rådighed.

Ud over butikken i Maribo har de som nævnt også ”Kontorlageret” på Guldborgvej, hvor der er åbent efter aftale. Her er hele 1.200 m2 fyldt med kontormøbler, møbler og nips. Der er brugte kontormøbler fra næsten alle Danmarks førende producenter.  Herunder demo og udgåede modeller som gør, at der er et kæmpe sortiment i alle prisniveauer.


Skal du indrette nyt kontor?

Så kan det godt betale sig at aftale en tid med Michael og komme forbi på Guldborgvej. Her kan du få indrettet et komplet ”nyt” kontor. Om det bare er til et lille en-mands-kontor, med en stol, et bord og en reol. Eller om du skal have den helt store pakke med et stort kontor med skrivebord, reoler, tavle, mødefaciliteter og sofa hygge gruppe. Her finder du ALT du har brug for…

Kontorstole, Hæve-sænkeskriveborde, Multi reoler, Reolsæt, Mødeborde og stole, Kantine arrangementer, Sofaer, Butiksinventar, Udstillings- og demostole, Sikringsskabe, Tavler, Lamper og Design møbler. Ja – her er alt hvad du skal bruge til at indrette et kontor lige efter dit hoved og i den stilart du kunne tænke dig.


Mangler du almindelige eller antikke møbler til privaten?

Så kan Michael også hjælpe med det. Sofaer, borde, lamper, reoler og billeder. Jeg gentager mig selv – Du finder alt her om det er til kontoret eller privaten. Nyere- og antikke møbler. Mangler du noget specifikt, er du også altid velkommen til at ringe til Michael Roepstorff, så er der virkelig gode chancer for at han kan hjælpe dig.

Ud over alle de skønne ting og tillad mig at kalde det ”nips”, der er i butikken i Maribo, så er der også en slags lager på Guldborgvej. ”Pladsen er jo trang i Maribo, og vi vil heller ikke have vores ting til at stå oven i hinanden, så det kommer til at ligner en rodebutik. Hver enkelt ting skal have lov til at komme til sit ret”, supplerer Janne Bie og slutter: ”Så det der ikke lige er plads til i butikken, har vi stående på Guldborgvej. Spisestel, Bøger og ting fra Grønland. Ja listen er lang. Skulle du mangle eller lede efter noget helt specielt, så spørg altid, fordi, har vi det ikke i butikken, har vi det måske på lageret”.

Læs og se meget mere på: http://nytbrugtsmukt.dk/ og http://kontorlageret.dk/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top