Sønderskovhjemmet i Flintinge på Lolland fylder 100 år den 14. maj 2018

Pressemeddelelse

Et ganske særegent hjem fylder i år 100 år. Der er tale om forsorgshjemmet Sønderskovhjemmet, der ligger smukt placeret i skovtykningen mellem tre større skove nær Flintinge på Lolland. Her har man nu i 100 år taget sig godt af mænd, hvis liv på en eller anden måde midlertidigt er kørt af sporet. Hjemmet er oprettet af godsejerfruen til Fuglsang Gods Bodil Neergaard og drives i dag ud fra samme grundholdning som tilbage i hendes tid, nemlig den, at stedet skulle fungere som ”et hjem, hvor der er frihed under ansvar og med den orden og disciplin, der bør råde i et virkeligt hjem”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Fuglsang Optagelseshjem blev i første omgang åbnet i 1917 i et tidligere skovløberhus, men den 14. maj 1918 stod en ny hovedbygning klar, og Sønderskovhjemmet blev indviet under de nyudsprungne bøgetræer. Hjemmet er stadig drevet med et kristent grundsyn og fungerer som et midlertidigt hjem for hjemløse mænd med særlige sociale problemer og/eller misbrug.

To festdage – den 14.maj og 10.juni
I år markeres de 100 år først og fremmest på selve dagen, mandag den 14. maj. Jubilæet markeres desuden ved sommerfesten den 10. juni 2018. Siden 1923 har man hvert år, undtagen i 1941 under 2. Verdenskrig, holdt en gevaldig sommerfest med tombolaer, underholdning og taler.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Historisk gennemgang i Jubilæumsbog
I anledning af jubilæet udgives tillige en 100 sider stor bog, der år for år gennemgår hele den farverige historie, fra hjemmet modtog landevejsriddere, til det i dag modtager mænd, der snarere er snublet på stenbroen end på landevejen.

Bogen bygger på unikt arkivmateriale, som har været gemt væk i kældrene under hjemmet, på fotoalbum, arkivbilleder og private fotos, der er dukket op under researchen, ligesom bogen indeholder passager fra håndskrevne forhandlingsprotokoller, originale breve, avisudklip og gulnede såvel som digitale årsberetninger.

Et bevægende stykke forsorgshistorie og samtidig et stykke Danmarkshistorie om mænd, hvis liv kan rejses igen, hvis man behandler dem som enestående og værdifulde.

Læs mere på:  https://www.sonderskovhjemmet.dk/ eller kontakt Torben Grandfeldt Tlf. 54 86 90 54

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top