På sporet af Cobra

Pressemeddelelse

Artikel foto: Asger Jorn, Maleri, 1943. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

Ny udstilling på Fuglsang Kunstmuseum fra 24. januar – 26. april 2020

Vilde visioner 1930-2000
Knald på farven, vilde penselstrøg, forunderlige fabeldyr og inciterende masker – samt ikke mindst visionære kunstnere med verdenskendte danske Asger Jorn i front. Sådan kender mange den internationale kunstnersammenslutning Cobra, der eksisterede officielt 1948-1951. Medlemmerne satte dog også før og efter et vældigt aftryk, så kunstnere i dag stadig forholder sig til dem og deres visioner.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Ejler Bille, Komposition i rødt, 1942. Fuglsang Kunstmuseum. Foto Ole Akhøj

Fuglsang Kunstmuseum har i årtier brystet sig af en fornem samling af Cobras danske kunstnere, bl.a. Asger Jorn, Ejler Bille, Egill Jacobsen og Carl-Henning Pedersen. Med forårets udstilling På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000 gør et usædvanligt internationalt samarbejde med den tyske Collection Siemers-von Loeper det muligt også at præsentere udenlandske Cobranavne som Karel Appel, Corneille, Pierre Alechinsky og Anton Rooskens for første gang. I udstillingen mødes de to samlinger i et festfyrværkeri med både velkendte sværvægtere og ikke tidligere sete værker.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

’Cobra’ er en sammentrækning af stifternes hjembyer: København (Copenhague), Bruxelles og Amsterdam. Udover fællesskabet på tværs af landegrænser havde sammenslutningen også et politisk sigte, hvor en ny folkelig billedkunst i efterdønningerne af 2. Verdenskrig skulle medvirke til mellemfolkelig forbrødring og samfundets genopbygning. På sporet af Cobra præsenterer 70 værker fra 1930erne og frem til årtusindeskiftet, som således sætter fokus på Cobrakunst i bred forstand..


Karel Appel, Uden titel, 1978. Collection Siemers-von Loeper, Hamborg. Foto: Ole Akhøj

Se evt. mere på: www.fuglsangkunstmuseum.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top