Smertelindring – vægttab og velvære

Tekst: Bjarne Winther, foto: Alex Christensen
Tekst: Bjarne Winther, foto: Alex Christensen
Smerte- og slankeklinikkerne ”bailine” i Nykøbing F og Maribo lindrer kundernes smerter, lægger en kostplan for dem og højner dermed deres livskvalitet. 

Mange mennesker, sikkert flere end man umiddelbart forestiller sig, lider af smerter af en eller anden art. Enten periodisk eller konstant. Rygsmerter har fået mærkatet en folkesygdom, og knæsmerter, hovepine, ondt i nakke, skulder og hvor som helst på kroppen er så udbredt, at det bør have samme mærkat.

Det samme kan man sige om overvægt. Her er der, i modsætning til fysiske smerter, syn for sagen i det offentlige rum. Flere og flere mennesker, unge som ældre, er simpelthen overvægtige. Man kan endda være så uheldig at have problemer med både smerter og overvægt – og ualmindeligt er det ikke, at smerter kan være forårsaget af overvægt.

Her er der håb for de mennesker, der opsøger ”bailine – SMERTE OG SLANKEKLINIK” enten i Nykøbing F eller Maribo. De to klinikker tilbyder lindring for smerter i forbindelse med bl.a. gigt, sclerose, narvebaneskader, nakke, ryg, skulder, muskelspændinger og hjælp til vægttab og velvære ved bl.a. opstramning og afspænding. Klinikken i Nykøbing F ledes af Anja Risør og i Maribo er det Majbritt Hansen. De er begge uddannet som terapeutinstruktør hos ”bailine”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Velvære og mobilitet
Et behandlingsforløb hos ”bailine” består af elektrotræning, kostvejledning og motivation til nye vaner. ”Behandlingen er træning med elektrokoder, der giver de traditionelle sundhedsfordele som sundere kolesterol, stærkere hjerte, bedre muskelfunktion, stærkere ryg, led, knogler og bedre hukommelse og bedre psykisk kraft”, fortæller Anja Risør.

Majbritt Hansen fortsætter: ”Vores træning er effektiv til dem, der lider af kroniske smerter som gigt, træthed, muskelspændinger. Træningen øger effektiviteten til de fedtreducerende enzymer og kroppens glemte muskler. Muskulaturen styrkes og blodgennemstrømningen øges ”. ”Og herved renses eventuelle affaldsstoffer ud af kroppen. Det er ophobning af affaldsstoffer, der typisk giver stivhed og smerter”, supplerer Anja Risør, og tilføjer: ”De fleste mennesker, der lever med smerter er bevidste om, at kosten har betydning for kroppen. Derfor er vores træning altid kombineret med kostplanlægning, så velvære og mobilitet bevares”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Lindre
Det er såvel unge som ældre, der søger smertelindring og kostplanlægning hos ”bailine”. Her kommer både de tykke og tynde, unge på SU eller bistandshjælp, pensionister, høj som lav. Sportsfolk, flyttemænd med diskusprolaps – og kunder med musearme. ”Det kan være kunder, der forgæves har forsøgt behandling hos læge, kiropraktiker eller massør. Vi kan ikke helbrede kundernes sygdomme, men vi kan løsne deres spændinger og derved lindre deres smerter. Vi kan komme ind de små steder”, forklarer Anja Risør.

Men det hænder også at ”bailine” opfordrer kunderne at opsøge egen læge efter behandling i klinikken. For højt blodtryk kan være anledningen. ”I de tilfælde der er noget, vi ikke får taget hul på efter prøvetiden hos os, opfordrer vi kunden til enten at få et lægetjek, gå til massør eller fysioterapeut”, fortæller Majbritt Hansen.


Menneskekundskab og empati
Kundernes mentale tilstand er påvirket af såvel kost som smerter. En del kunder opsøger ”bailine” fordi de har det dårligt, både fysisk og psykisk – dog uden at vide præcis hvor skoen trykker.    ”Under samtale med kunden spørger vi ind til kundens egen forklaring på, hvorfor han eller hun har det dårligt. Ved at snakke om kost og arbejde med muskulaturen får de fleste det hurtigt langt bedre mentalt.  Vi har også kunder, der kommer udelukkende med fokus på muskeltræning, og som opdager, at de mentalt får det meget bedre”, fortæller Majbritt Hansen.

Anja Risør og Majbritt Hansen er enige om, at de ud over at være terapeutinstruktører også er en form for lommepsykologer. Menneskekundskab og empati er vigtige redskaber, når man går fra kabine til kabine og vil kunderne det bedste. For det er det, de vil. De brænder for deres arbejde. Hver morgen taler de i telefon for at udveksle gårsdagens erfaringer og den ny dags udfordringer. De følger de samme kurser – de har det godt i deres fælles ”bailine” univers.

Hver dag er de omgivet af glade mennesker. Guld og grønne skove kan skabe lykke hos mennesker for en kort stund, men det er intet at regne i forhold til lette folk for deres smerter og dermed give dem bedre livskvalitet.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top