Rart at gøre status for året 2017

Lolland Turistråd glæder sig over at der har været stigende besøg af turister på vores attraktioner trods den dårlige sommer, men det er måske også det der gør, at folk har valgt stranden fra og oplevelser til i stedet.

Postbåden og Anemonen har haft mange glade besøgende på vandet og mange af dem har købt picnickurve gennem turistbureauerne med lokale delikatesser. Vægterne har haft mange interesserede med rundt på deres vægterture og selv om enkelte onsdage var ramt af øsende regnvejr, så havde Maribo stor succes med at trække folk til deres nye onsdagsmarkeder, ligesom Kulturugen i Nakskov havde udsolgt på næsten alle aktiviteter.

Pakhuset i Rødby har holdt koncerter og vi har oplevet, når vi har stået ved vores turistskranke på Lalandia, at der har været overnattende på Lalandia, som kom for koncerterne og blev glædeligt inspireret af vores ugeflyer til at opleve resten af Lolland eller til at besøge Lalandia igen for at opleve mere.

Vi har i 2017 eksperimenteret med søndagsåbent og alt efter eventen og tidspunktet har det givet gode resultater, så det er helt sikkert noget vi overvejer at gentage i 2018.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Der er netop fremkommet en analyse af cykelturismen i Danmark.
Det glædelige er, at cykelturister i høj grad efterspørger det fysiske turistbureau, det er også det vi oplever.  Analysen viser, at for cykelturister kommer turistbureauet ind på en top placering lige efter generel søgning på nettet og anbefalinger fra venner og bekendte i forbindelse med inspiration og information om tilrettelæggelse af cykelferien.

Vi har desuden gennemført vores egen analyse her over de sidste uger og spurgt om resultat af sæson 2017 og forventninger til sæson 2018. Det er på alle måder god og interessant læsning, som giver stof til eftertanke. Mange turister kommer igen for at se mere og rigtig mange af vores aktører har besøg af par uden børn og pensionister og endelig så er der store positive forventninger til sæson 2018. Analysen kan ses her: Lolland Turistråd analyse

Den digitale satsning har været og bliver fortsat et af de store nedslagspunkter for Lolland Turistråd. I samarbejde med Business LF har vi fået oprettet en fælles kalender på vores Visit Lolland-Falsterside, som i den grad bliver brugt. Den har foreløbig kun kørt en sæson og erfaringen har lært os, at vi skal være bedre til at tilbyde oplevelser på forskellige sprog. Rigtig mange af vores tilbud er alene på dansk, hvilket udelukker de mange udenlandske turister fra at kunne deltage, det er klart et område vi skal have gjort bedre, for potentialet af besøgende er stort.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Den digitale satsning indeholder også at tiltrække turister til vores område og det kræver at vores aktører er massivt til stede på de digitale platforme og forstår de greb, der skal til for at komme højt op i søgeresultaterne.

Det er derfor en kæmpe glæde, at vores Årsmøde 2018 bliver holdt i samarbejde Business LF, Lolland og Guldborgsund Kommuner, da det giver os mulighed for at få nogle meget kvalificerede oplægsholdere og facilitatorer til vores workshops. Det bliver den 24. januar og vi har et spændende dagsprogram planlagt.

Invitationen kan ses her: Invitation Årsmøde

Vi glæder os til sæson 2018 og til at gøre vores dejlige Lolland endnu mere kendt og besøgt i de kommende år.

Turistchef Marie Louise L.M. Friderichsen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top