Synlighed på Google eller annoncering på Facebook?

Vælg den rette markedsføring

Hvorfor vælge synlighed på Google?

Synlighed på Google kan enten ske via den betalte annoncering = Google Ads, eller via SEO (søgeoptimering).

Drivkraften bag al synlighed på Google er at nogen efterspørger din viden, eller dit produkt.

Der skal altså være nogen der foretager en aktiv søgning, før end at det giver mening, at du har arbejdet med SEO eller Google Ads.

Måske du kan huske hestekødsskandalen i IKEA tilbage i 2013?

Før skandalen var der ingen der søgte på ”hestekød”. Men da skandalen brød ud, var der pludselig mange ”hestekøds”-søgninger.

Det betyder at alle slagtere der solgte hestekød, kunne have arbejdet nok så meget med SEO og været villig til at betale hvad som helst til Google Ads, før hestekødsskandalen.

Det ville ikke have haft nogen værdi.

For ingen efterspurgte ”hestekød”.

Hvis det skal give mening at du arbejder med din synlighed på Google, skal du altså sikre dig at der er en efterspørgsel.

En efterspørgsel kaldes også for et ”erkendt behov”. Det handler altså om at dine (potentielle) kunder har indset, og er fuldstændige klar over at de har et behov:

”Ja jeg vil ha’ et par Nike sko, til mine løbeture” ”Nu foretager jeg en søgning på Google for at se hvad mulighederne er for at købe et par Nike løbesko til kvinder i farven pink”

Drivkraften bag en Facebook annonce er fuldstændig modsat.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvorfor vælge annoncering på Facebook

Facebook annoncering kan sammenlignes lidt med en TV reklame. Kunderne har hverken efterspurgt din markedsføring eller dit produkt.

Modsat Google, har modtageren oftest et U-erkendt behov. Et uerkendt behov betyder at de måske nok har brug for dit produkt, de har bare ikke indset det endnu. Og det er dét du skal bruge annonceringen på Facebook til: Få dem til at indse at de har brug for dit produkt. Om det så er hestekød eller Nike sko.

Det geniale ved Facebook er at du både har de stærke visuelle virkemidler (billeder og video), og de mange målretningsmuligheder (demografi, interesser, osv.).

Den rette Facebook annoncering kan dermed være med til at øge din kendskabsgrad og din kundekreds. Til gengæld rammer den ofte sine modtagere når de er længere væk fra et køb end dem der laver en aktiv søgning på Google.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Synlighed på Google sammenlignet med annoncering på Facebook

Drivkraften og adfærden bag de to markedsføringsformer er altså vidt forskellige. Og den ene er hverken bedre, billigere eller hurtigere end den anden.

Det handler ene og alene om hvad du vil opnå med din markedsføring?

Groft sagt:

  • Vil du reagere på et allerede erkendt behov = Synlighed på Google
  • Vil du skabe et behov = Facebook annoncering

Go’ markedsføring
Sarah Vos Thrysøe
Online Solution Group
svt@onlinesolutiongroup.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top