Så skal Vinderen af Lolland-Falsters Erhvervspris 2019 findes!

- OG DE NOMINEREDE ER…

Inden vi løfter sløret for hvem de nominerede er, så går vi lige tilbage til 20. september, som var deadline for indstillinger af virksomheder til årets erhvervspris. Der kom ca. 40 indstillinger til Lolland-Falsters Erhvervspris 2019 og proceduren har været som altid, at alle kan indstille alle, hvis man mener at virksomheden har sat et positivt aftryk på Lolland-Falster.

Der er selvfølgelig nogle helt specifikke kriterier der skal opfyldes for at kunne vinde Erhvervsprisen, men som udgangspunkt kan alle indstilles! ”Vi ønsker at hædre virksomhedernes evne til at skabe varig værdi for landsdelen, hvilket de gør ved at vokse – på toplinjen – men også i høj grad ved at udvise evne til at generere indtjening på bundlinjen. Samtidig skal virksomheden tænke bæredygtigt og have en god CSR, samt fylde positivt på det lokale landkort”, siger erhvervskundedirektør i Nordea, Morten Egon Jørgensen.

Efter indstillingen er der et Udvælgelsespanel bestående af Allan Weirup, Vkst – Svend Sand, Beierholm – Mikkel Wesselhoff, BLF og Morten E, Jørgensen fra Nordea. De 4 lokale erhvervsfolk udvælger så i første omgang 6 virksomheder, hvoraf de 5 så nu er blevet nomineret.

De 5 nominerede bliver på et møde præsenteret for Pris-komiteen bestående af Borgmester John Brædder, Regionsdirektør i Nordea Lars Hilstrøm, Martin Skibsted fra Saxkjøbing Sukkerfabrik, Pia Lanken, Plant manager hos EON og Bo Rasmussen fra Garant som så vælger den endelige vinder. Mikkel Wesselhoff og Morten E. Jørgensen er facilatorer på mødet, men har ikke stemmeret.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Nu til dem det hele handler om: Og de nominerede er…

Her er et kort portræt af de 5 nominerede udfærdiget af Business Lolland-Falster

IFA-Tagdækning
IFA-tagdækning er en af Danmarks største tagdækningsvirksomhed. Siden opstarten i 1969 har virksomheden udviklet sig fra 2 mand til 34 fastansatte med tilsvarende vækst på både top- og bundlinje. Fra hovedkontoret i Toreby styrer direktør og indehaver Stephen Kryger og hans medarbejdere entrepriser på lokale såvel som store, kendte byggerier – bl.a. Sophieholmen i Nykøbing, Det Nye Panum Institut, Carlsberg Byen og ikke mindst den nye KB Hal.

IFA-tagdækning er nomineret pga. af solide resultater og store bidrag til det lokale forenings- og erhvervsliv. Virksomheden fejrer i år 50 års jubilæum. Tillykke med nomineringen og jubilæet.

Se Videoen med IFA_Tagdækning her: https://www.facebook.com/businesslf/videos/255558902014863/ 

 

Lalandia
Med mere end en halv million årlige overnatninger er Lalandia i Rødby en af Danmarks største turistattraktioner, og en sværvægter i det lokale erhvervsliv. Lalandia er en virksomhed i konstant udvikling. Og med planer om udvidelse i både Danmark og Sverige, og et skarpt fokus på medarbejderudvikling og lokalt engagement, er virksomheden en rollemodel for andre virksomheder.

Lalandia er nomineret, fordi virksomheden tager socialt ansvar og er en afgørende aktør ift. at fastolde og udvikle Lolland-Falsters position som attraktiv turistdestination. Tillykke med nomineringen til direktør Karsten Juhl og hans medarbejdere.

Se Videoen med Lalandia her: https://www.facebook.com/businesslf/videos/558285348073879/

 

MariboHilleshög
MariboHilleshög er en international frøvirksomhed med 350 ansatte og hovedkontor og frøfabrik i Holeby på Lolland. Virksomheden markedsfører de to velkendte varemærker – det danske Maribo og det svenske Hilleshög – i mere end 30 lande. MariboHilleshög har forædling og produktionssteder i Danmark, Sverige, Italien, Frankrig og USA – og tilsammen repræsenterer de to varemærker mere end 200 års erfaring inden for frø- og sukkerproduktion.

MariboHilleshög er nomineret, fordi virksomheden er førende inden for sin branche og er med til at sætte Lolland-Falster på det internationale landkort. Tillykke med nomineringen til direktør Niels Mikkelsen og hans medarbejdere.

Se Videoen med Metalcolour her: https://www.facebook.com/businesslf/videos/2500392416709651/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARChthk-r0BH3tJiaPN223jdWdZM955Vk_YMtd5UYcD_sTUYUATw2Mfk9rm-UlaQ8HtG-OfKDFdpHpy_

 

Metalcolour A/S
Metalcolour A/S har siden 1974 forsynet danske og udenlandske kunder med produkter inden for prælakering. Flere konkurrenter har smidt håndklædet i ringen, men Metalcolour har formået at finde nye markeder og nicheprodukter. Virksomheden har i dag produktion i Nykøbing, Sverige og Shanghai.

Metalcolour er nomineret, fordi de har formået at være innovative og udvikle sig i et stærkt konkurrencepræget marked. Og så har virksomheden investeret massivt for kunne være konkurrencedygtig og fastholde arbejdspladserne på Lolland-Falster. Tillykke med nomineringen til Plant Manager Jakob S. Nielsen og hans medarbejdere.

Se Videoen med Metalcolour her: https://www.facebook.com/businesslf/videos/3158189930920561/

 

Windturbs ApS
Windturbs ApS er specialister i at servicere og reparere vindmøller. Virksomheden tæller i dag 23 ansatte, med kontorer i Nykøbing, Randers og Holstebro – og i 2016 blev virksomheden udnævnt til Gazelle.

Siden opstarten i 2011 har Windturbs udvidet forretningsområdet med offshore aktiviteter og samarbejder i dag med giganter som Ørsted og E-on. Virksomheden er flere gange blevet kåret til branchens bedste servicefirma.

Windturbs er nomineret pga. af solide resultater og stort lokalt engagement gennem forenings- og klubsponsorater. Tillykke med nomineringen til direktør Henrik Jensen, servicechef Rene Nielsson og deres medarbejdere.

Se Videoen med Windturbs her: https://www.facebook.com/businesslf/videos/689118278236062/?epa=SEARCH_BOX

 

——————————–

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Sidste års vinder: Pricerunner. Det bliver spændende hvem der løber med titlen i år?

Prisen uddeles faktisk for 37. gang.
Det er Nordea og Business Lolland-Falster der står bag prisuddelingen, og som sædvanligvis er der lagt op til en festaften med underholdning, paneldebat og naturligvis aftenens højdepunkt, selve prisuddelingen. Og i år er ingen undtagelse.

Klimaet fylder meget i medierne i hele verden, og det bliver også et tema på Årets Erhvervspris. Når paneldeltagerne skal debattere følgende: Der sættes fokus på globale megatrends som eksempelvis den globale opvarmning, de voksende klimaudfordringer og ressourceknaphed – Hvad betyder det for investeringer på Lolland-Falster for såvel virksomheder og borgere? Og hvordan sikrer vi – i det miljø – det bedst mulige afkast for virksomhederne og Lolland-Falster.

Program:
Der er sammensat et spændende program for selve aftenen torsdag 31. oktober på Nykøbing F. Teater.

Kl. 16.15 – 16.45
Ankomst til aftenens arrangement:
Mød de internationale virksomheder, der deltager i årets Growth Train Accelerator

Kl. 17.00
Velkommen til Lolland-Falsters Erhvervspris 2019

Prisoverrækkelse: Årets iværksætter 2019

Paneldebat: “Fremtidens investeringer på Lolland-Falster”

Paneldeltagere:
Bjørn Bøje Jensen, bankdirektør Nordea
Michael Svane, branchedirektør transport og infrastruktur, DI
Kim Rahbek Hansen, formand, Business Lolland-Falster
– med flere

Prisoverrækkelse: Lolland-Falsters Erhvervspris 2019

Kl. 19.00
Middag

Kl. 20.00
Underholdning

Kl. 21.00
Baren åbner og aftenen fortsætter med livemusik

Kl. 22.00
Tak for i aften


Aftenens værter er:
Morten Egon Jørgensen, erhvervskundedirektør Nordea
Mikkel Wesselhoff, adm. direktør Business Lolland-Falster

OG VINDEREN ER: METALCOLOUR – se videoen fra aftenen her: https://www.facebook.com/businesslf/posts/1386007324882752?notif_id=1572590833184722&notif_t=page_post_reaction

Tidligere vindere af Lolland-Falsters Erhvervspris

2014 S.E.W. North Filtration A/S, Maribo
2015 HARDI International A/S, Nr. Alslev
2016 SAX-TRANS A/S, Sakskøbing
2017 Ortofon A/S, Nakskov
2018 Pricerunner, Nykøbing F.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top