“ØRENLYD klassisk – romantisk – nyt”

Pressemeddelelse

Sommermusik i KUMUS på Fuglsang, 23. – 26. august 2018:

Festivalens overskrift kan tolkes på flere måder. At få ørenlyd er ofte noget, man skal tilkæmpe sig. Musikken i årets festival har det til fælles at musikken, dens komponister, dens vej til publikum, altså dens vej til at blive kendt og anerkendt, kan have været eller er en kamp om at få ørenlyd.

”Ørenlyd” har i udvælgelsen af programmerne haft det klare mål, at musikken skal kunne stå alene uden filter mellem den klingende musik og det øre, som skal modtage den. Relationerne mellem musikken og publikum er det altafgørende mål for årets festival.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Der bliver med andre ord tale om en festival med kendt musik, som allerede har vist sin styrke, om musik som stadig kæmper, og om musik som er så ny, at den og dens komponister kæmper hårdt og med stor energi for at finde sin retmæssige plads i publikums bevidsthed og i fremtidens repertoire.

Gnisterne kommer til at springe når modsætningerne og samspillet mellem nyt og gammelt, kendt og ukendt, voldsomt og blidt mødes i årets festival. Det er 17. år i træk at Ensemble Storstrøm afholder den traditionsrige kammermusikfestival “Sommermusik på Fuglsang”! Igen i år bydes der på et overflødighedshorn af levende, udfordrende og velklingende musik, og Ensemblet har som sædvanligt inviteret både solister og foredragsholdere til at give publikum en helt særlige oplevelse i de smukke omgivelser på Fuglsang og i KUMUS. Oplevelserne kan fredag og lørdag aften suppleres med spisning i KUMUS leveret af caféen i Fuglsang Kunstmuseum.

Torsdag den 23. august åbnes festivalen med et flot program, hvor der indledes med Antonin Dvorâk’s festlige “Slaviske Danse” i et forrygende arrangement af ensemblets pianist, Jakob Westh. Desuden spilles det fascinerende værk af Benjamin Yusopov’s “Memories – Crossroads no. 6”. Stykket er  komponeret til Ensemble Storstrøm. Det indlemmer elementer fra jødisk folkemusik og stiller store krav til musikernes evne til at traktere deres instrumenter på usædvanlig vis. William Walton’s stort anlagte “Klaverkvartet” runder koncerten af.

Lørdag aften den 25. august inviterer vi publikum udenfor i Æblehaven bag KUMUS og Fuglsang Kunstmuseum. Koncerten bliver i selskab med to stjernesolister som ensemblet har samarbejdet med mange gange, og her lægges op til en meget festlig koncert. Der bliver indslag af opera-agtig karakter med mezzosopran Andrea Pellegrini, og tango med akkordeonist Bjarke Mogensen!

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Familieevent HAVEN: søndag formiddag den 26. august er for hele familien. Eventen er i samarbejde med Museum Lolland-Falster, som i parken ved Fuglsang Herregård fortæller spændende fortællinger om tre opdigtede personer, der godt kunne have været blandt de mange tjenestefolk, der har været med at drive herregården i gamle dage. Fortællingerne suppelers efterfølgende med en nutidig musikalsk fortælling bestående af en række hørebilleder, hvor musikerne fra Ensemble Storstrøm giver historierne fra haven et musikalsk udtryk. Efter koncerten kan man forsætte forløbet på Fuglsang Kunstmuseum, hvor vi skal på en børnevenlig tur rundt på museet og snakke om billedkunst med havemotiver samt bygge små sjove alternative drivhuse i kunstmuseets billedværksted i KUMUS. Hele vejen gennem forløbet i haven, i koncertsalen og i billedværkstedet vil man blive inddraget i en åben dialog og deltage aktivt i historiefortællingen

Det var blot et udsnit af de mange muligheder i løbet af festivalen. Se www.ensemblet.dk om koncerttider, billetpriser og -bestillinger samt øvrige koncertmuligheder.

Vi glæder os til at byde publikum velkommen til ”Sommermusik på Fuglsang 2018”!

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top