Sophies efterliv 

Pressemeddelelse

For 20 år siden rekonstruerede Middelaldercentret i samarbejde med Nationalmuseet i Roskilde en kopi af et middelalderskib, fundet på Lolland i et nu udtørret fjordområde. Skibet blev døbt Sophie og i mange år sejlede hun de danske farvande tyndt, som en flot repræsentant for den middelalderlige skudefart, som for mere end 500 år siden forbandt de forskellige landsdele med hinanden.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

For 5 år var skibet på værft og bådebyggeren kunne konstatere, at der var skjult råd i mange af de større skibsdele og endnu værre, at det ville koste det samme som et bygge et nyt skib, at reparere Sophie.

Det var en slem meddelelse, men efter nogen tids overvejelser blev museumsdirektør Peter Thor Andersen i Faaborg kontaktet. Ideen var at sænke Sophie på en kendt position og gøre det til et vrag, man kunne dykke på og samtidig kunne arkæologerne følge, hvordan et solidt egetræsskib blev nedbrudt under vand.

Peter Thor Andersen gik i gang med at søge tilladelser til at sænke skibet, men efter 5 års forsøg, måtte han opgive og skibet lå stadig i Faaborg havn.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Nu meldte der sig en ny spiller på banen – Jim Lyngvild – som her så en mulighed for at få et Vikingeskib (som er et middelalderskib) placeret ved sine egne vikingehuse. ”Det var selvfølgelig en god ide set ud fra Jim Lyngvilds synspunkt, men set fra Middelaldercentret, kan centret ligeså have skibet liggende på egen grund og fortælle publikum historien, om hvad der skete med gamle og udtjente middelalderskibe”, fortæller Peter Vemming, direktør på Middelaldercentret..

Så nu vender Sophie hjem til Middelaldercentret efter 5 år i eksil på Fyn.

Læs mere på: www.middelaldercentret.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top