Sydhavsøernes Frugtfestival

Nye konkurrencer på Sydhavsøernes Frugtfestival i anledning af 10-års jubilæet

Det er 11 år siden, tankerne om at fejre den lokale frugthøst spirede hos Claus Meyer. I dag er Frugtfestivalen blevet en tradition og et årligt samlingspunkt, når torv og gågade i Sakskøbing forvandles til et frugt-mekka den 3. weekend i september – præcis på det tidspunkt hvor høsten af de varmekrævende frugter som blommer og pærer er på sit højeste.

Med et gratis børnekøkken, en mundvandstrækkende kagebegivenhed ved Danmarks eneste Konditorfagskole, mere end 60 udstillere og aktivitetsstande og hele tre motionsløb, er Frugtfestivalen blevet et at fyrtårnene i ”Sydhavsregionen” i formidlingen af egnens mange kvalitetsfødevarer. Dertil fejrer festivalen frugt temaet på en helt særlig måde i år, nemlig ved at iværksætte en regulær Frugt Battle coachet af Chili Klaus, med den lokale borgmester John Brædder som holdkaptajn versus et hold anført af Kertemindes Borgmester Hans Luunbjerg. En borgmester der også har hang til frugtavl, da Kirsebærfestivalen har hjemme i hans kommune. Frugt Battlen vil således give de to borgmestre mulighed for at demonstrere deres vid på frugtavl, sorter, produktionsmængder mv. ligesom de skal gennem en test på hurtighed og selvfølgelig smage på et par hotte frugter undervejs også…

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ny Restaurantdyst for lokale topkokke i år
I anledning af jubilæumsåret iværksætter Frugtfestivalen en ny restaurantdyst, og inviterer samtidig medlemmer af BLF til aktivt at deltage – som dommere – i den nye konkurrence: Lørdag den 16. september dyster Oreby Kro, Restaurant Flamez, Hotel Saxkjøbing og Restaurant PomleNakke om at præstere den bedste treretters sæsonnære menu, fremstillet af lokale råvarer og produkter – selvfølgelig med et altoverskyggende fokus på og hjerte for at anvende frugt i alle 3 retter. Essensen er at det er restaurantens bedste bud på en frugtmenu i sæson, som kan vinde enhver herboende og turists ”madhjerte”.

30 lokale erhvervsfolk får mulighed for at være dommere i dysten og være med til at afgøre hvem der præsterer den bedste frugtinspirerede mad på egnen. Dommerne får en unik restaurantoplevelse – bliver budt til bords i et flot opdækket telt, får serveret lækre anretninger fra alle 4 restauranter – alle 3 retter – men i størrelser der gør at man kan nyde maden gennem hele konkurrencen. Og afgør sluttelig sammen med en håndfuld nationale madbloggere, hvem der løber af med sejren
Konkurrencen afvikles i tæt samarbejde med den lokale fagskole CELF og Meyers Madhus med god hjælp fra Bent Brandt.
Kagekamp for børn Konditorfagskolen er med på festivalen for tredje gang i år, og kombinerer i år erfaringer fra de to foregående år, ved dels at bygge en uimodståelig mundvandstrækkende kæmpe kage i mange etager, som deles ud til publikum når festivalen lukker – DER ER KAGE TIL ALLE – og dels ved at udskrive en kagekonkurrence for børn på 6. klassetrin i Nakskov, Nykøbing F. og Sakskøbing.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Humlen er først og fremmest at fejre den lokale frugt, men i lige så høj grad at åbne børn og unges øjne for, at det bestemt er en mulighed at gå bager- og konditorvejen, når de skal vælge levebrød. Sammen med CELF laver begge skoler derfor en fed formidlingsstand på festivalen i år, hvor de to skoler skulder ved skulder gør en indsats for at imponere og animere børn og unge til at springe på en erhvervsfaglig grunduddannelse.
Tricket er enkelt, alle elsker kager, og DR1’s kagedyst er ikke rullet hen over skærmen forgæves – i år udskriver Festivalen, Sakskøbing Madskole og Konditorfagskolen en vaskeægte kagekamp, med træningslejr på madskolen sammen med konditorskolens faglærer, og finale på Festivalen om søndagen. Her skal Team Nakskov, Team Sakskøbing og Team Nykøbing kæmpe mod hinanden på fløde, frugt og fantastisk kagekunst – kun fantasien og tiden sætter en grænse for kampen. Det bliver helt sikkert lækkert, lærerigt og lystigt …!

Går man i 6. klasse i en af byerne skal man derfor gribe røremaskinen eller håndmikseren, og give sig i kast med en frugtkage, tage et foto af kagen og skrive et par linjer om hvorfor lige præcis ens egen kage er en vinderkage, for at blive udtaget til kagekampen. Et panel af kageglade dommere udtager 12 børn fra hver by til at stille op i kagekampen.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

FINAL Frugtfestival_Pressemedd.2017-2

Del denne historie: vælg platform

Go to Top