Ny bog med tekster af forfatterne langs Østersøens kyster

Pressemeddelelse

Lesarten der Ostsee

Hvad har Walter Benjamin, Selma Lagerlöf, Thomas Mann, Klaus Rifbjerg og Theodor Fontane til fælles? De har alle sammen skrevet om Østersøen, Mare Balticum, som i århundreder har fascineret de mennesker, der bor langs dens kyster, og dem, der rejser langvejs fra for at se den.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Østersøen, Mare Balticum, har i århundreder fascineret de mennesker, der bor langs dets kyster, og dem, der rejser langvejs fra for at se det. Den bredtfavnende begejstring har i århundredernes løb også fundet vej ind i litteraturen og har været anvendt i såvel skønlitteratur som rejselitteratur. Litteraturen er lige så mangefacetteret som de sprog, der tales langs Østersøens til tider endog vilde kyster.

Forfatteren og udgiveren af det virtuelle Østersøbibliotek (Baltic Sea Library), Klaus-Jürgen Liedtke, har sammensat en antologi over de vigtigste værker med udgangspunkt i Tacitus’ beskrivelser i Germania over Adam von Bremen og Jens Baggesen til betydelige moderne forfattere som Günter Grass og Tomas Tranströmer. Den indeholder værker fra verdenshistoriens kanon såvel som breve, beretninger og digte fra i Tyskland hidtil ukendte stemmer. De handler om ankomst og opbrud, om rejser til og over vandet og om de byer og øer, der omgiver ”mudderhullet”.

Titlen er både enkel og beskrivende. Die Ostsee udkom på forlaget Galiani i september med Wolfgang Hörner som redaktør. Det drejer sig naturligvis også om litteratur fra og om København, som allerede tryllebandt Theodor Fontane. Vi inviterer alle til at skabe sig et litterært overblik over strande og byer mellem Baltikum og Øresund på tværs af litterære epoker og stilarter.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Fakta om bogen
Herausgegeben von Klaus-Jürgen Liedtke. Prachtvoll gestalteter Geschenkband, großes Format, geprägter Einband mit Halbschlaufe, zweifarbiger DruckBerichte und Geschichten aus 2000 JahrenGaliani-Berlin 656 Seiten, PappbandISBN 978-3-86971-175-1

Bogen kan købes ved henvendelse til forlaget:

Verlag Galiani Berlin
Friedrichstraße 119
10117 Berlin
Tel.: 030 68812097-0
Fax: 030 68812097-20

info(at)galiani.de 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top