Store event skaber store drømme og trækker flotte overskrifter i de landsdækkende medier

Derudover hjælper de store events med til at der bliver travlhed på de lokale overnatningssteder

Ydermere bliver der travlt på spisestederne rundt om i landsdelen og i mange tilfælde, når en event eller et arrangement løber over flere dage, så skaber det også ekstra omsætning i de lokale butikker. Alt dette affødes bl.a. af ildsjæle og foreninger der brænder for netop deres interesser.


Senest har der været DM i landevejscykling i Guldborgsund Kommune. Tidligere på året var der Thor Masters og Pinse Cup i fodbold. Nykøbing F. Revyen er i fuld gang og lige om lidt er der Lys over Lolland samt Sydhavsøernes Frugtfestival. Dette er bare nogle af de store arrangementer som bliver afholdt på Lolland-Falster. Fælles for disse arrangementer er udover, at de er med til at sætte Lolland-Falster på det Positive landkort, så er de også med til at støtte det lokale erhvervsliv. I form af en masse overnatninger og hvad deraf følger.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Direktør Michael Lumbye fra Lumbye Biler på Ndr. Ringvej 1 i Nykøbing Falster var med i processen op til det netop afholdte DM i landevejscykling i Guldborgsund Kommune. ”Vi leverede 14 Skoda biler, der skulle bruges som fører-, følge-, kommissær-, VIP- og slutbiler, til cykelløbene i de dage det stod på. Skoda er også med som Tour De France sponsor, så de er med på den helt store verdensscene mht. Branding.

”Om det giver noget direkte på bundlinjen for os som lokal bilforhandler ved jeg ikke, men det har givet os en masse god og positiv omtale af vores forretning og vores Skoda biler”, siger Michael Lumbye, ”Og det er jo markedsføring og Branding, som i alle tilfælde giver stor værdi for os”. Michael Lumbye synes det er dejligt at der kommer store events til vores landsdel. ”Det er så vigtigt for os at vi får mulighed for at vise vores landsdel frem på aller fornemmeste vis. Se bare hvordan Herning området har formået at skabe et Brand i sig selv. Det kan disse store events være med til, om det så er Cykelløb, Nykøbing F. Revyen eller andet, så er det med til at sætte os på Danmarks kortet for de positive oplevelser, og dem har vores landsdel brug for”.


Formanden for LFCK (Lolland Falster Cykle Klub) John Frejlev har ikke styr på hvor mange overnatninger DM i Enkelstart og Landevejscykling har givet lokalområdet. ”Jeg ved at der deltog 182 ryttere til enkeltstarten om torsdagen. 20 Para-deltagere både til Enkeltstart og Linjeløb om fredagen. Samt 170 ungdomsryttere om lørdagen samt 150 deltagere i herre elite om søndagen. Det svarer til 542 startende cykelryttere”. Mange af disse ryttere har typisk 1-2 hjælpere med og ca. halvdelen af rytterne er fra Fyn/Jylland, og derved må det formodes at være med en til flere overnatninger. John fortæller, at han ved, at nogen også havde boet i Vordingborg, fordi de havde sagt at det var umuligt at finde ”ledige senge” i området.


Turismekoordinator Jesper Nygaard fra Guldborgsund Kommune bekræfter dette: ”Vi har haft lidt over 650 gæster der har overnattet og spist i vores kommune under DM i Cykling (Bed & Breakfast steder er IKKE talt med). Tallet er kun gæster der har overnattet på hoteller og andre overnatningssteder. Jeg ved, at der har været ekstra pres på mange af restauranterne og de øvrige spisesteder i kommunen, men hvor meget det ydermere har genereret ved jeg umiddelbart ikke. Et forsigtigt bud kunne være mellem 1.000 og 1.200 overnatninger alt i alt i forbindelse med DM”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Søren Hyllegaard Pedersen, som har mange kasketter på i Brydeklubben Thor, hvor en af dem bl.a. er at være konferencier ved brydestævnerne, han fortæller at man havde 150 brydere fra 15 nationer klar til den 16. udgave af Brydeklubben Thors store internationale brydeturnering den 23-24. februar i Nykøbing Falster hallerne. ”Vi ved der var registreret ca. 2000 overnatninger for dommere, deltagere, trænere og ledere i de ca. 14 dage de var her. Herudover er vi ikke bekendt med hvor mange tilskuere der har overnattet og hvor længe de har været i byen. Vi er dog bekendt med, at der var tilskuere fra Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Polen”. Søren Hyllegaard har fået rigtig mange tilbagemeldinger fra både erhvervslivet og sponsorerne om, at de er rigtig glade for stævnet og de mange besøgende det gav til vores område.

Det har tit været til debat om kommuner skulle støtte lokale events og arrangementer økonomisk eller ej. Man kan I alle tilfælde sige, at ved at bakke op om de foreninger og ildsjæle der tør gå i gang med de helt store events, så hjælper kommunen med til, at vi kan trække folk udefra til vores område. Når der er en overnatning, følger der typisk også en spisning samt noget lokal shopping med oven i hatten. Samtidig med at de skriverier der typisk kommer i diverse medier, samt TV billeder er guld værd for vores område. Det er Markedsføring og Branding for millioner, hvis vi skulle købe os til det på traditionel vis.

Søndag 1. juli hvor Herre Elite skulle afgøre DM titlen i landevejscykling med start i Stubbekøbing og en tur over Guldborgbroen, ned til Føtex rundkørslen og så ud til Nysted, for at slutte af på en rundstrækning derude. Der var fuld TV tid fra start til slut, bl.a. med super flotte helikopter billeder undervejs. Oven i hatten var det kendisserne Dennis Ritter og Rolf Sørensen der kommentere løbet direkte i TV. Folk der interesserer sig for cykling ved, at det er to af de førende ”cykel-kommentatorer i Danmark”.

Der vil helt sikkert være folk med den holdning, at disse events, specielt dem, som ikke foregår bag lukkede døre i haller, teatre, koncertsale mm. eller på baner, at de burde forbydes. Og folk har lov til at have deres holdninger uanset hvad de mener. Erhverv og Kultur tror på, at lige netop disse arrangementer er med til at gøre Lolland-Falster meget mere attraktiv at besøge og måske endda flytte til. Samtidig med at det giver os lokale noget at kunne deltage i og være stolte af.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top