Oplev professionelt cykelløb i Guldborgsund Kommune den 28/6 til 1/7 – HELT TÆT PÅ!

I sommer behøver du ikke at nøjes med at se cykelløb på tv-skærmen – kom og oplev stemningen på Lolland-Falster, når Danmarksmesterskaberne i Landevejscykling løber af stablen i Guldborgsund Kommune

       

Danmarks Cykel Union, Lolland Falster Cykle Klub og Guldborgsund Kommune afholder i fællesskab DM i Landevejscykling 2018. Der er lagt op til en stor folkefest, hvor lokale aktører og frivillige går sammen om at skabe de bedste rammer for dette års mesterskaber.

Den 28. juni køres enkeltstart for U19 samt Dame og Herre Elite i Nykøbing F. Enkeltstarten slutter på Torvet, hvor der vil være marked med ”Al verdens mad” og bike og ro-konkurrence ved Fitness World Nykøbing, og hvor du kan være så heldig at få en snak med cykelrytterne. Fredag den 29. juni går det løs igen, hvor der vil være enkeltstart for paracykling (handicapcykling) i Nysted. Cykelrytterne anvender 2-hjulede, 3-hjulede, tandem- og de meget hurtige hånd-cykler. Lørdag den 30. juni afholdes Linjeløb for U19 og Dame Elite med start Sakskøbing Torv over Kettinge, hvor der foregår linierundstræknings kørsel mellem Kettinge og Nysted og med endeligt mål i Nysted.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Søndag den 1. juli går starten for Herre Elite fra havnen i Stubbekøbing, over Nordfalster til Guldborgbroen, videre sydover over Majbølle og i mål i Nysted. Der bliver nok at opleve med fest og farver i alle byerne, hvor cykelløbet foregår:  Nysted – Sakskøbing – Stubbekøbing og Nykøbing. Du kan se hele programmet og også finde information om de trafikale ændringer på www.guldborgsund.dk/dm2018 eller benyt det direkte trafik telefonnummer: 2518 2618, hvis du har trafikale spørgsmål. Du kan også kontakte Guldborgsund Kommune på mailadressen borgerogbranding@guldborgsund.dk

Der vil være stor pressedækning alle dage, og søndag den 1. juli sender TV2 Sport direkte fra løbet. ”Det er fedt at være med til og et stort cadeau til Lolland Falster Cykle Klub, at DCU har valgt at lægge Danmarksmesterskaberne i Guldborgsund Kommune i år,” siger formand for Lolland Falster Cykle Klub, John Frejlev. ”Det er helt unikt med et sportsarrangement på det niveau –  at kunne opleve stemningen, se elitesport og møde udøverne helt tæt på. Det giver rigtig god inspiration til alle vores medlemmer i klubben. Vi kunne ikke gennemføre arrangementet uden den store hjælp fra frivillige og et godt samarbejde med myndigheder og kommunen,” slutter John Frejlev, der også ser begivenheden som en god lejlighed til at få vist Guldborgsund Kommunes mange herligheder nationalt.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Det samme siger Tina Vindfeldt Jensen, én af ejerne af Hotel Falster: ”Det er spændende og dejligt, når der sker noget her i vores område. Cykelsporten og cykelturismen er på vej frem, og netop vores øer har masser af skiltede cykelruter både for professionelle og børnefamilier. Ruterne fører cyklisterne igennem skov og enestående natur – og så er her jo aldrig langt til vandet.” Berlin-København cykelruten og flere nationale cykelruter går igennem vores område, og derfor har Hotel Falster specielle tilbud til cykelturister allerede, ligesom de har tilbud i forbindelse med Danmarksmesterskaberne: ”Det er dejligt, at der kommer fokus på vores øer som et unikt cykelområde, cykelturister er gode kunder, der også benytter sig af restauranten,” siger Tina, der glæder sig til juni.

”Vi må benytte den store Danmarks-event til at gøre opmærksom på, hvad vi har lokalt,” siger Karsten fra Kettinge Hallen, der ligger på ruten mellem Sakskøbing og Nysted. Karsten er derfor klar om søndagen den 1. juli med gratis adgang til det udendørs svømmebad i Kettinge og in-door-cycling i Kettinge Hallens Motionscenter fra kl. 10 – 13., ”Så kan vi nå at se cykelrytterne køre forbi Kettinge, når de kommer omkring kl. 14,” siger Karsten. Hvis man ikke er medlem i forvejen, vil det være en god idé at booke plads – for et mindre beløb er der et lille traktement.

Programmet opdateres løbende, så se mere på websiderne. Vi ses i Guldborgsund Kommune!

https://www.cyklingdanmark.dk/

www.guldborgsund.dk/dm2018

–  og få inspiration til cykelferien her:

www.naturlandet.dk  –  hvor du også kan downloade den nye naturlandet app

og på denne hjemmeside:

https://www.visitlolland-falster.dk/lolland-falster/faa-inspiration-til-aktive-ferieoplevelser 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top