Sommerudstillingen Masnedø Fortet 2017

Tekst: Pressemeddelelse, foto: Diverse
Tekst: Pressemeddelelse, foto: Diverse
Udstillingen åbner fredag den 30. juni og sidste dag er søndag den 6. august.

I år udstiller 45 professionelle kunstnere fra Danmark og Tyskland

Foreningen Sommerudstillingen fejrer i år 20 års jubilæum, og det var der nok ingen som havde forudset tilbage i 1997. Den 4. juli 1997 åbnede den første sommerudstilling på Masnedøfortet. Den var kommet i stand ved lidt af en tilfældighed. Initiativrige kunstnere fra Billedkunstnernes Forbund i Storstrøms Amt ledte efter et sted at udstille, og Vordingborg Kommune havde få år forinden købt Masnedøfortet, og stod med en bygning, som den ikke havde nærmere planer for. Billedkunstnerne tog imod tilbuddet fra kommunen, og herved blev der taget hul på en tilbagevendende tradition.

Storstrøms Amt blev fødselshjælper med et pænt beløb, og succesen blev så stor, at udstillingen er fortsat hvert år siden. En række af de aktiviteter, der indgik det første år, er fortsat og nye aktiviteter er kommet til. Koncerter er blevet en fast tradition og forfatterarrangementer i samarbejde med forfatterforeningen StORDstrømmen udvikles hvert år med nye tiltag. Foredrag, film, omvisninger og aktiviteter målrettet børn er fokusområder, når arbejdsgruppen planlægger aktiviteterne på årets udstilling. Gennem årene er udstillingen af regionens kunstnere blevet suppleret med kunstnere nationalt og internationalt. Det har bidraget til at stille de lokale kunstnere i relief – og styrket oplevelsen for de besøgende.

Hvem er gæstekunstner i år? – og hvordan indgår deres værker i den samlede oplevelse af kunst, historie og naturen, der omkranser fortets fantastiske arkitektur?  Fortets rum er en stor inspirationskilde for kunstnerne, og der er altid søgning til de specielle rum, hvor installationer folder sig ud og genfortæller historien med nye vinkler. En stor tak til Vordingborg Kommune for at støtte et kunstnerstyret udstillingssted. Masnedøfortet danner rammen for eksperimenter, inspiration og videndeling kunstnerne og kunstarterne imellem. Det er kunstnernes målsætning fremover at videreudvikle og fastholde Masnedøfortet som mødested for kunstarterne – potentialet er til stede.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Allan Axelsen 17-04 sweet-home3

Arrangementer:
ORD på Fortet Årets program fra StORDstrømmem præsenterer 6 lokale forfattere, som spænder vidt fra lyrik til krimier, bluesfortællinger og kærlighedshistorier. Publikum vil møde forfattere med en meget stor spændvidde og med vidt forskellige udtryksformer. Forfatterne læser op af deres værker og fortæller om baggrunden, inspirationen og tilblivelsen af teksterne.
Forfattermøder:
Søndag den 9. juli kl. 14.30: Frank Gravesen og Søren Sørensen.
Søndag den 16. juli kl. 14.30: Lena Laurentis og Ole Clifford
Søndag den 23. juli kl. 14.30: Marianne Christensen og Mads Heinesen
Forfatterarrangementerne er støttet af Statens Kunstfond og Vordingborg Kommune.

”ORDBOGEN” På årets Sommerudstilling kan de besøgende også opleve et installationsværk, der er skabt i samarbejde med 4 forfattere og 2 billedkunstnere. Formålet med installationen er at få synliggjort for børn og voksne at oplevelse/indlevelse i kunsten styrkes gennem borgernes egne aktive deltagelse. Installationsværket ”ORDBOGEN” skal inspirere borgerne til selv at skabe tekster og billeder. Værket skal pirre nysgerrigheden og invitere til produktion af tekst og illustrationer. ”ORDBOGEN” er støttet af Vordingborg Kommune og Lolland Kommune, efter Sommerudstillingen skal ”ORDBOGEN” vandre rundt til biblioteker i de 2 kommuner. ”ORDBOGEN” lander på Sommerudstillingen i uge 28. Forfattere: Peter Pitch, Michael Næsted Nielsen, Anna Nyborg Mortensen, Marianne Christensen. Kunstnere: Kit Kjærbye, Jopie Leopoldsdotter van Horn. Ide: Marianne Christensen. Design/udformning: Lolland Produktionsskole og Kit Kjærbye. Koordinator: Kit Kjærbye

Lørdag den 8. juli kl. 14.30: Foredrag ved Klaus Michael Jensen: På cykel gennem Afrika. Klaus Michael Jensen cyklede i 2012-2014 gennem Afrika fra Cairo til Cape Town. Ledsaget af billeder vil han fortælle om indtryk og oplevelser fra turen, der skulle vare 120 dage, men endte med at tage tre år.


Frodo Mikkelsen _


Allan Axelsen17_06-dust my broom

MUSIK på Fortet Lørdag den 22. juli kl. 15.00: Me and the Devil – foredragskoncert og billedkunst
En billedkunstnerisk og musikalsk foredragskoncert om blueslegenden Robert Johnson (1911-1938). B Blues Band spiller 10 værker skrevet af Robert Johnson – og giver fortællingen om musikeren, myten og bluesmusikkens baggrund. Robert Johnson nåede fra 1936-37 at indspille 29 sange, der fik stor indflydelse på vestlig musik. Især i blues og 60′ernes rock kan den stærke påvirkning ses i genfortolkningerne af Robert Johnsons repertoire. Allan Axelsen udstiller værker, der er inspireret af Robert Johnsons musik. Eventen er støttet af Guldborgsund Billedkunstråd. Efter Sommerudstillingen er det intentionen, at foredragskoncert og kunstudstilling skal opføres som et kulturtilbud bl.a. i regionens kultur- og forsamlingshuse.

Søndag den 30. juli kl. 15.00: Susanne Thea og Malinovsky & Oscar Wilde, Den danske kunstner Susanne Thea udfører musik til udvalgte digte af Oscar Wilde. Musikken er sammensat af Susanne Thea og Bent Malinovsky. Det danske band har fået international opmærksomhed. Deres smukke musik lyden ad Susanne Theas særegen, genkendelige og passionerede vokal til smukke klange fra Bobroen, som spilles af Bent Malinovsky, omformer og udfører sangteksterne. En koncert oplevelse som forbliver hos dig og rører din sjæl og hjerteblod.

Lørdag den 5. august kl. 15.00: Jacob Fischer, Zier Romme Larsen, Matthias Petri. Jacob Fischer har samlet en superb storsvingende trio med nogle af de helt unge kæmpetalenter der stormer frem på jazzscenen i disse år. Zier Romme Larsen er opvokset i Eskilstrup på Falster, og hans Oscar Peterson inspirerede klaverspil er en oplevelse udover det sædvanlige. Mathias Peterson er en formidabel ankermand på bassen og er netop vendt hjem til Danmark, fuld af inspiration efter to år i New York. Sammen med Jacob Fischer vil de spille evergreens i den på en gang elegante, og lidt hårdt svingende jazztriostil som man kender fra Nat king Cole og Oscar Petersons trioer med netop denne besætning.

Søndag den 6. august kl. 15.00: Jacob Fischer, Mads Tolling. Duo Violinisten Mads Tolling har en flot musikerkarriere i USA hvor han har boet de sidste 16 år. Han har vundet adskillige Grammys med Turtle Island String Quartet og spillet fast med Stanley Clarke. I sommer er han hjemme på besøg og kan opleves på Masnedøfortet i duo samspil med guitaristen Jacob Fischer som har god erfaring med violinister efter 15 år i Svend Asmussens kvartet og alle årene med Finn Ziegler. Tolling er en stor beundrer af Asmussen og koncerten vil byde på et bredt udvalg af musik fra hans lange karriere.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Klaus Titze_1080778


Allan Axelsen17-04-sweet-home

Til alle arrangementer betales for Entré til Sommerudstillingen og det foregår på adressen Fortvej 8, 4760 Vordingborg. Mere information fås på www.sommerudstillingen.dk

KUSNTNERE – SOMMERUDSTILLINGEN 2017
1. Elsebeth Møller
2. Erik Mortensen
3. Anette Agerlund
4. Helle Witte Christiansen
5. Dorthe Wolff Sørensen
6. Henrik Bruun
7. Maiken Monnerup
8. Ove Bang Jørgensen
9. Stig Weye
10. Ole Knudsen

 1. Parul Modha
 2. Ida Guldhammer
 3. Ingrid Lill
 4. Birgit Brænder
 5. Roland Schneidereit
 6. Jørgen Minor
 7. Ulf Berg
 8. Susanne Thea
 9. Susanne Pedersen
 10. Simon j. Simonsen
 11. Espen Brandt-Møller
 12. Anne Fiil
 13. Thomas Kolding
 14. Torben Heron
 15. Erik Pedersen
 16. Ole Holm
 17. Kit Kjærbye
 18. Claudio Bannwart
 19. Allan Axelsen
 20. Michael Dunk
 21. Frodo Mikkelsen
 22. Peter Christensen
 23. Pascale Perge-Cumming
 24. Denis Virlogeux
 25. Palle Rud Christoffersen
 26. Poul Esting
 27. Jens Berth
 28. Camilla Berth
 29. Tine Secher
 30. Klaus Titze
 31. Niels Huang
 32. Susie Vier
 33. Gudrun Birgitta Nöh
 34. Anna Silberstein
 35. Bernard Misgajski
Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

 

Del denne historie: vælg platform

Go to Top