Snit Løs

Udstilling på Nysted Bibliotek: NATUREN DUR

  
Jeg har skrevet denne bog for at dele den glæde jeg har haft ved at snitte figurer ud af grene. Udover at fortælle om at snitte, indeholder bogen historie, kulturhistorie, kunst, botanik m.m. Som det at strikke, kan man snitte med en lille kniv og opleve glæden og stoltheden ved at kunne noget, noget der beriger ens tilværelse og som kan blive til personlige gaver til medmennesker man holder af. At hændernes rastløshed bliver konstruktiv.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler
 
Naturen er fuld af finurlige figurer, som bare venter på at blive fundet. Dem har Henning Lyhne øje for. I hele sit liv har han samlet på grene og kogler og forvandlet dem til nisser, trolde, magre stivstikkere eller andre sære skabninger. I SNIT LØS viser manden med den ustyrlige fantasi ikke alene, hvad han selv har kunnet. Han viser også alle andre nysgerrige og kreative tingfindere, hvordan de kan finde figurerne i naturen. En gammel billedskærer sagde engang, at når han så et stykke træ, kunne han se en lille fugl, som bare ventede på at blive skåret fri. Med Henning Lyhne ved hånden behøver ingen at være billedskærer. I SNIT LØS viser han, at man bare skal have øjnene og fantasien med sig. SNIT LØS er en skatkiste af idéer til inspiration for alle, der ønsker at åbne børns øjne for alt det, der gemmer sig i naturen.

Jette Baagøe
Forhenværende Direktør på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum Hørsholm

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”SNIT LØS – find figuren i en gren”
er trykt i 1.000 eksemplarer, for at kunne sælges for 195 kr.
Bogen udgives på forlaget:
Lyhne C. Kallehavevej 17, 4880 Nysted.
Tlf. 24 65 68 31, henninglyhnec@hotmail.dk 
Bogen kan købes for 195 kr + forsendelse 45 kr.
Konto nr. 5479 6086281
Bogen distribueres af DBK
www.dbk.dk


FOTO: ”Fugle af lærkekogler” + ”Grennisse” + ”Skinisser”

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Udstilling på Nysted Bibliotek: NATUREN DUR
Duoen Henning Bekker og Henning Lyhne C viser naturens skønhed og fornøjelighed. Bekker stiller skarpt med sit kamera på landskabets skønhed og Lyhne snitter med sin skarpe kniv eventyrlige væsener frem af grene.

Torsdag 1. november til onsdag 29. november 2017. Fernisering torsdag 9. november kl. 14–17.
Udstilling åben i bibliotekets betjente tid Ma.14-17, ti 10-13, on 13-16, to 15-18, fr 13-16 Henning Lyhne vil sidde og snitte torsdage Nysted Bibliotek, Adelgade 11, 4880 Nysted, tlf: 54 73 17 35

Del denne historie: vælg platform

Go to Top