Talent-festival vil kickstarte kulturen

Pressemeddelelse

Lancering Tusind Talenter Festival 2020

18 og 19. september 2020 vil Tusind Talenter Festival give plads til hverdagens talenter, når janteloven og Corona bliver sparket til hjørne. Fra i dag kan du tilmelde dit talent og spille dig ind i kampen for at kickstarte kulturen.

Kan vi samle 1000 talenter på Lolland?
Det er det langsigtede mål for Tusind Talenter Festival, der pryder sig med at være en festival, hvor der er plads til at fejre og fejle. I år er målet at samle mindst 75 talenter og selv ikke en international krise kan slå arrangørerne ud. Iværksætter Lolland, FGU Lolland-Falster og Lolland Musikskole var i fuld gang med forberedelserne, da Danmark gik i stå. En lang række festivaler og kulturarrangementer gik i baglås landet over og det var svært at finde hoved og hale i, hvad der var muligt. Aflysning var på tale, men så kom de på en god idé. De tog fat i andre kulturaktører i området, der måtte aflyse arrangementer og på kort tid blev 3 til 8.

”Det er helt vildt fedt, at så forskellige organisationer vil være med. Festivalens styrke er nemlig samarbejdet og de lokale ressourcer. Det er talenter, der tilmelder sig for at skabe festivalens indhold og lokale aktører, der er med til at skabe rammerne for at det hele kan lade sig gøre”, siger Nils Lund Pedersen, næstformand i Iværksætter Lolland.

På FGU Lolland-Falster giver festivalen lidt mere mening i hverdagen. I øjeblikket er der nemlig ikke meget, der er som det plejer at være for de unge: “Festivalen giver en meningsfuld og anderledes udfordring i hverdagen samt mulighed for at eleverne kan anvende de kompetencer de har lært i praksis og se at andre får glæde af dem. Specielt i denne tid, hvor alting er vendt lidt på hovedet er det fedt at have festivalen at se frem til”, siger Henning Grebo, lærer på FGU Lolland-Falster.

”Tusind Talenter er netop med til at sætte fokus på nogle af de værdier og kompetencer vi ikke tænker så meget over i hverdagen, men som udvikler os som mennesker og samfund. I Lolland Musikskole ønsker vi at bidrage til udviklingen af identitet og borgernes aktive deltagelse i fællesskaber, samfundsliv og dannelse i bred forstand. Det er netop det Tusind Talenter kan. Når vi arbejder sammen, kan vi lykkes med til at skabe et stærkt fundament for næste generation af unge i kommunen”, tilføjer Karina Fredensborg, som er leder af Lolland Musikskole.

3 blev til 8
Foruden de tre nævnte er Maribo Jazz Festival, Nærvær Festival, NørregadeTeatret, StORDstrømmen og Madfællesskab Lolland-Falster med som partnere på 2020 udgaven af Tusind Talenter. Festivalen er desuden støttet af Lolland Kommunes bylivspulje og LAG Lolland-Falster. Udover festivalen i sig selv, er målet i 2020 er at slå på trommen for alle de gode kulturaktiviteter, der findes på Lolland og kommer stærkt tilbage i 2021.

Du kan tilmelde dig som talent, frivillig eller partner til dette års festival på bitly.com/ttf-2020 , hvis du også vil være med til at kickstarte kulturen!


Kontaktpersoner:
Nils Lund Pedersen: nils@nilslund.dk – 22 16 13 26
Karina Fredensborg: rode@lolland.dk – 61 27 13 82
Henning Grebo: hegr@fgu-lf.dk – 51 17 99 29

FOTO:
Billederne er fra sidste års arrangement og er taget af Nils Lund Pedersen.


Del denne historie: vælg platform

Go to Top