Nu er det KAMPAGNETID

Det er ikke kun roekampagnen, der er godt i gang; det er de politiske valgkampagner i forbindelse med kommunalvalget den 21. november også. Vælgermøderne er én måde at blande sig i den demokratiske debat på, men der er også andre.

Tirsdag den 7. november på KUMUS og onsdag den 8. november i NørregadeTeatret i Maribo inviterer Teatret Masken, Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum og Ensemble Storstrøm til ’et spil om kulturen’ – en debataften med repræsentanter fra de opstillingsberettigede partier og borgerlister i hhv. Guldborgsund og Lolland kommuner. Det er kommunernes kulturpolitik, der er på plakaten, og politikerne giver her et kort oplæg om deres visioner for kulturen, hvorefter der er lagt op til diskussion om, hvad vi vil med den professionelle kultur. Begge arrangementer er fra 19-21 og er gratis for alle – og mon ikke der bliver plads til en kulturoplevelse eller to?

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

  

  
De 6 værker er alle fra udstillingen TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen, som kan ses på Fuglsang Kunstmuseum.
1. Ib Monrad Hansen, Tese 50, Martin Luthers sidste øjebliks uskyld, 2016
2. Lise Blomberg Andersen, Work in progress, 2016
3. Maja Lisa Engelhardt, Porten, 2016. Bronze
4. Peter Callesen. Alt er tilgivet. 2016. Foto Anders Sune Berg
5. Trine Søndergaard. I min Faders hus er der mange rum. 2016. (c) Trine Søndergaard
6. Ulrik Møller. Udsigt over Vester Aaby (Tese 62). 2016. Olie på lærred. Foto Anders Sune Berg

Har du lyst til at blive klogere på en del af baggrunden for demokrati-tanken? Så kan du besøge kunstudstillingen TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen på Fuglsang Kunstmuseum. Udstillingen markerer 500-året for starten på den lutherske reformation og på idéer om frihed, individuel ret og individets betydning. 25 kunstnere har forholdt sig til Luthers teser og skabt værker, der visualiserer hans ’påstande’ og deres betydning. Udstillingen lægger op til at undersøge og tænke over, hvilke værdier der er vigtige i samfundet og hvad du gerne selv vil være med til at føre ud i livet.

Hermed skal lyde en opfordring til at deltage i kommunalvalget den 21. november og gøre din stemme gældende. Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvordan har det danske demokrati det i dag?

Politikerleden er på sit højeste, afmagt og passivitet breder sig, og afstanden mellem magtens højborg og folket synes større end nogensinde. Er vores demokrati i krise? Eller står vi med en unik mulighed for at videreudvikle verdens bedste styreform?

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

I Demokrati undersøger vi demokratiets svagheder og styrker. Vi undersøger, hvad medborgerskab er i dag og spørger os selv, om vi lever op til de privilegier, der er blevet os givet? Er vi aktive, deltagende borgere, der engagerer os i vores samfund?

Op til kommunalvalget 2017 inviterer Teatergrad publikum med ind i den lokale byrådssal og giver publikum en helt central demokratisk rolle som byrådsmedlemmer og beslutningstagere i dagsaktuelle debatter.

Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg. Parallelt med behandlingen af diverse sager udspiller der sig et større drama mellem partilederne. Demokrati er et benhårdt spil om magten af shakespeareske dimensioner.

Se også alle de mange andre spændende og oplysende arrangementer, kommunen har at byde på – på VORESGULDBORGSUND.DK – EVENTS.

GU Event nov. 2017 side 10-11

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top