Stort bioøkonomisk potentiale i træ

Træ har potentiale til at blive den vigtigste råvare til bæredygtige non-food-produkter lige fra fin-kemikalier og tekstiler til bæredygtige byggematerialer. Produkter baseret på træ kan i langt højere grad end i dag udvikles og fremstilles lokalt og afsættes som forbrugsvarer og til byggeri.

Udmeldingen kommer fra ThinkForest, som er det Europæiske Skovinstituts tænketank, og den understøttes af lokale skovdyrkere og nationale eksperter i Danmark. Bioøkonomisk Vækstcenters mål er at gribe nye potentialer og medvirke til, at ny viden og andres erfaringer også bidrager til grøn udvikling og grønne jobs på Lolland-Falster. Derfor medvirker vækstcenteret gerne til at skabe et lokalt fokus på produktion af højværdivarer, der er baseret på træ.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Skoven bliver en vigtig del af bioøkonomien, og ikke kun til grøn energi. I vores nabolande er der allerede flere initiativer på området. Derfor ser vi en mulighed i at samle interesserne omkring skov og bioøkonomi, så lignende initiativer kan udvikles i vores lokalområde,” siger projektmedarbejder Mette Jørgensen fra Bioøkonomisk Vækstcenter.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Vækstcentret ønsker blandt andet at medvirke til at skabe stærke samarbejder mellem skovbrugere, arkitekter, møbelsnedkere, designere, ingeniører og forskere – kort sagt alle interessenter, der vil være med til at skabe grundlaget for konkrete nye produkter lavet med træ.

Efterårets konference om bioøkonomi på Sukkerfabrikken i Sakskøbing vil byde på flere indlæg om mulighederne for at skabe grønne produkter af høj værdi baseret på træ.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top