Scenekunst åbner sanser og intellektet hos børn

Pressemeddelelse

Ravna og den store viking på Teatret Masken

Om kun 5 uger er der premiere på børneforestillingen “Ravna og store viking” på Teatret Masken. Lige nu er prøverne i gang, der bliver bygget scenografi og syet kostumer og inden længe er lyset også sat, og så er Teatret Masken og NørregadeTeatret klar til at åbne dørene for skolerne på Lolland-Falster. Fra 20. november til 15. december spiller Ravna og den store viking 2 gange hver dag i skolernes åbningstider, på Teatret Masken.

Alle skolebørn i 0.-4. klasse i Guldborgsund- og Lolland Kommune får en scenekunstnerisk oplevelse idet de 2 kommuner har valgt at købe billetter til alle skolebørn. Teateroplevelser er med til at åbne sanser og intellektet hos børnene. Scenekunst kan nemlig tilføre børn nærvær og følelse af delagtighed, som TV og computer ikke kan.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

De to kommuner og to egnsteatre ønsker at fremme lokal scenekunst og udvikle børns æstetiske sans. Vi vil være et aktivt og stærkt element i dannelsen af børns fællesskaber. Vi skaber muligheden for at gøre kulturaktiviteter til en naturlig del af hverdagsmiljøet for børn.

Teatret Masken og NørregadeTeatret ønsker at støtter op om kommunernes ambitioner om et rigt og tilgængeligt kulturliv som en del af hverdagen. I en tid hvor fjernsyn, computerspil, mobiltelefon og andre moderne kommunikationsmidler overtager mere og mere plads i et barns liv, er det vigtigt at holde fokus på den levende kunst.

Scenekunst er en af de æstetiske discipliner, som gør det muligt for mennesker at se verden fra en anden vinkel. Scenekunsten kan være med til at skærpe elevernes koncentration og udvikle en evne til at lytte aktivt. Den kan også give eleverne en større sprogforståelse og en indsigt i fortællingens kunst. Teater udvikler vores menneskelige kompetencer.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

I teatret konfronteres børn med levende kunstnere, og de lever sig ind i figurerne på scenen. De observerer og tolker tingene og deres fremstilling nøje. At give børn værktøjer til at danne sig et eget billede af den verden de vokser op i, samt at tage stilling til sig selv og relationerne mellem mennesker, er en af børneteatrets centrale opgaver.

Når kunst og kultur er en del af børns hverdag, er der større sandsynlighed for, at den også er en del af deres hverdag som voksne.

Børn forlader ikke teatret tomhjernede og tomhændede. Tværtimod. De bringer de mange mulighedsrum med sig tilbage til deres hverdagsliv. Det som teatret tør og gør, det vil de også gerne turde at gøre.

Fototekst: Solveig Weinkouff instruerer skuespillerne Theresa Sølvsteen og Thomas Guldberg Madsen i at slås med sværd og skjold.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top