Sax-Trans yder førstehjælp med hjertestartere.

I september indgik Danske Fragtmænd Express et samarbejde med Hjertepiloterne og udstyrede mere end 100 biler med førstehjælpsudstyr. Sax-Trans er som den første fragtmandsvirksomhed nu blevet en del af projektet og er klar til at træde til, når uheldet er ude.

Den femårige aftale mellem Danske Fragtmænd og Hjertepiloterne skal være med til at tilbyde landsdækkende førstehjælp.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Alle hjertepiloter er forbundet til appen ”Hjertepiloterne”, der er koblet op til de forskellige regioner. I tilfælde af et hjertestop tilkalder alarmcentralen i regionen de tre nærmeste hjertepiloter, der får en besked på deres telefon. Herefter kan de enten trykke ”ja” eller ”afvis”, hvorefter de kører hen til adressen ved hjælp af en GPS-lokation”, fortæller Jesper Laugesen, salgsdirektør i Danske Fragtmænd Express, der er bagmanden bag samarbejdet.

Nogle gange kommer hjertepiloterne før ambulancen og andre gange efter. Lige meget hvad er det dog en hjælp hver gang, de rykker ud.

”Hvis vi kommer før, går vi selvfølgelig i gang med at yde den livreddende førstehjælp, som alle vores chauffører er uddannet i. Ellers spørger vi ambulancefolkene, om vi kan hjælpe. Enten kan vi give hjertemassage, mens de gør klar, eller også kan vi snakke med og berolige de pårørende. Det er meget forskelligt”, forklarer Jesper, der ikke er i tvivl om, hvad formålet er: ”Hvis vi bare kan redde ét liv, så er det hele arbejdet værd”.


Her ses Jacob Leisten og Flemming Werner Jensen fra Sax Trans ved en af de 2 EXPRESS-biler, der kører rundt med hjertestarter i bilen. ”Vi har to biler på gaden i 8 timer hver dag på hele Lolland-Falster, som kan modtage opkald. Der bliver sendt automatisk besked til de 3 nærmeste hjertestartere når der er brug for hjælp, og er det os der er i nærheden, vil vi gerne hjælpe til at gøre en forskel,” forklarer Flemming Werner Jensen.

Sax-Trans på Lolland-Falster er som den første fragtmandsvirksomhed med i en god sags tjeneste.
Aftalen lød på 100 biler med mulighed for udvidelse. Nu er Sax-Trans på Lolland-Falster som den første fragtmandsvirksomhed blevet en del af projektet, og har derfor uddannet to chauffører i førstehjælp og udstyret dem med det rette udstyr. Det er Jacob Leisten og Per Christophersen som i det daglige kører rundt med EXPRESS bilerne.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

For Flemming Werner Jensen, direktør i Sax-Trans, er det et ønske om at gøre noget for en god sags tjeneste: ”Da Karin og jeg hørte om projektet, tænkte vi straks, at vi skulle være med. Jeg synes jo, at det er rigtig fornuftigt, at vi også kører rundt med hjertestartere, så vi også kan træde til og være med til at redde menneskeliv”, fortæller han.

Sax-Trans’ nye hjertepiloter har allerede været rykket ud et par gange, og Flemming selv oplever, at det har stor betydning for chaufførerne.

”De er jo stolte af at være en del af projektet. De har også et klistermærke bag på bilen, hvor der står, at de er hjertepilot og har en hjertestarter med om bord. På den måde betyder det meget for dem”, fortæller Flemming.

Siden aftalens begyndelse i september har der i Region Sjælland været 175 udkald, som Danske Fragtmænd i 64 af tilfældene har hjulpet.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top