STORSTRØMS SYMFONIORKESTER – FORÅRSKONCERT I KLOSTERKIRKEN

Mandag den 23. april kl. 19.30 gæster Storstrøms Symfoniorkester Klosterkirken i Nykøbing Falster.

 
Koncerten byder på Mozart, Dvořák og vokalsolister fra konservatoriets øverste hylde under ledelse af den unge finske stjerne-dirigent Jukka Iisakkila. Koncertens første del er udelukkende med værker af Mozart, dels en af de store symfonier (nr. 35, også kaldet Haffner-symfonien) og dels et udpluk af nogle af de bedste arier fra Mozarts elskede operaer.  Koncertens andet hovedværk – Dvořáks syvende symfoni – står måske lidt ufortjent i skyggen af de mere kendte nr. 8 og 9.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

 
Med opera-programmet fortsætter Ensemble Storstrøm sit nære samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium om at give unge sangstuderende mulighed for at prøve kræfter med solistopgaver. Ved denne koncert synger sopran Helle Gössler Christensen og baryton David Kragh Sørensen nogle af de smukkeste og bedst kendte arier fra Mozarts hånd.

Koncerten bliver arrangeret i et samarbejde mellem Klosterkirken i Nykøbing F. og Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg.  Storstrøms Symfoniorkesters koncert i Klosterkirken afholdes som led i orkestrets forårs-turné, hvor orkestret gæster alle samarbejdskommunerne: Guldborgsund, Lolland, Vordingborg, Næstved og Faxe kommuner.  For information om turnéens øvrige koncertsteder se www.ensemblet.dk

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Storstrøms Symfoniorkester er en unik størrelse i dansk musikliv. Det er et enestående eksempel på et ’musikalsk fødekæde’-foretagende, hvor man ved fælles kræfter har skabt et symfoniorkester på højt kunstnerisk niveau. I orkestret spiller professionelle, amatører og musikelever side om side. Symfoniorkestret er således et kvalificeret tilbud til ikke bare publikum, men også landsdelens dygtigste amatører og fungerer samtidig som et led i uddannelsen af den kommende musikergeneration.

Koncerten er gratis for publikum. Det er ikke muligt at reservere plads. Dørene åbnes kl. 19.

For yderligere oplysninger om koncerten kontakt gerne kulturkonsulent Julie Damgaard.
T.: 2518 1899. E: judn@guldborgsund.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top