Så sker der endelig noget…

Torsdag den 27. september blev det første spadestik til den nye Storstrømsbro taget.

– Da Erhverv og Kultur går i trykken 24. september, forventer vi at planen holder…!

Vi har ventet længe, lige siden november 2011 hvor processen startede, med Banedanmark som går i gang med en forundersøgelse for et beslutningsgrundlag om forbindelsen ved Storstrømmen. Den 13. marts 2013 bliver Trafikaftalen om Storstrømsbroen indgået, og giver Vejdirektoratet opgaven med at projektere og bygge den nye bro.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Vejdirektoratets omfattende anlæg af den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster via Masnedø går nu i gang, når Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen, sammen med de 2 borgmestre fra hhv. Vordingborg Mikael Smed og Guldborgsund John Brædder fornylig tog det første spadestik på projektet. Og selvom der har været ”ups and downs” på vejen, så er det nu ganske vist at det er nu det sker.

I en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet 10. september står der:

En bro til fremtiden
”Med den nye Storstrømsbro får vi en bro til fremtiden. Ikke alene binder broen regionen sammen, den bliver også et vigtigt led i opgraderingen af jernbanen mellem København og Rødby og videre til Tyskland via Femernforbindelsen. Jeg er samtidig sikker på, at den lokale placering af brobyggeriet på Masnedø vil styrke udviklingen og beskæftigelsen i kommunerne i flere år frem,” siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Broen bliver ca. 4 km lang og er Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.  Storstrømsbroen får elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får broen gang- og cykelsti. Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023. Den samlede pris for projektet inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er ca. 4,1 mia. kr.

Vi glæder os – endelig er ”vi” i gang…

Redaktionen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top