Ny udvidelse er snart på plads

Foto: Det nye tæppe, Desso AirMaster, fås i en lang række farver og design. Her ses Ole Jensen ved et lille udsnit i butikken på Energivej i Nykøbing F.

Hos Garant på Energivej 5 i Nykøbing F. er man snart på plads med de nye 160 m2 udvidelsen består af. ”Vi glæder os rigtig meget til, at vi kan give mere plads til nye produkter og gøre det hele lidt mere lækkert”, siger Ole Jensen som forklarer at de nye kvadratmeter hovedsalig skal huse administrationen og gardin afdelingen, så der kommer mere plads i selve udstillingen.

”Netop nye varer og produkter vil vi gerne have flere af i butikken og vi har lige fået en helt ny slags gulvtæppe, som næsten er en lille revolution, og er en rigtig god nyhed for astmatikere, men som vil hjælpe alle”, fortæller Ole Jensen. Det er et nyt, innovativt gulvtæppe som giver bedre indeklima. De fleste tror, at hårde gulve er det bedste for at sikre et sundt indeklima. Men en ny slags gulvtæppe fanger mængden af støvpartikler hele otte gange mere effektivt end gulve uden tæpper. Antallet af allergikere i Danmark er steget drastisk de seneste år. Ifølge Astma-Allergi Danmark forventes 2,2 millioner danskere at have diagnosen astma eller allergi i 2020. Da vi bruger 90 procent af vores tid indendørs, er det vigtigt at sikre et sundt indeklima med så lidt støv som muligt. Hårde gulve af for eksempel træ er den klassiske fjende mod nullermænd, men nye teknologier gør det efterhånden muligt at få et blødt og varmt underlag uden at gå på kompromis med sundheden.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Vi oplever, at kunderne gerne vil have den rare fornemmelse, som et gulvtæppe giver, men er betænkelige ved, hvor meget støv det vil give i hjemmet. Det nye tæppe er otte gange mere effektiv til at indfange og ikke mindst fastholde støvpartikler end gulve uden tæpper. Det betyder, at der vil være betydeligt færre støvpartikler i luften til at indånde,” siger Ole Jensen fra Garant.

Gennem verdens skrappeste test
Når tyskerne tester noget, så er kvaliteten i orden og det nye tæppe, der er udviklet i Holland, har som det første produkt i verden opnået certificeringen GUI Gold fra det anerkendte, tyske testcenter GUI for sin imponerende evne til at forbedre luftkvaliteten. ”Det er opbygningen af tæppet, som er hele hemmeligheden. To særlige typer løkker fanger støvet og holder det fast, indtil det møder en støvsuger. Støvsugeren har til gengæld ekstra let ved at fjerne støvet fra dette tæppe på grund af dets særlige strukturer. På den måde kommer det ikke til at hvirvle rundt i luften,” forklarer Ole Jensen fra Garant.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hos Garant er der i dag 18 mand, inkl. Gardinafdelingen. ”Vi har haft rigtig travlt i foråret og hele sommeren, det er både hos de private og erhvervskunderne vi har knoklet på”. Ole fortæller at noget der har været rigtig populært er limgulve til erhvervslivet. Det fås så det ligner træ eller sten og er rigtig slidstærkt og tåler også lidt fugt uden at det går i stykker. Hos de private er især vinylgulve med klik system et stort hit.


Et par af de større opgaver Garant har udført, var bl.a. ude på gymnasiet i Nykøbing på Katedralskolen. Her har de lagt massiv eg på trapper og vægge og man har monteret Linoleum i den hvide bygning i Nakskov. Garant kører både til erhverv og private og dækker over alt på Lolland-Falster og Sydsjælland.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top