Ortofon vinder Lolland-Falsters Erhvervspris 2017 

Tekst: Bjarne Winther/Tim Larsen, foto: Patrick Kirkby
Tekst: Bjarne Winther/Tim Larsen, foto: Patrick Kirkby
Lolland-Falsters Erhvervspris blev uddelt for 35. gang

Billedtekst: Repræsentanter fra de 6 nominerede virksomheder der var i spil om titlen til Lolland-Falsters Erhvervspris 2017. East Logistics, Vikima Seed, Ortofon, Dem fra Nordlunde og Greenline. Desværre kunne Frederiksdal ikke være til stede på aftenen.

 
Lolland-Falsters Erhvervspris 2017 modtager Ortofons direktør Christen H. Nielsen er flankeret af Erhvervschef fra Nordea Flemming Jørgensen tv. og direktør i Business Lolland-Falster Mikkel Wesselhoff.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ortofon er en af verdens førende producenter på grammofon-pickupper
På Stavangervej i Nakskov ligger en virksomhed, som er aktiv over hele verden. Her beskæftiger ca. 100 medarbejdere sig med at producerer pickupper og dele til høreapparat industrien. Ortofon kan næste år fejre 100 års jubilæum. Den 25. oktober blev virksomheden ved et stort og festligt arrangement på Nykøbing F. Teater kåret som vinder af landsdelens erhvervspris 2017.

Ortofons direktør er Christen H. Nielsen:

Hvad er dit bud på, at Ortofon er vinder af årets erhvervspris?
”Jeg tror, det er fordi vi teknologisk udvikler os og viser interesse for vores område. For tiden har vi tre lærlinge i virksomheden. Vi har fremgang i produktionen og fine tal på bundlinjen”.

 Hvad betyder prisen for virksomheden Ortofon?
”Det er et skulderklap til medarbejderne. Det er en anerkendelse for det arbejde, de har gjort. Det er professionelle folk, der har siddet i dommerkomiteen og udpeget os som vinder. Det har medarbejderne grund til at være stolte over, det er dem, der har skabt grundlaget for, at vi har modtaget prisen”.

Åbner prisen og anerkendelsen op for eventuelle fremtidsplaner for Ortofon?
”Den betyder ikke, at vi starter noget nyt op. Den er mere en bekræftelse på, at vi har arbejdet og udviklet et godt produkt, og at vi gør de rigtige ting”.

Christen H. Nielsen er øverste ansvarlig for salg og marketing af virksomhedens produkter. Ortofon har salgsdatterselskaber i hhv. USA og Japan samt 60 distributører rundt om i verden. På fabrikken i Nakskov er der ud over de lokale ansatte også folk fra Island, Tyskland, Rusland, Polen og Ukraine. Ortofon har i dag 3 lærlinge, det mener Christen H. Nielsen at det er en virksomheds pligt, at være med til at uddanne unge mennesker. Ortofons webshop ligger også på adressen i Nakskov, hvor man ud over færdige pickupper også kan købe reservedele og tilbehør til de forskellige modeller.

Ortofon er sammen med DTU, i EU projekter om ”Hård teknologi” udvikling, hvor man var med i første projekt fra 2013-16 og nu er med i andet projekt fra 2015-18. Christen H. Nielsen betegner Ortofon som en Europæisk virksomhed, der opererer over hele verden.

”Vi bor i Nakskov, det er vi tilfredse med og det fortsætter vi med”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!
——

Mikkel Wesselhoff direktør i Business Lolland-Falster byder velkommen.

Lolland Falsters Erhvervsliv blev hyldet ved en stor event onsdag den 25. oktober på Nykøbing F. Teater.
Det var en god aften for erhvervslivet på Lolland-Falster, foruden at der skulle findes en vinder af Lolland-Falsters Erhvervspris, så var der også et spændende og underholdende program for hele aftenen.

Efter at Business Lolland-Falsters direktør Mikkel Wesselhoff og Nordeas erhvervschef Flemming Jørgensen havde budt velkommen, var der et spændende indslag ved Christian Jørgensen fra Beierholm, om en status på erhvervslivet på LF, samt forventninger til fremtiden. Det var et positivt indslag, men også lidt skræmmende, idet erhvervslivet har det godt og de tror på fremtiden. Men arbejdskraften kan blive en stor flaskehals allerede om 2 år, hvis ikke der bliver sat ind nu, med at tiltrække flere hænder til vores område.

Herefter var der en paneldebat om temaet: Tænk nye tanker. I panelet deltog islændingen Eythor I. Jonsson, Growth Train, Christian Høegh-Andersen, DLF og Danny Skaaning, CM Supply. Debatten blev styret af kommunikationschef Henrik Kragelund fra BLF.


Erhvervschef i Nordea Flemming Jørgensen præsenterer de nominerede virksomheder til årets Erhvervspris.

Aftenens højdepunkt var selvfølgelig kåringen af Lolland-Falsters Erhvervspris 2017. Det blev Ortofon fra Nakskov. (Læs mere om vinderen på modsatte side). Den 5 andre finalister var Dem fra Nordlunde, East Logistics, Frederiksdal Gods, Greenline og Vikima Seed.

Herefter var der en lækker middag med dertil hørende…

Efter middagen var der et foredrag af Søren Holmgren, der handlede om hvordan man med den rigtige indstilling kan skabe succes. Det var enormt underholdende og givende. Det føltes egentlig som en blanding mellem coaching, pep-talk og stand-up. Hvor især de positive tanker krydret med god gedigen humor, fik sat godt gang i salen.

Et super sammensat arrangement, der som noget nyt i år, sluttede med Afterparty og netværk i foyeren. Her spillede pige gruppen Amalie & Laura. Deres repertoire byder på både danske og engelske originale sange, som udover at få folk til at nynne med, også er en perfekt kontrast til udvalgte covers, som de griber om sig med kærlighed.

En perfekt afslutning på et forrygende arrangement!

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top