Så har vi taget hul på et nyt spændende år for Lolland-Falster

Mikkel Wesselhoff direktør i Business LF skriver bl.a. i sin nytårshilsen, at de ser lyst og optimistisk på det nye år. Lolland og Guldborgsund kommuner har indgået en ny fireårig samarbejdsaftale og det betyder, at BLF i de kommende fire år har ro på økonomien og opbakning til at fortsætte indsatserne i forbindelse med bl.a. rekruttering af arbejdskraft, internationalisering, iværksætteri, turisme, digitalisering, automatisering og forretningsudvikling.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Som bekendt trådte bestyrelsesformand Christoffer Knuth tidligere på året i 2018 sig tilbage på grund af travlhed i Knuthenborg Safaripark. Nu er afløseren fundet, og det blev den erfarne erhvervsmand Kim Rahbek, grundlægger af Sticks’n Sushi. Kim stammer fra Falster og kommer nu tilbage, for at være med til at fortsætte den positive udvikling Lolland-Falster er i gang med rent erhvervsmæssigt. Kim siger bl.a.: ”Stå frem og træk andre med” og ”Fortæl de gode historier videre”.

Her kan Erhverv og Kultur vist godt tillade os lave lidt ananas i egen juice, da vi i august 2013 netop valgte at have fokus på de positive historier fra vores landsdel. Senere kom Lolland-Falster Lovestorm til og der er en generel mere optimistisk holdning fra de lokale borgere og virksomheder. Vi er blevet mere stolte af at komme fra Lolland-Falster, og det skal vi bare have til at smitte endnu mere af.

Du kan også læse om at der endelig sker noget for erhvervsuddannelserne. Et bredt flertal af Folketingets partier har for nylig indgået en aftale, der skal øge søgningen til og gennemførslen af erhvervsuddannelserne. Det skal være mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse og gennemføre den. Dette er et skridt i den rigtige retning, men dog kun et lille et af slagsen. Der skal en større indsats til, for at gøre det mere ”sexet” at blive faglært. Uddannelse er generelt et område vores lokale politikere må sætte øverst på listen over opgaver der skal have meget fokus i 2019.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

På landsplan er huspriserne i gennemsnit steget 4,3 procent det seneste år, men hvilke kommuner trækker gennemsnittet op og ned? Her har vi de 2 lokale kommuner placeret i hver sin enden af listen. En ligger nr. 12 og den anden ligger næstsidst. Tjek selv hvem der ligger hvor og se, hvor værdien af huse er steget og faldet mest på https://bolignyheder.boligsiden.dk/2018/12/top-10-her-stiger-og-falder-huspriserne-mest/

Teamet bag Erhverv og Kultur ønsker alle et godt nytår, og håber vi i samarbejde kan blive ved med at fremhæve vores skønne Sydhavsøer til andre.

God læsning
Redaktionen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top