Smagen af Italien 

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Ægtepar fra Nykøbing F rejser rundt i Italien og smager på lokale vine og delikatesser for at finde det bedste af det bedste til deres webshop – Det italienske køkken  

Kenneth og Mette Rem har smagt sig gennem Italien. De har smagt på maden i Rom og rundt om i Italien, i større og mindre byer, i de mindste flækker langt ude på landet har de smagt lokale retter fremstillet på de bedste råvarer, talt med lokalbefolkningerne om deres specialiteter og opsøgt lokale producenter, der med passion og stolthed har fortalt dem om det helt særlige ved netop deres produkter. Mette og Kenneth har om nogen smagt det italienske køkken. Firmanavnet på deres webshop kan derfor heller ikke være mere naturligt end – Det italienske køkken.

Erhverv og Kultur er inviteret hjem til Mette og Kenneth i villaen på Parkvej i Nykøbing F, hvorfra de driver deres Online salg af italienske specialiteter af høj kvalitet fra mindre familievirksomheder i Italien. De fortæller om deres passion for italiensk madkultur, mad, vine og de lækre råvarer af høj kvalitet – de er begge bidt af Italien og italienerne – italiensk historie og kultur.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ideen til webshoppen, Det italienske køkken, opstod under arbejdet med bogen ”Smagen af Rom” – der er jagten på det autentiske køkken i Rom, en kulinarisk guide om 13 romeres favoritsteder i Rom. ”Vi ville finde de steder, hvor de lokale går hen og spiser, unge som ældre, restauranterne, der ligger uden for det historiske Rom, og hvor turisterne sjældent kommer. Vi gik i de lokales fodspor”, fortæller Mette.

Efter arbejdet med ”Smagen af Rom” fortsatte de jagten på det autentiske køkken uden for Rom – ude i regioner, egne og landsbyer. ”Vi skulle ligesom være klædt på for at kunne starte en webshop med det bedste af det bedste fra Italien. Vi rejste rundt og smagte på de forskellige produkter og sammenlignede dem med tilsvarende fra andre områder. Det var lidt af en dannelsesrejse”, fortæller Kenneth.


Bogen ”Smagen af Rom” var i handelen i 2015, og året efter var webshoppen, Det Italienske køkken, på plads.

Søger historien bag produktet
Mette og Kenneth er fortsat på farten i Italien, fortæller Mette. ”Vi er i Italien tre gange om året, hvor vi besøger de producenter, vi allerede kender, og samtidig opsøger vi nye. Vi besøger familievirksomheder, der har eksisteret siden 1800-tallet, hvor vi bliver mødt med stor gæstfrihed. Vi har fået opbygget et netværk, som bliver større og større efter hvert besøg, Vi sammenligner deres produkter, vi smager os frem til den bedste olivenolie og den rigtige pesto og alt det andet. Spørger til hvad de selv bruger, og om de kender producenter og steder, de vil anbefale vi opsøger”.

På deres rejser rundt i Italien har Mette og Kenneth fået tætte relationer til de lokale producenter og historien bag deres produkter. ”Vores kunder på nettet er begejstret for historien bag produktet. Vi sælger ikke anonyme produkter. Det er meget værd, at vi kender familie og venner lokalt, at vi har været med i processen og oplevet produktets fremstilling.”, fortæller Kenneth.

Mette og Kenneth er fascineret over italienernes begejstring for at tale om mad, og den tid de bruger på at lave mad og spise den. ”Italienerne spørger ikke om det var en god fest, men om hvad der var på menuen”, fortæller Kenneth. Hver landsby har sin egen specialitet, tilføjer Mette. ”Hver landsby har en specialitet, et brød, en pesto, en olivenolie, en ost, en opskrift, hvad som helst, som de er stolte af. Og bare fire kilometer derfra ligger en anden landsby med deres specialitet, som de er stolte af.  Det er det, der gør det så fascinerende at rejse rundt og komme tæt på de lokale”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Elsker at boltre sig i køkkenet med italienske opskrifter
Mette er journalist, har boet i Rom i 10 år og arbejdet som Politikens Italiens-korrespondent. Kenneth, der oprindeligt er uddannet herregårdsskytte, har været varmemester på Islands Brygge og selvstændig med et gulvslibefirma. Mette kommer fra Nordsjælland, Kenneth er fra Nordjylland, i dag bor de i Nykøbing Falster.

Mette forelskede sig i Italien under studierne på Danmarks Journalisthøjskole, og efter endt uddannelse i 1992 drog hun til Rom, hvorfra hun skrev hjem til Politikens læsere om italiensk politik og samfundsforhold – og italiensk madkultur. Da Mette i 2002 flyttede tilbage til Danmark havde hun kufferten fuld af italienske specialiteter. ”Jeg syntes, at det kunne være sjovt, hvis min begejstring for den italienske madkultur kunne gøres til en levevej”.

Kenneth, der er vokset op i det nordjyske blandt fiskere og landmænd, hvor måltiderne altid blev lavet på de bedste råvarer, husker han sad på køkkenbænken og med stor nysgerrighed fulgte madlavningen ved komfuret. ”Jeg så og lyttede med stor interesse. Det tager tid i køkkenet, hvis maden skal laves rigtigt, men så bliver den også god”.

Kenneth er i dag en fremragende kok. Han er også en stor vinkender. Begge elsker at boltre sig i køkkenet med italienske opskrifter – også danske i imellem.

Læs mere om Mette og Kenneth Rem på deres website Det italienske køkken – www.detitalienskekoekken.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top