Trio Klezmer sætter gang i verdensmusikken

Pressemeddelelse

Torsdag den 26. september spiller trioen klezmer, jiddishe lieder og sigøjnermusik i Maglebrænde gl. Skole

Dagligstuekoncerterne i Den gamle Skole i Maglebrænde på Nordfalster fyldes torsdag den 26. september af et forrygende bud på verdensmusik, der serveres på den mest spillevende facon. Det sker, når Trio Klezmer med deres smittende rytmik og tonesprog formidler den dybe smerte og farverige glæde, der er så karakteristisk for den østeuropæiske musiktradition Klezmer.

Trioens frontfigur er sangerinden Channe Nuzzbaum, der har besøgt Dagligstuen før, men ikke med denne trio konstellation. Hun akkompagneres af Mette Smidl på violin og Øivind Ougaard på harmonika.

Trio Klezmer spiller klezmer og jiddishe lieder i en moderne fortolkning med afstikkere over i sigøjner-musikken, hvilket bl.a. er båret af Mette Smidl, der har ungarske rødder og i mange år har spillet gipsy-musik ved siden af sin klassiske uddannelse. Channe Nussbaum er kendt både i Danmark og på den internationale scene for at synge den jødiske klezmermusik på sin egen helt nyskabende måde i et utal af bandkonstellationer; Spielniks, Trio Klezmer og Klezmofobia. Øyvind Ougaard er en fuldvoksen harmonikaspiller, der ved, hvad det hele handler om, og som mestrer sit håndværk til fingerspidserne.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Vi er meget glade for at byde trioen indenfor”, siger Peter Abrahamsen, leder af Dagligstuekoncerterne i den gamle skole i Maglebrænde. ”De tre er en stærk oplevelse for øjne ører og følelser, for de evner at rive publikum med sig, også selv hvis man ikke har hørt klezmer før”.

Channe Nussbaum er i centrum. Ikke alene fordi hun er trioens sangerinde og sceniske frontfigur, men også fordi hun skriver en stor del af trioens materiale: Nye sange, der forener det bedste fra traditionen med et friskt pust af fornyelse.

Mette Smidl spiller rendyrket klezmer-violin, men på velvalgte steder tilfører hun et ekstra element, når hun slår sig løs i dén sigøjner-stil, der er et andet af hendes specialer og et markant bidrag til trioens særlige udtryk.

Øyvind Ougaard er en sand virtuos. I hans harmonikaspil forenes det traditionelle med elementer stort set alle musikalske genrer. Resultatet er en bund, der rummer såvel spillemandens råstyrke som nutidens rytmik og tonesprog.

Disse tre personligheder er gået sammen om at forfølge to mål: Dels at rendyrke traditionel klezmer og jiddishe lieder. Dels at udforske nye veje ved at lade medbragte påvirkninger udfordre traditionen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Tid og sted: Torsdag den 26. september
Maglebrænde Gl. Skole, Fjendstrupvej 2, 4850 Stubbekøbing

Koncerten begynder 19.30. Det tilrådes at komme tidligt for at få plads. Dørene åbnes klokken 19.00

I pausen serveres kaffe, the og kage. Øl, vand og vin kan købes.

Billetter kan ikke købes ved døren, men alene ved forudbestilling på www.dagligstuekoncerter.dk

Der er allerede solgt over halvdelen af billetterne, så man skal have lidt fart på, hvis man vil sikre sig en af de eftertragtede pladser.

Sæsonprogram:
De kommende koncerter i Dagligstuen byder på fejringen af en af de mest bevandrede gårdsangere Fin Alfred, der bliver 80 år dagen efter sin optræden i dagligstuen torsdag den 24. oktober, hvor han kommer sammen med sin søn, guitaristen og sangeren Morten Alfred Høirup og spiller gamle viser og gårdsange.

Torsdag den 21. november får vi besøg af danske Mette Kathrine Jensen og estiske Tuulikki Bartosik, der begge spiller harmonika som en drøm.

Julekoncerterne den fredag 6. og lørdag den 7. december kommer ikke alene Peter Abrahamsen, men Eva Matjeka og Finn Otte synger årstidens smukkeste sange akkompagneret af Vibeke Dietz.

Yderligere oplysninger:
Peter Abrahamsen

Telefon 2143 0778

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top