Tillykke til Fejø – Årets Landsby 2018

Pressemeddelelse

Fejø i Smålandshavet er blevet Årets Landsby 2018. Et glædeligt og fortjent valg – og et kæmpe skulderklap til øboerne i Smålandshavet.

“Det her er Fejøs og fejbattingernes dag. Deres ildhu, fællesskab og ansvar for deres lokalsamfund fortjener stor anerkendelse og respekt. Det er dejligt at opleve, at Fejø i dag får den anerkendelse. Et stort – og fortjent – tillykke herfra”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Temaet i årets kåring har været “Den samarbejdende landsby”, og landsbyernes egen indsats for at sikre befolkningsgrundlag og arbejdsladser til sine beboere. På Fejø er det bl.a. det lokale samarbejde for at bevare øens skole, der har gjort en stor forskel. Det gælder for beboersammensætningen, hvor en skole trækker flere børnefamilier til, ligesom det også har betydning for indbyggertallet, som fra 2017 til 2018 er steget med fem procent – fra 434 til 456.

“På Fejø venter man ikke på udviklingen, man skaber den selv. Det gør man i rigtig mange lokalsamfund, men få steder er det så tydeligt som på Fejø”, siger Holger Schou Rasmussen og peger på hjemmeplejen som et andet område, hvor øerne i Smålandshavet udfordrer de rammer, vi som samfund stiller op.

“Fejø udfordrer, men de går også altid ind i det konstruktive medspil for søge bedre løsninger end de foreslåede. Prisen som Årets Landsby, er derfor også, som jeg ser det, et stort skuldersklap til Fejø for det konstruktive samarbejde og den gode dialog. Ikke bare lokalt på øen, men også med kommune og andre myndigheder for at finde de bedste løsninger. Det har jeg stor respekt for, for hvem ved bedre, hvad der virker for Fejø end beboerne selv?”, slutter borgmesteren.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Om prisen Årets Landsby
Bag prisen står Landdistrikternes Fællesråd, Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit. Den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Hansen er formand for bedømmelseskomitéen. I år var der i tildelingen af prisen lagt vægt på samarbejdet i landsbyen.

Foruden Fejø var Ryslinge på Fyn og Gludsted i Ikast-Brande Kommune finalister i kampen om prisen.

Om Fejø
Fejø har deres egen hjemmeside, der henvender sig til turister, tilflyttere og øboere. Hjemmesiden ses her: http://fejoe.dk/ 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top