Så starter en af fremtidens helt store events på Lolland-Falster

Nej det er ikke Storstrømsbroen jeg hentyder til – Den er i fuld gang. Det er heller ikke Femern forbindelsen, den er faktisk også ved at komme i gang. Det er Madens Folkemøde – Vi taler med mad i munden!

Fredag og lørdag 10. og 11. maj ser Madens Folkemøde for første gang dagens lys. Mange spår at den med tiden kan blive lige så stor som Folkemødet på Bornholm. Bl.a. fordi flere og flere går op i hvad de spiser, og selvfølgelig også fordi selve produktionen af fødevarer er kommet mere i medierne de senere år. Og der har aldrig været så mange forskellige Tv-programmer der handler om mad. Men der er også fokus på hvordan vi håndterer dyrene og selve produktionen af fødevarerne, og det er ikke alle programmer der er lige appetitlige.

Samtidig bliver vi flere og flere mennesker på jorden, og ressourcerne er ved at slippe op mener forskere. Manglen på føde vil ikke kun være et problem i de fattigste dele af verden, hvis vi ikke allerede nu begynder at kikke på nye produkter og nye metoder til at dyrke fødevarer.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Med Madens Folkemøde vil man skabe et stærkere fællesskab om vores natur, mad og fødevarekultur. Arrangementet afholdes på Engestofte Gods på Lolland lidt sydøst for Maribo.

Du burde deltage på Madens Folkemøde, hvis du arbejder med mad, fødevarer og gastronomi eller bare er interesseret i, hvad der rører sig på madfronten. Ambitionen er nemlig: ”At samle hele mad-Danmark. Fra havet til haverne og fra jord til bord”.

Bag Madens Folkemøde står en gruppe af Danmarks mest markante stemmer, der mener, at samtalen om vores mad er vigtigere end nogensinde. ”Du skal forberede dig på, at vi kommer til at tale med mad i munden om fødevarer, gastronomi, mad, landbrug og produktion”, som man udtaler det fra sekretariatet bag det store arrangement.

”På Madens Folkemøde gør vi plads til samtaler, hvor vi sammen udforsker og bliver klogere på fremtidens mad. Du kan byde ind og deltage aktivt gennem debatter, talks, workshops, et stort madmarked og et område for børn og unge”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Madens Folkemøde er skabt af en gruppe af mennesker, som også udgør bestyrelsen for Foreningen Madens Folkemøde:

  • Formand Kasper Fogh, Politik- og Kommunikationschef i Cevea.
  • Næstformand Mette Egeskov, Direktør for Engestofte Gods og initiativtager til Madens Folkemøde.
  • Per Kølster, Formand for Økologisk Landsforening.
  • Henrik Høegh, Viceborgmester i Lolland Kommune.
  • Peter Engberg Jensen, erhvervsmand, tidligere Koncernchef hos Nykredit.
  • Kim Rahbek Hansen, restauratør og iværksætter.
  • Anne Birgitte Agger, Direktør for Hotel- og Restaurantskolen.
  • Lisbeth Olsgaard, Head of Branding i Landbrug & Fødevarer.
  • Claus Meyer, gastronomisk iværksætter.

Madens Folkemøde bliver organiseret og afviklet af Food Organisation of Denmark (FOOD). FOOD er en non-profit organisation, der startede i 2010 som et samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige Danmark.

Der venter mere end 156 oplevelser på Madens Folkemøde 2019.
Du kan læse alt om Madens Folkemøde samt de enkelte arrangementer på: http://www.madensfolkemoede.dk/ 

God læsning
Redaktionen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top