Tradition for solhvervsfest på Danmarks sydspids

I december 2014 indførte ildsjæle i Gedser en ny tradition med solhvervsarrangementer på Sydkap – Danmarks sydspids.

Hvert år har mellem 100 og 200 mennesker fra nær og fjern mødt op for sammen at se solen gå ned – på den længste dag lidt før kl. 22 – og på den korteste dag lidt før kl. 16. Yvonne Halskov er blandt initiativtagerne til festlighederne på årets korteste og længste dage.

”Senest den 21. december 2016, hvor udstillingsbygningen Marinestationen var stuvende fuld af folk til kaffe og kage, musik, fællessang på dansk og tysk samt en forrygende trampedans rundt i lokalet. Vinterbaderne fra Lolland-Falster og ca. 30 vinterbadere fra Rostock havde kastet sig i bølgen den blå, inden sveden den sprang i trampedansen”, fortæller Yvonne Halslov, og fortsætter: ”Til juni falder den 21. på en onsdag, og vi gentager naturligvis successen. Men da der er en stor tysk udstilling på Marinestationen i begge lokaler, bliver arrangementet lidt anderledes, end det plejer”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Musikken henlægges til Toldcafeen fra kl. 20-21 med morgendagens stjerner. Her kan man møde det unge, dygtige band ”Friday” – Ida-Marie Koborg med musikere. Inden da kan man på Toldcafeen købe dagens ret – Solhvervsgryde – blandt andet. Eller man kan spise røgede fiskespecialiteter på Gedser Røgeris udendørs terrasse nede i Fiskerihavnen. Havnekroen og Najaden har ligeledes åben. Her skal man huske at bestille bord.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Gedser Røgeri holder aftenåben fra 16-21 – salg af røgede delikatesser og salater. Marinestationen med udstillingen: ”DDR-borgeres flugt til Falster op til 1989” (samarbejde mellem Rostock-Gedser-Guldborgsund) holder aftenåben til kl. 22. Havnekroens salgsvogn står ved Marinestationen, så der kan købes øl, vand, snacks og kaffe.

Solen har lovet at gå ned kl. 21.52

Arrangementet sker i samarbejde med Gedser Røgeri, Marinestationen, Toldcafeen, Gedser Grundejerforening og har fået økonomisk tilskud fra Kulturelt Samråd i Guldborgsund

Solhverv på Sydkap – Danmarks sydspids – onsdag den 21. juni 2017

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top