STORSTRØMS SYMFONIORKESTER – Efterårskoncert i Gedser

Pressemeddelelse

Søndag den 12. november kl. 19.30 gæster Storstrøms Symfoniorkester Gedser Idræts- og Medborgerhus (Skråvej 2).

  
Til koncerten er skabt et alsidigt program kun med strygere og andre strenge; et program, der spilles uden dirigent og med orkestrets egne musikere Stéphane Tran Ngoc (violin), Tobias Gørvild Lautrup (cello) og Mette Franck (harpe) som solister!  Orkestret kommer denne aften vidt omkring: Fra Antonio Vivaldi’s tidlige ”Koncert for strygere” over Felix Mendelssohn’s ”Symfoni for strygere” og Ernest Bloch’s ”From Jewish Life”, som udtrykker et helt folks kultur, til Edward Elgar’s smukke “Adagio” for harpe og strygere. Endelig spilles Carl Nielsen’s banebrydende opus 1 samt et værk fra vores egen tid: Peteris Vasks’ violinkoncert komponeret til en af vor tids store stilskabende violinister Gidon Kremer.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Billetpris er 50 kr. for voksne. Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år. Billetter sælges ved indgangen fra kl. 18.30. Bemærk kontantsalg og unummererede pladser. Det er ikke muligt at reservere eller købe billetter i forsalg.

Koncerten bliver arrangeret i et samarbejde mellem Gedser Fællesforening og Guldborgsund Kommunes Kultur, Turisme og Bosætningsudvalg. Koncertarrangørerne bemærker, at der er forholdsvis få parkeringspladser direkte i tilknytning til koncertstedet og opfordrer derfor til, at publikum parkerer i nærområdet, eksempelvis Strandvej, Østre Allé eller ved Gedser Vandtårn (Danmarksgade 6).

Storstrøms Symfoniorkesters koncert i Gedser afholdes som led i orkestrets efterårsturné, hvor orkestret gæster alle de kommuner, som det har indgået samarbejdsaftale med (dvs. Guldborgsund, Lolland, Vordingborg, Næstved og Faxe kommuner). For information om turnéens øvrige koncertsteder se www.ensemblet.dk

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Storstrøms Symfoniorkester er en unik størrelse i dansk musikliv. Det er et enestående eksempel på et ’musikalsk fødekæde’-foretagende, hvor man ved fælles kræfter har skabt et symfoniorkester på højt kunstnerisk niveau. I orkestret spiller professionelle, amatører og musikelever side om side. Symfoniorkestret er således et kvalificeret tilbud til ikke bare publikum, men også landsdelens dygtigste amatører og fungerer samtidig som et led i uddannelsen af den kommende musikergeneration.

For yderligere oplysninger om koncerten kontakt gerne undertegnede.

Julie Damgaard Nielsen Kulturkonsulent, Guldborgsund Kommune
Mail: judn@guldborgsund.dk Mobil: 2518 1899

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top