Orenæs Saloner inviterer til Sange ved Havet

Lys, dramatik og melankoli er hovedtema når den svenske mezzosopran Ulla Ricklander og den danske pianist Cathrine Penderup gæster Nordfalster.

Ved koncerten kan man høre musik af den svenske komponist Gösta Nystroem, den danske Poul Schierbeck og den ligeså danske og kvindelige komponist Benna Moe, som for de fleste ikke er særlig kendt. Fælles for de tre er, at de skrev musik i første halvdel af 1900-tallet og musikken der bliver fremført er inspireret af havet.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Den svenske komponist Gösta Nystroem foretog mange rejser, bl.a. flere polarrejser sammen med Roald Amundsen og Knud Rasmussen, hvilket har sat et gennemgående præg på hans værker, der ofte skildrer livet på og ved havet. Poul Schierbeck er først og fremmest kendt for sin vokalmusik og danske sange, hvoraf mange er kendt fra højskolesangbogen, men også større romancer og korkantater flød fra hans pen.

Den ikke særligt kendte kvindelige komponist Benna Moe var ligesom Schierbeck uddannet organist, men modsat Schierbeck, der var ansat i Skovshoved Kirke, spillede Benna Moe i Palladium Biografen på det store Wurlitzer Kinoorgel. Desuden var hun sanger og orkesterleder i National-Scala restauranten i København men komponerede også over 200 sange og en række andre værker.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Ved koncerten i Orenæs Saloner kan man høre udvalgte værker af de tre komponister, som duoen Ulla Ricklander og Cathrine Penderup skal indspille på CD om kort tid.

Det foregår Lørdag den 17. juni kl. 16 hos Orenæs Saloner, Orenæs Skovvej 12, Orehoved, 4840 Nørre Alslev

Billetter kan reserveres på tlf. 61 77 08 26 eller online på www.orenaessaloner.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top